Ljubav i ljubomora

cinderela_91

Zainteresovan član
Poruka
154
Ne znam da li izmedju ova dva pojma treba stajati `i` ili `ili` ?
Razumem ljubomoru u granicama normale..ali sta je sa `bolesnom` ljubomorom?
jel to u prirodi coveka ili od njega to nacini ljubav?

Poslednja izmena:
neka mera ljubomore je poželjna...jer ako nema nje, onda je to ravnodušnost, nezainteresovanost...a ni to ne valja, jelda...
...al preterana ljubomora guši i nema svrhe da se trpi...pogotovo ako dođe dotle da počne da se manifestuje fizičkim maltretiranjem...idi begaj...

Ljubomora je jednostavno neka vrsta straha koja se javi u coveku onda kada je sa osobom koja u njemu budi neke prijatne emocije(zaljubljenost,ljubav...)Straha od moguceg gubitka onoga ko nam pruza taj osecaj zanosa.Normalno je da se oseteti nekim delicem svoje licnosti ali ako postane osnovno osecanje onda pravac cika doca :kafa:

Pa ta ljubomora, to, to je nešto najlepše, najdražesnije, obožavam ljubomoru, i sam sam ljubomoran i posesivan i što je moje moje je, pa da, naravno, svi treba da budu ljubomorni,
a najviiše volim onu pasivnu ljubomoru, kao.. kao onda kad ti zazvoni telefon, stigo ti je sms a ti se ozariš i nasmeješ onako, blaženo i spokojno, kao kad detetu daš zvečku ili cuclu, a on, onaj koji je u stvari pravi, koji je aktuelan kog potajno zamišljaš noću kad se spuste roletne, noću onda kad si najsebičniji, on sedi prekoputa tebe, pravi se da je prijateljski nastrojen, uverava se i me da je drug i dok ti zvrči aparat a ti kao fol ladno a u stvari grozničavo kucaš repli po onoj izlizanoj tastaturi, on demonstrativno ustane i kaže saputnicima, e , ajmo kući

da bih imala osecaj da nekoga posedujem to mora biti ljubav, velika ljubav....u ostalim situacijama ne razmatram sta mi partner radi kad nije samnom, ne ispitujem ga, ne gledam po mobilnom, kaze koliko zeli.....dok god je samnom pazljiv, i na mestu, i meni je dobro....situacije gde bih videla da mu se neka zenska nabacuje, ili ne daj boze on njoj, ne bih trpela....to je ipak ponizavajuce....

'Naš onaj tekst što se izgovara kod matičara..
Da treba biti ljubomoran, ali na svoj brak a ne jedno na drugo.
E pa tako nekako jedino i ima smisla.
Da želiš da zaštitiš zajednicu a ne da zarobiš partnera (izvini Zoki :() u tamnim podrumima svoje jezive posesivnosti.

Od njega to načini bolestan odnos, ne ljubav.
Ako posmatraš svoje veze, možeš zapaziti da ne postoji ljubomora sve dok si potpuno sigurna u vas dvoje. Ljubomora se budi kada je druga strana izaziva, namjerno ili ne.
Samo je pitanje da li ćeš je prepoznati kao alarm ili kao nešto pozitivno za svoju vezu.
Oni sa najvećim mudima sijeku kod prvih simptoma.

Back