Ljubav ili bogatstvo?

Bambi

Veoma poznat
Poruka
13.856
Treba isto tako razgraničiti ljubav i seks a danas mnogi to vide kao jedno te isto.
Više je vrsta ljubavi, od platonske do puko telesne, a Ljubav kao ideja možda u sebi objedinjuje čitav spektar i u zavisnosti od momenta i emocije, nekada je više platonska, apstraktna, a nekada animalna i vezana za krevet i telo.
Parama možeš kupiti telesnu ljubav u neograničenim količinama pa čak i neke imitacije emocionalne, duševne ljubavi i nekima (mnogima?) je to sasvim dovoljno. Ljubav kao ideja i Eros se shvataju drugačije u različitim epohama. Npr. u Srednjem Veku ideal je bilo udvaranje (malo nesretan termin koji možda i gubi na smislu danas) odnosno courtship. To je nekada bila metafizika. Ili kad čitaš u drevnoj Persiji kako su meditirali na lepom devojačkom licu kao odrazu božanskog. E to je Ljubav ili Eros.
A u društvu koje je dominantno materijalističko tako če se shvatati i ljubav. Ako imam para automatski ću biti privlačniji većem broju devojaka i moraću da unesem manje napora ili udvaranja da ih prisvojim za sebe. Duh vremena.
Ljubav. :)

Da li su devojke/zene sa novcem automatski privlacnije muskarcima?
 

White Guar

Primećen član
Poruka
924
Zasto ne?
Poruka je automatski spojena:

Isto pitanje za Silvera. :)
Muškarce po prirodi ne interesuje status žene (osim ako nije neki manipulator koji traži korist ili kompleksaš). To se evolutivno objašnjava time što žene gravitiraju moćnijim muškarcima a novac je danas oznaka statusa, a to se sve svodi na kraju na sigurnost. Materijalno obezbeđen muškarac pruža ženi sigurnost a žene su umrežene da traže sigurnost kod muškarca, zaštitu, htele to one da priznaju ili ne.
S druge sttrane, muškarac je biološki umrežen da se stara o ženi i da je zaštiti, te tu novac ne igra nikakvu ulogu, već se traže drugi kvaliteti, pre svega koji se odnose na karakter, ličnost.
Tako barem sve to objašnjavaju moderne nauke, psihologija, evolutivna biologija i dr.

Zato brojni materijalno ispunjeni zapadnjaci traže žene po Filipinima gde se žene seljankama, najobičnijim ženama koje vole da kuvaju, da zabave muškarca, ženstvene su, obične, i vole seks. Ili barem znaju da glume da vole seks i znaju šta muškarcu treba. Nema tu preterane filozofije.
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.