ljubav ..da ili nista od toga?

genious, uzivaj!!! To sto osecas je sjajno i neka ga nek traje koliko traje. Da ce da boli, oce. Pa vec sad boli, zar ne? Ti volis i to je fenomenalno. Sta ti vise treba? Nemoj se opterecivati glupostima da li je on kada i gde umocio svoju patku. To je njegov problem.

one4me:
sto bih ja volela da se volim s nekim na daljinu.... jaoooj! pa deco, bre, to je mnogo lepo... on tamo, ja ovde, cujemo se jednom do dva puta devno, lepi romanticni razgovorcici, lepe sms porukice... uvek veseli jedno za drugo... malo ceznemo, malo patimo zbog razdvojenosti... divota!!!! vidimo se s vremena na vreme i provedemo par sjajnih dana u kojima ne stizemo da vidimo ista osim dobrih strana. Mogla bih doveka sa nekim tako....
To je ok, u neobaveznim varijantima, u kojima i nema nekih jacih emocija... U ljubavi, pak, potpuno je obrnuto...

one4me:
sto bih ja volela da se volim s nekim na daljinu.... jaoooj! pa deco, bre, to je mnogo lepo... on tamo, ja ovde, cujemo se jednom do dva puta devno, lepi romanticni razgovorcici, lepe sms porukice... uvek veseli jedno za drugo... malo ceznemo, malo patimo zbog razdvojenosti... divota!!!! vidimo se s vremena na vreme i provedemo par sjajnih dana u kojima ne stizemo da vidimo ista osim dobrih strana. Mogla bih doveka sa nekim tako....

Jednom kad bi se sa nekim tako volela, shvatila bi da je ljubav na daljinu ne moguća .... jer kad voliš nisi zadovoljan samo porukicom ili glasom preko žice ... kada voliš - onda i želiš da ta osoba bude tu sa tobom i kad ti je teško i kad ti je lepo i kad si srećna i kad si tužna, a ljubav na daljinu upravo takvu mogućnost ne pruža.

Nesto sam ja, jos onomad, kad me drmao neizdrz tog tipa, kontemplirala na temu otkud tolika potreba za necijim fizickim prisustvom. Razmenjivali smo poruke na 5 min, vodili beskonacne telefonske razgovore, stalno bili u kontaktu, ovako ili onako, ali nije bilo dovoljno. Jeste on bio tu. Stigne poruka bas u trenutku kad treba i slicno, al smo krali po kojih pola sata dnevno da se "pipnemo". Takva bila situacija.
Al nisam domislila. I dalje ne znam odakle poriv za fizickim prisustvom. Definitivno nije seksualnog tipa.

Ne, nista ne moze da zamijeni pogled, dodir, zagrljaj, poljubac...
Mozda telefonski i/ili elektronskim putem dnevno zajedno provedete i vise vremena, nego sto biste da ste u istom gradu, ali sve je to samo surogat...
I kad se vidite, ne mozete potpuno prirodno, potpuno spontano da se ponasate, jer biste da u ta 2-3 dana prozivite sve ono sto zelite, a sto realno nije moguce...
Otud se prilikom tih susreta cak i seksate vise nego sto biste inace, jer ko zna kad cete ponovo da se vidite...

Sve smo mi srecne kad je ON tu, ma sta mi u tom trenutku radile. Ja pokusavam da saznam zasto je to tako i da nekako izadjem na kraj sa losijim funkcionisanjem kada ON nije tu. Grozan je bedak kad shvatis da njegovo prisustvo ili neprisustvo (ovog puta u mentalnom i duhovnom smislu) ima poprilican uticaj na kvalitet onoga sto radis. Ma sta to bilo. Bar je u mom slucaju tako. I grozno me to nervira.

Ja mislim da je to u stvari nedostatak samopouzdanja i vere u sebe, pa se stvara u neku ruku ovisnost o prisustvu partnera. Kao da dobijemo potvrdu samovrednosti ako je necija paznja usmerena ka nama. Ne znam, mozda i nisam bas najbolje izrazila ono sto sam htela reci ali mislim da ima tu nesto...

Back