Љепојевић: Самит Г20 означио крај запада, Британија доживела историјско понижење

Тихи

Zaslužan član
Poruka
147.515

ЉЕПОЈЕВИЋ: Самит Г20 означио крај Запада, Британија доживела историјско понижење​


Самит Групе 20 (Г20) на острву Бали, у Индонезији, се претворио у симбол бесмисла и уверљивог распада досадашњег западног међународног поретка. Г20 постаје потпуно ирелевантна за глобална кретања и тај самит је практично и њен крај​


FMvoo6GXMAMkr8g.jpg:large


Скупови Г20 су се одавно претворили у бесмислене дебатне клубове који пре свега служе за одржавање привида моћи западних земаља, дневне геополитике, обавештајне игре и медијске манипулације. Према једном недавном истраживању само један до два одсто договореног на тим самитима се и оствари. Као и сви помпезни међународни скупови тако и Г20 није донела ништа ново али је ипак то била прилика да се још једном разоткрије провалија некадашњег међународног поретка и западне узалудности.

По протоколу усвојена је и завршна декларација са 52 тачке задатака и амбиција. Све те тачке су већ толико пута виђене у декларацијама Г20 али ништа од тога се није остварило.

Иако у основи неважан Самит на Балију је ипак потврдио тектонске промене у савременом свету. И показао је да Запад ипак схвата да су се те промене десиле и да зна шта се дешава него не може да све то прихвати. Амерички државни секретар Ентони Блинкен је тако после самита на Балију рекао да је ера после Хладног рата завршена. Према његовим речима, тренутно је у току конкурс за дефинисање новог светског поретка.

Блинкен, међутим, верује да управо Америка има све што је потребно да заузме централну улогу у том историјском послу. Он је истакао да Вашингтон сада ради са савезницима на подршци Украјини како би се постигао стратешки пораз Русијe. Поред тога, казао је Блинкен, Америка активно сарађује са партнерима у супротстављању Кини.

То би требало да значи да Америка може да влада светом само ако порази Русију и Кину.

У преводу, Америка као лидер западног света схвата да се дешавају промене али не разуме да она више нема капацитет да влада другим земљама. На сцени су друге силе. А то је управо показао и самит на Балију.

Победник, или добитник, тог дефилеа промена су Кина и њен лидер Си Ђинпинг. Кина је показала да је газда у том делу Азије. И то не само на скупу на Балију него и на друга два самита регионалних организација. Иронија је да је управо Америка својевремено основала те регионалне организације како би контролисала тај део света а сада су се измакле америчкој контроли и гледају ка Кини.

Сви ти амерички савезници на које је ваљда мислио Блинкен, од Европе до Азије, су практично чекали у реду да се сретну са кинеским лидером који је, поред сусрета са америчким председником Џозефом Бајденом, у краткоm времену одржавања скупа имао око 50 разговора са страним званичницима.

Али, председник Си није примио све оне који су чекали у реду. Из Европе се сусрео само са француским председником Емануелом Макроном, који је потом, према кинеским изворима, лажирао садржај разговора, са премијерком Италије Ђорђом Мелони и холандским премијером Марком Рутеом. Кинески лидер је са Рутеом имао конкретан пословни разговор око обустављања испоруке производа холандске компаније АСМЛ која једина на свету прави машинерију за производњу чипова. Та холандска компанија је у оквиру санкција против Русије обуставила санбдеванње и Кине својом опремом, а те две земље су уз Тајван највећи произвођачи чипова на свету. Све њих је председник Си позвао да идуће године посете Пекинг а да ли ће и доћи још је неизвесно.

За историју ће, међутим, остати важмо не кога је Си примио него кога је одбио. Кинески лидер је одбио, на пример, да прими британског премијера Ришија Сунака.

После тог понижења Британије и британског премијера утицајна америчка новинска агенција „Блумберг“ је објавила коментар са оценом да Велика Британија више није утицајна земља, Лондон више нема утицај у свету. Британија, указује агенција, мора да прихвати нову реалност и да почне да слуша и следи оне који су сада важни у глобалним кретањима а не да другима намеће своје ставове.

Британска дипломатија је далеко од оне некадашње. Тако сада, под изговором епидемије корона вируса, чак 60 одсто запослених и британском Форин офису и даље ради од куће. Каква је то дипломатија седењем код куће и читањем интернет садржаја, у преводу праћењем сопствених лажи.

Селекција сусрета је стара кинеска политика да неке земље фаворизује, а неке, условно речено, кажњава. Поруке су врло су јасне.

Али генерално, дипломатија, па тако и политика, западних земаља је постала детињаста, инфантилна, о чему је на Балију сведочило кашњење заједничке фотографије јер су лидери западних земаља, по инструкцијама Вашингтона, одбили да се фотографишу заједно са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом. Иако се претходно Лавров сусрео са некима од њих. Председником Макроном, на пример. Русију, међутим, више не интересује шта каже Запад.

У духу те инфантилне дипломатије и на Балију је било приметно да се у Америци не одустаје од идеје, амбиције, да Вашингтон посвађа, одвоји Кину од Русије. И даље се верује да је то могуће. А ако то не успе онда барем Индију. То су невероватно нереалне процене.

За Америку, међутим, тек долази прави шок. Председник Си иде у званичну посету Саудијској Арабији. Могуће је да ће бити постигнут коначан договор о чланству те земље у БРИКС-у и будућем дугорочном аранжману за нафту што би готово сигурно могао бити почетак краја петродолара. Кина је већ највећи спољнотрговински партнер Саудијске Арабије и водећи инвеститор у тој земљи. Сијева посета ће такође бити и корак даље у руско-кинеском плану да се Евроазија удаљи од долара. Саудијски пример ће готово сигурно следити и друге блискоисточне државе, а Египат то већ чини.

Све се то прикрива манипулацијама какве су пратиле и самит Г20 у Индонезији. Оне, међутим, нису ништа ново, Групу 20 је Запад и основао 1999. године као инструмент контроле и ширења утицаја. Убрзо је та група замрла и онда је 2008. у време финансијског слома, на иницијативу тадашњег председника Француске Николе Саркозија, Бела кућа оживела њен рад. И од тада се сваке године одржавају самити чији је циљ званично економска и финансијска сарадња.

Али Г20 није институција, нема ни свој стални секретаријат и то је дебатни клуб који би требало да сведочи о западној моћи.

У том светлу вредило би ипак подсетити ко су чланице Г20: Аргентина, Аустралија, Бразил, Канада, Кина, Француска, Нјемачка, Индија, Индонезија, Италија, Јужна Кореја, Јапан, Мексико, Русија, Саудијска Арабија, Јужна Африка, Турска, Велика Британија и Америка. и плус ЕУ. У преводу, то је Група 19, а не 20 јер Европска унија није држава. Све је обмана.

Време је, међутим, учинило своје, дошло је до тектонскх промена, и док Г20 и даље само дебатује у току је стварање и институционализација једног другачијег света којег представљају нове глобалне интеграције. Пре свега је реч о Евроазији, највећем интеграционом пројекту 21. века, и групи БРИКС која нуди потпуно нови облик сарадње међу државама. У западним медијима, додуше, о томе нема ни речи.

И све више земаља се окреће тим другим облицима сарадње, другим интеграцијама. Иран, Аргентина, Индонезија и Алжир су већ и формално затражили чланство у БРИКС-у, а Иран је уз Русију и Кину већ део евроазијских интеграција. И Турска, Саудијска Арабија, Египат и Авганистан су обзнанили да желе да буду у БРИКС-у. Ред оних који чекају на БРИКС је поприлично дуг па би се могло десити да та интеграција постане већа од Г20. И многе земље из Г20 су већ у, или су близу, тим новим интеграцијама, па Г20 губи смисао. Наравно, то неће бити тако брзо али процес је незаустављив.

Савременом свету је неодложно потребна нова економска, финансијска, политичка и безбедносна архитектура али ту архитектуру не могу да граде старе институције које су и довеле до распада глобалног уређења. То је још једном показао самит Г20 на Балију. Али и то ће ићи прилично споро а кључни проблем су велики доларски пласмани. Докле год је амерички долар доминантан у светској трговини и економији свет не може бити слободан.

https://srbin.info/svet/ljepojevic-...pada-britanija-dozivela-istorijsko-ponizenje/

Zapad je prdnuo u cabar. Zapad umire.

Kada ih Rusija porazi na istocnom frontu definitivno ce biti gotovi.

Zato treba na vreme da se spremamo za savez sa Rusima i Kinezima. Zapad nam i onako oduvek zeli i cini samo zlo.
 

YujiroHanma

Domaćin
Poruka
3.278
Kakva je Kina vidimo po tome kako se ponašaju njihove firme u Srbiji...
Zapad kakav god da je bio prema nama je bolja opcija na za svet od Kine.

Pa to taj svet ocigledno da ne vidi, s'obzirom da danas 80% zvanicno preferira Kinu u odnosu na Ameriku, po univerzitetu Kembridz u Britaniji.

Screenshot-6.png
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
147.515
Kakva je Kina vidimo po tome kako se ponašaju njihove firme u Srbiji...
Zapad kakav god da je bio prema nama je bolja opcija na za svet od Kine.


Skoro bese vest da kineska firma u Boru, zindjin ili kako se vec zove je najveci uplatilac poreza u budzet republike Srbije.
 

YujiroHanma

Domaćin
Poruka
3.278
Skoro bese vest da kineska firma u Boru, zindjin ili kako se vec zove je najveci uplatilac poreza u budzet republike Srbije.

A kolko je tek uplatila u lokalni budzet u Boru, gde je pre to bila jedna o najsiromasnijih opstina u Srbiji, da danas ti rudari imaju plate preko 1000 evra, grade se akva parkovi, stadioni, kvadrat enormno skocio u Boru, jednostavno se sve ponovo vratilo u zivot tamo. Kinezi su preporodili unisteni Bor koji su ostavili zuti banditi.
 

bas kao

Elita
Poruka
18.577
Kakva je Kina vidimo po tome kako se ponašaju njihove firme u Srbiji...
Zapad kakav god da je bio prema nama je bolja opcija na za svet od Kine.
samo da niste bili fataljist, "eu nema alternativu", ja bih bio na vasoj strani, ali moramo prvo fatalisticke eu-robovske zajednice koja gura ukre i dalje u rat, da resimo, eu-robiju koja nas je bombardovala i opet nam preti, to moramo prvo da sredimo, a posle cemo da brinemo kineske brige da li su i nase

ZA SADA NAM KINEZI NE PRETE KAO EU, I NE UCENJUJU NAS KAO EU, CRKLA DABOGDA
 
Poruka
24.477

ЉЕПОЈЕВИЋ: Самит Г20 означио крај Запада, Британија доживела историјско понижење​


Самит Групе 20 (Г20) на острву Бали, у Индонезији, се претворио у симбол бесмисла и уверљивог распада досадашњег западног међународног поретка. Г20 постаје потпуно ирелевантна за глобална кретања и тај самит је практично и њен крај​


FMvoo6GXMAMkr8g.jpg:large


Скупови Г20 су се одавно претворили у бесмислене дебатне клубове који пре свега служе за одржавање привида моћи западних земаља, дневне геополитике, обавештајне игре и медијске манипулације. Према једном недавном истраживању само један до два одсто договореног на тим самитима се и оствари. Као и сви помпезни међународни скупови тако и Г20 није донела ништа ново али је ипак то била прилика да се још једном разоткрије провалија некадашњег међународног поретка и западне узалудности.

По протоколу усвојена је и завршна декларација са 52 тачке задатака и амбиција. Све те тачке су већ толико пута виђене у декларацијама Г20 али ништа од тога се није остварило.

Иако у основи неважан Самит на Балију је ипак потврдио тектонске промене у савременом свету. И показао је да Запад ипак схвата да су се те промене десиле и да зна шта се дешава него не може да све то прихвати. Амерички државни секретар Ентони Блинкен је тако после самита на Балију рекао да је ера после Хладног рата завршена. Према његовим речима, тренутно је у току конкурс за дефинисање новог светског поретка.

Блинкен, међутим, верује да управо Америка има све што је потребно да заузме централну улогу у том историјском послу. Он је истакао да Вашингтон сада ради са савезницима на подршци Украјини како би се постигао стратешки пораз Русијe. Поред тога, казао је Блинкен, Америка активно сарађује са партнерима у супротстављању Кини.

То би требало да значи да Америка може да влада светом само ако порази Русију и Кину.

У преводу, Америка као лидер западног света схвата да се дешавају промене али не разуме да она више нема капацитет да влада другим земљама. На сцени су друге силе. А то је управо показао и самит на Балију.

Победник, или добитник, тог дефилеа промена су Кина и њен лидер Си Ђинпинг. Кина је показала да је газда у том делу Азије. И то не само на скупу на Балију него и на друга два самита регионалних организација. Иронија је да је управо Америка својевремено основала те регионалне организације како би контролисала тај део света а сада су се измакле америчкој контроли и гледају ка Кини.

Сви ти амерички савезници на које је ваљда мислио Блинкен, од Европе до Азије, су практично чекали у реду да се сретну са кинеским лидером који је, поред сусрета са америчким председником Џозефом Бајденом, у краткоm времену одржавања скупа имао око 50 разговора са страним званичницима.

Али, председник Си није примио све оне који су чекали у реду. Из Европе се сусрео само са француским председником Емануелом Макроном, који је потом, према кинеским изворима, лажирао садржај разговора, са премијерком Италије Ђорђом Мелони и холандским премијером Марком Рутеом. Кинески лидер је са Рутеом имао конкретан пословни разговор око обустављања испоруке производа холандске компаније АСМЛ која једина на свету прави машинерију за производњу чипова. Та холандска компанија је у оквиру санкција против Русије обуставила санбдеванње и Кине својом опремом, а те две земље су уз Тајван највећи произвођачи чипова на свету. Све њих је председник Си позвао да идуће године посете Пекинг а да ли ће и доћи још је неизвесно.

За историју ће, међутим, остати важмо не кога је Си примио него кога је одбио. Кинески лидер је одбио, на пример, да прими британског премијера Ришија Сунака.

После тог понижења Британије и британског премијера утицајна америчка новинска агенција „Блумберг“ је објавила коментар са оценом да Велика Британија више није утицајна земља, Лондон више нема утицај у свету. Британија, указује агенција, мора да прихвати нову реалност и да почне да слуша и следи оне који су сада важни у глобалним кретањима а не да другима намеће своје ставове.

Британска дипломатија је далеко од оне некадашње. Тако сада, под изговором епидемије корона вируса, чак 60 одсто запослених и британском Форин офису и даље ради од куће. Каква је то дипломатија седењем код куће и читањем интернет садржаја, у преводу праћењем сопствених лажи.

Селекција сусрета је стара кинеска политика да неке земље фаворизује, а неке, условно речено, кажњава. Поруке су врло су јасне.

Али генерално, дипломатија, па тако и политика, западних земаља је постала детињаста, инфантилна, о чему је на Балију сведочило кашњење заједничке фотографије јер су лидери западних земаља, по инструкцијама Вашингтона, одбили да се фотографишу заједно са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом. Иако се претходно Лавров сусрео са некима од њих. Председником Макроном, на пример. Русију, међутим, више не интересује шта каже Запад.

У духу те инфантилне дипломатије и на Балију је било приметно да се у Америци не одустаје од идеје, амбиције, да Вашингтон посвађа, одвоји Кину од Русије. И даље се верује да је то могуће. А ако то не успе онда барем Индију. То су невероватно нереалне процене.

За Америку, међутим, тек долази прави шок. Председник Си иде у званичну посету Саудијској Арабији. Могуће је да ће бити постигнут коначан договор о чланству те земље у БРИКС-у и будућем дугорочном аранжману за нафту што би готово сигурно могао бити почетак краја петродолара. Кина је већ највећи спољнотрговински партнер Саудијске Арабије и водећи инвеститор у тој земљи. Сијева посета ће такође бити и корак даље у руско-кинеском плану да се Евроазија удаљи од долара. Саудијски пример ће готово сигурно следити и друге блискоисточне државе, а Египат то већ чини.

Све се то прикрива манипулацијама какве су пратиле и самит Г20 у Индонезији. Оне, међутим, нису ништа ново, Групу 20 је Запад и основао 1999. године као инструмент контроле и ширења утицаја. Убрзо је та група замрла и онда је 2008. у време финансијског слома, на иницијативу тадашњег председника Француске Николе Саркозија, Бела кућа оживела њен рад. И од тада се сваке године одржавају самити чији је циљ званично економска и финансијска сарадња.

Али Г20 није институција, нема ни свој стални секретаријат и то је дебатни клуб који би требало да сведочи о западној моћи.

У том светлу вредило би ипак подсетити ко су чланице Г20: Аргентина, Аустралија, Бразил, Канада, Кина, Француска, Нјемачка, Индија, Индонезија, Италија, Јужна Кореја, Јапан, Мексико, Русија, Саудијска Арабија, Јужна Африка, Турска, Велика Британија и Америка. и плус ЕУ. У преводу, то је Група 19, а не 20 јер Европска унија није држава. Све је обмана.

Време је, међутим, учинило своје, дошло је до тектонскх промена, и док Г20 и даље само дебатује у току је стварање и институционализација једног другачијег света којег представљају нове глобалне интеграције. Пре свега је реч о Евроазији, највећем интеграционом пројекту 21. века, и групи БРИКС која нуди потпуно нови облик сарадње међу државама. У западним медијима, додуше, о томе нема ни речи.

И све више земаља се окреће тим другим облицима сарадње, другим интеграцијама. Иран, Аргентина, Индонезија и Алжир су већ и формално затражили чланство у БРИКС-у, а Иран је уз Русију и Кину већ део евроазијских интеграција. И Турска, Саудијска Арабија, Египат и Авганистан су обзнанили да желе да буду у БРИКС-у. Ред оних који чекају на БРИКС је поприлично дуг па би се могло десити да та интеграција постане већа од Г20. И многе земље из Г20 су већ у, или су близу, тим новим интеграцијама, па Г20 губи смисао. Наравно, то неће бити тако брзо али процес је незаустављив.

Савременом свету је неодложно потребна нова економска, финансијска, политичка и безбедносна архитектура али ту архитектуру не могу да граде старе институције које су и довеле до распада глобалног уређења. То је још једном показао самит Г20 на Балију. Али и то ће ићи прилично споро а кључни проблем су велики доларски пласмани. Докле год је амерички долар доминантан у светској трговини и економији свет не може бити слободан.

https://srbin.info/svet/ljepojevic-...pada-britanija-dozivela-istorijsko-ponizenje/

Zapad je prdnuo u cabar. Zapad umire.

Kada ih Rusija porazi na istocnom frontu definitivno ce biti gotovi.

Zato treba na vreme da se spremamo za savez sa Rusima i Kinezima. Zapad nam i onako oduvek zeli i cini samo zlo.
Ala si paglu

Pa vecina tog izvoza iz Kine su zapadne firme

Kina je apsolutno potrebna, mora da imamo nekog da radi robovski posao za nas
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
147.515
Ala si paglu

Pa vecina tog izvoza iz Kine su zapadne firme

Kina je apsolutno potrebna, mora da imamo nekog da radi robovski posao za nas

Nisu to zapadne firme vi ste prdnuli u cabar

Ja u svojoj kuci nemam ama bas nijedan proizvod Made in USA. A Imam gomilu Made in China.

Zato se ceo svet okrece Kini. Pre svega jer su Kinezi daleko bolji ljudi od vas - ne ubijaju, ne ucenjuju, ne bombarduju, ne kolju.

Vi ste cisti satanisti ubice i zlikovci

americkinacisti.jpg
 
Poruka
24.477
Nisu to zapadne firme vi ste prdnuli u cabar

Ja u svojoj kuci nemam ama bas nijedan proizvod Made in USA. A Imam gomilu Made in China.

Zato se ceo svet okrece Kini. Pre svega jer su Kinezi daleko bolji ljudi od vas - ne ubijaju, ne ucenjuju, ne bombarduju, ne kolju.

Vi ste cisti satanisti ubice i zlikovci

Pogledajte prilog 1261069
Nemas nijedan proizvod made in usa?

Pa jel koristis softverski proizvod twiter, jel kacis brojne postove sa njega?
Koristis.

Jel koristis fejzbuk, instagram, email? Koristis

Internet? Svi tvoji podaci su na serverima koji pripadaju Amazonu, Alfabetu, Fejzbuku itd.

Koji OS imas, android?

A garantujem ti da imas proizvode koji su pravljeni u Kini, a vlasnik kapitala je zapad
 

YujiroHanma

Domaćin
Poruka
3.278
Ala si paglu

Pa vecina tog izvoza iz Kine su zapadne firme

Kina je apsolutno potrebna, mora da imamo nekog da radi robovski posao za nas

Ne lupetaj gluposti, daj link da vidimo da je većina izvoza iz Kine "Zapadne firme".

Čak sam 99% siguran da to nije istina, evo možemo se kladiti u 1000 evra ako oćes?
 

YujiroHanma

Domaćin
Poruka
3.278
Nemas nijedan proizvod made in usa?

Pa jel koristis softverski proizvod twiter, jel kacis brojne postove sa njega?
Koristis.

Jel koristis fejzbuk, instagram, email? Koristis

Internet? Svi tvoji podaci su na serverima koji pripadaju Amazonu, Alfabetu, Fejzbuku itd.

Koji OS imas, android?

A garantujem ti da imas proizvode koji su pravljeni u Kini, a vlasnik kapitala je zapad

Pa kad se nalazimo u Zapadnoj sferi planete, normalno da koristimo sve to. Dok onaj u Kini za to što si nabrojao nije čuo u životu jer imaju sve svoje verzije.
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
147.515
Nemas nijedan proizvod made in usa?

Pa jel koristis softverski proizvod twiter, jel kacis brojne postove sa njega?
Koristis.

Jel koristis fejzbuk, instagram, email? Koristis

Internet? Svi tvoji podaci su na serverima koji pripadaju Amazonu, Alfabetu, Fejzbuku itd.

Koji OS imas, android?

A garantujem ti da imas proizvode koji su pravljeni u Kini, a vlasnik kapitala je zapad

Koristim al vam zutu banku ne dajem. Cak vam i trosim NATO traffic tako da od mene samo stete imate NATO zlotvori :maramica:

Ne koristim fejzbuk i te ostale shit nato mreze.
 

YujiroHanma

Domaćin
Poruka
3.278
, a vlasnik kapitala je zapad
Nije vlasnik kapitala Zapad, jer nijedna velika multi-nacionalna kompanija nastala na Zapadu ne plaća poreze Zapadu na profit, nego se registruje na Kejmanima, napravi onu rupu u zakonu u Irskoj, i td.

Ako se Iphone pravi u Kini, sa 50% kineskim delovima, sa platama radnika i komunalija Kini, onda je Iphone kineski proizvod.

Jer Apple ne plaća nikakve korporativne poreze Americi, više Kina ima dakle koristi od Iphone, nego Amerika.
 
Poslednja izmena:

YujiroHanma

Domaćin
Poruka
3.278
Ameri druže moj žute banke ne vide od prodaje Iphone, jer Apple ne plaća takse svojoj vladi, za razliku od kineskih kompanija koje plaćaju poreze Kini.

Jedinu korist od prodaja Iphone po svetu imaju kineski radnici u fabrikama i kineski dobavljači. Amerikanci imaju qurčinu od toga jer im Appple neće dati ni 1% porez.

50% unutrasnjih delova iz Kine, kao i 95% svetske produkcije je u Kini. Iphone 14 se slobodno moze nazvati kineskim proizvodom.

Inace za krezavce koji misle da Iphone moze da se pravi bez Kine, trebalo bi im minimum 8 godina, da samo 10% proizvodnje prebace van Kine, zato ni ne pokusavaju to da urade. I ovi kineski delovi sto su unutra su kljucni high-tech delovi. Minimum 50% delova kineskih.

 
Poruka
24.477
Koristim al vam zutu banku ne dajem. Cak vam i trosim NATO traffic tako da od mene samo stete imate NATO zlotvori :maramica:

Ne koristim fejzbuk i te ostale shit nato mreze.
Prethodni post si rekao da ne koristis. Sad koristis.

Jel imas neki post na krstarici u 200.000 postova da nisi slagao, rekao neistinu, ili samo izlupetao nesto.

Jel imas bar jedan post da je istinit u celoj svojoj karijeri forumasa
 

ziltoid

Domaćin
Poruka
4.514
Ljepojević živi u Londonu. Tamo je život skup i on je odlučio uzeti pare od ruske agenture koja sada novaca za botove ne žali. Zato on priča sve veće gluposti. Od nekada uglednog analitičara, pretvorio se u šarlatana sa Balkan Infa i Tv Happy-a.
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
147.515
Ljepojević živi u Londonu. Tamo je život skup i on je odlučio uzeti pare od ruske agenture koja sada novaca za botove ne žali. Zato on priča sve veće gluposti. Od nekada uglednog analitičara, pretvorio se u šarlatana sa Balkan Infa i Tv Happy-a.


Pa u Engleskoj jaja nema. Nestasice i kolaps. Jaja nema a hocete da okupirate ceo svet. Sikter more .
 

Sanovnik

Buduća legenda
Poruka
35.157
Ljepojević živi u Londonu. Tamo je život skup i on je odlučio uzeti pare od ruske agenture koja sada novaca za botove ne žali. Zato on priča sve veće gluposti. Od nekada uglednog analitičara, pretvorio se u šarlatana sa Balkan Infa i Tv Happy-a.
Љепојевић живи пола године у Лондону, а пола године у Србији. Друго, није богат. А његов рођени брат је пензионисани професор који је пензију дочекао у Кембриџу. Србин човек. Но у сваком случају, то је човек који добро види реалност, а уз то, вратио је достојанство и једну годсподску ноту у јавни медијски простор. Господин човек.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.