Ljubav ili bogatstvo?

Neno

Elita
Poruka
20.402
I jedno i drugo su često nedostižni san, htijenje i želja kod svih nas, rekli bi da je to sasvim razumljivo, normalno..
Ljubav čista, iskonska, bez ikakvih preduslova, ljubav kao iz bajke, opjevana sa mnogim najljepšim ljubavnim stihovima, velikih pjesnika.

Šta je danas ljubav? Ljubav ili novac.. ljubav ili materijalno bogatstvo? Da.. i jedno i drugo zajedno je moguće naći, medjutim, šta ako je materijalno bogatstvo, novac, moć.. smisao i cilj života a ljubav u svemu tome nema mjesta?

Da, ljubav traje samo neko vrijeme, to je tako samo na početku.. od ljubavi se ne živi, rekli bi.. bolje naći nekoga ko je bogat, koji ima sve što poželi, koji ti neće dati da išta radiš što ne želiš. A gdje naći takvog princa (ili princezu) na bijelom konju? To se nekad maštalo, danas su poglledi sasvim drugačiji.. sponzora i sponzoruša na svakom koraku a ljubav.. možda dodje ali nebitno ako se i ne desi, raskoš, bogatstvo, sjaj i glamur sve to pokrije i zamaskira lažnim osmjesima, zagrljajima, poljupcima.. jer bitno je biti fensi sa gucci torbicom, najnovijim ferrarijem, "kućicom" na ivici mora.. Sve se može kupiti, novac je bitan, lova je sve.. novcem možeš kupiti bilo čiju ljubav, od ružnog pačeta napraviti ljepoticu..

Ljubav je smisao života, ona se ne može s ničim mjeriti.. pjevao je Oliver "vjeruj u ljubav, jer ljubav je sve, vjeruj u ljubav, ne živi bez nje".. ali, ljubav je danas nešto sasvim drugo..
Šta je sa vječnim ljubavima.. "gledam u tebe i vidim ostatak mog života ispred sebe.." ali, ti "pogledi" su sve manji, sve su više usmjereni ili zavisni od materijalnog bogatstva..

Da li smio se odrekli onog najvažnijeg zbog novca - prave ljubavi? Biti u stanju da skoro sve uradite samo da bi se nekome dopali, smršale (i), ugradili silikone, popravili nos, uši, zategli lice..? Da li bi spavali sa nekim samo što taj neko ima dubok džep?

Šta je smisao takvog života.. uživati, iskoristiti ga maksimalno, jer vrijeme a i život brzo prolazi.. a vrijeme ne možemo vratiti unazad, kad ashvatimo da smo mogli možda drugačije, da smo mnogo toga propustili.
Živjeti sa nekim koga voliš, taman da živiš u maloj ali srećnoj kućici , gdje se voli(mo) kao niko prije ili niko poslije, živjeti život pun ljubavi gdje ćemo biti srećni do kraj a života.
Šta je život bez prave iskonske ljubavi? Može li se ljubav i sreća kupiti?

Svakako da se od nečega mora živjeti. Novac nije sve ali bez njega se nee može i normalno je da trebamo i moramo biti materijalno kao i finansijski obezbjedjeni.. ali imati sve to i više nego što treba a biti sam ili bez ljubavi.. pa ne znam. Sumnjam da je sreća i život bez ljubavi u tome. Šta je život bez ljubavi svog života?

NIje život smijatii se a u duši nesrećan biti, maska se barem uveče skida, a šta onda.. Sreća je u malim stvarima, ako voliš,ako si srećan.
Uzalud je onda sve tvoje bogatstvo koje imaš, ako ti je duša prazna, u tebi skrivena bol.

Baš kao što je opjevao pok. Toše Proeski "Bože meni tako malo treba ispod ovog svetog neba, topla postelja i njena oka dva."
 
Sreca se nekupuje ili je imas ili nemas.Ljubav se moze kupiti,sve je to do coveka
Ne možeš da kupiš ljubav.Šta pričaš.
To što kupiš nije ljubav nego seksualno zadovoljstvo.
Postoji sasvim jasna granica između seksa i vođenja ljubavi.Nekada čak i tanka ali sasvim jasna kao rez skalpera.
A kad kupuješ ljude onda ne kupuješ ljubav nego naklonost koja traje onoliko dugo koliko dugo plaćaš.
Sreća i ljubav se ne kupuju.

Ja sam za ljubav.Onu pravu.Pare napravim kad hoćeš.J ebeš pare.I neobavezan seks.
 
Ljubav bro. Prema svemu. Lajf stajl.
Flower Petals GIF by SpongeBob SquarePants
 
ljubav svako dozivljava na razliticte nacine...mnoge ljubavi covek moze kupiti...taj sjaj u okicama, divljenje, uzbudjenost...kao kod kuceta koje nahranis...(mada kucici su verni, lose poredjenje) ali da...lici...omadjijanost, divljenje sjajem suskavih evrica :)

biram ljubav...svoju verziju ljubavi...drugaciju i ne registrujem...za pare mogu sama da se snadjem koliko mi treba...
 
Kažu da ljubav sve pobjedjuje ali danas novac na žalost, pobjedjuje i ljubav. Novac može kupiti osobu, tijelo, nečiju pažnju pa i naklonost.. ali ljubav ne.

Ma kaka ljubav jesi vido ono kad je demi mur uzela milion $ odma nestane
U tom filmu Robert Retford nije kupio njenu ljubav , već nju, i njeno tijelo .. niko ne može kupiti nešto što je duboko u tebi, tvoje osjećaje, tvoje srce..
Ljubav se ne kupuje, ona se jednostavno desi.. jednostavno se prikrade, osvoji ti srce, pomuti razum i odjednom osjetiš da je tu.
Ako je ne želiš, ako nećeš, na silu ne ide.. ali ako je želiš i osjećaš prihvati je svim srcem i nećeš se pokajati.. daješ i primaš ljubav i to je nešto što se ne može kupiti ne može ukrasti..
 
Treba isto tako razgraničiti ljubav i seks a danas mnogi to vide kao jedno te isto.
Više je vrsta ljubavi, od platonske do puko telesne, a Ljubav kao ideja možda u sebi objedinjuje čitav spektar i u zavisnosti od momenta i emocije, nekada je više platonska, apstraktna, a nekada animalna i vezana za krevet i telo.
Parama možeš kupiti telesnu ljubav u neograničenim količinama pa čak i neke imitacije emocionalne, duševne ljubavi i nekima (mnogima?) je to sasvim dovoljno. Ljubav kao ideja i Eros se shvataju drugačije u različitim epohama. Npr. u Srednjem Veku ideal je bilo udvaranje (malo nesretan termin koji možda i gubi na smislu danas) odnosno courtship. To je nekada bila metafizika. Ili kad čitaš u drevnoj Persiji kako su meditirali na lepom devojačkom licu kao odrazu božanskog. E to je Ljubav ili Eros.
A u društvu koje je dominantno materijalističko tako če se shvatati i ljubav. Ako imam para automatski ću biti privlačniji većem broju devojaka i moraću da unesem manje napora ili udvaranja da ih prisvojim za sebe. Duh vremena.
 
Ljubav je kad možeš da imaš koju god hoćeš devojku(ili momka, ako ste žensko) u životu, i bogatu i uspešnu, pa i mnogo lepu(bez mnogo šminke i ostalih veštačkih ulepšivača) a ti npr voliš prosečnu, jer je dobar čovek

ne bi rekla da je bas tako. Ljubav je splet emocija, povjerenje, postovanje, vjernost, dobrota tako da kada nekoga volis ne gledas koga mozes da imas nego s time s kojim jesi gradis neki svoj odnos i buducnost ...
 

Back
Top