Ljajić: Žene i dalje u podređenom položaju

mislim da je neka otudjenost problem, odnostno shto ljudi pristaju na raznorazne loshe i ponizavajuce pozicije. a moraju da pristanu ako su sami u tome medjutim ako bi se udruzili, gazda ne bi mogao tek tako da munta kako hoce. ali izgleda da je kritichna tacka to udruzivanje. dosta se prica o tom tretmanu trudnica i to kako utice na zaposlenje ali to je to, prica se i desava se i dalje. i tako za svaki problem. ali ja ne znam resenje, ja nisam nikad bila vodja, ali ne znam gde su neke normalne prave vodje. samo mogu da se nadam da me nece bash tako potkaciti mada ko zna mozhda ni necu biti trudna, mozda je to verovatnije

mislim da je neka otudjenost problem, odnostno shto ljudi pristaju na raznorazne loshe i ponizavajuce pozicije. a moraju da pristanu ako su sami u tome medjutim ako bi se udruzili, gazda ne bi mogao tek tako da munta kako hoce. ali izgleda da je kritichna tacka to udruzivanje. dosta se prica o tom tretmanu trudnica i to kako utice na zaposlenje ali to je to, prica se i desava se i dalje. i tako za svaki problem. ali ja ne znam resenje, ja nisam nikad bila vodja, ali ne znam gde su neke normalne prave vodje. samo mogu da se nadam da me nece bash tako potkaciti mada ko zna mozhda ni necu biti trudna, mozda je to verovatnije

Ali naravno postoji i druga strana toga.
Zamisli da svaka trudnica ima pravo na placeno odsustvo i stan.
Jesi li zamislila ?

Onda bi se zena namerno zaposljavale bas pre nego sto rode decu,a ako primaju platu za to vreme mogu roditi i 5-ro dece nije nikakav problem.
Na kraju krajeva to nije nista protiv zena,to je profit.

npr:

One to vole...

Ljubav na usta ulazi... Tačnije, ajvar kao sumblimacija, smisao života koji to i nije ... mesni rolat u zamenu za pažnju koja nije pažnja, ljubav koja nije ljubav, muž koji nije ni muž, ni otac a ni ljubavnik.... skoro pa da nije ni čovek.
KO to može da voli?
Ako pođem od one odvratne izreke da "svaka vreća nađe svoju zakrpu", onda mogu i da prihvatim da postoje Žene- vreće i Muškaraci-zakrpe (ili obrnuto).
Prema tome - svako dobije ono što sam traži.
A ne tražimo svi isto.
Generalizacijom je vrlo jeftino manipulisati.

Ljubav na usta ulazi... Tačnije, ajvar kao sumblimacija, smisao života koji to i nije ... mesni rolat u zamenu za pažnju koja nije pažnja, ljubav koja nije ljubav, muž koji nije ni muž, ni otac a ni ljubavnik.... skoro pa da nije ni čovek.
KO to može da voli?
Ako pođem od one odvratne izreke da "svaka vreća nađe svoju zakrpu", onda mogu i da prihvatim da postoje Žene- vreće i Muškaraci-zakrpe (ili obrnuto).
Prema tome - svako dobije ono što sam traži.
A ne tražimo svi isto.
Generalizacijom je vrlo jeftino manipulisati.

Sa druge strane ne trazimo ni potpuno razlicito.
Meni je malo cudno sto sve zene misle da je SVE to individualni i da MUSKARCI koji su privlacni zenama nemaju NIJEDNU ZAJEDNICKI OSOBINU.
Npr neko voli nekoga ko je samopouzdan - neko drugi u nekoga ko je totalno ne-samopouzdan....

Pazi nisu muskarci odeca - pa da nijedna zena ne sme imati istu.
Zanimljiva je stvar da zena ne sme da nosi istu kombinaciju odece 2 -puta.Dobro sto niej tako sa muskarcima :):)

Licemerje i politički marketing.Jedina ispravna stvar u celoj priči je ona koju je izrekla ministarka Lakićević-Stojačić,da ženama koje neće da grade poslovnu karijeru treba finansijski i na svaki drugi način pomoći.I to treba ponavljati u medijima i svuda gde je potrebno što češće.

Ovo mi je van pameti. Zenama koje nece da grade poslovnu karijeru treba finansijski i na svaki drukgi nacin pomoci? Jesi li tacno napisao?
Ni u ludilu ne bih na to pristala. Ne mogu da shvatim zene koje nista ne rade, bez obzira da li morale ili ne morale, zene koje pristaju da budu samo domacice i vremenom zaglupe i zatupe.

Ovo mi je van pameti. Zenama koje nece da grade poslovnu karijeru treba finansijski i na svaki drukgi nacin pomoci? Jesi li tacno napisao?
Ni u ludilu ne bih na to pristala. Ne mogu da shvatim zene koje nista ne rade, bez obzira da li morale ili ne morale, zene koje pristaju da budu samo domacice i vremenom zaglupe i zatupe.
Kad ne piše sve.Govori se o ženama koje hoće da odgajaju decu.

Kad ne piše sve.Govori se o ženama koje hoće da odgajaju decu.

Drugim recima, nece ni da mrdnu dupetom, nego da ih drugi izdrzava. Kako druge zene mogu da rade i odgajaju decu? Dakle, i ta zaposlene zene treba da izdvajaju od plate i daju onima koje NECE da rade. To je totalno pogresan pristup problemu (ne)ravnopravnosti. Forsirati povratak zena u kuce i jos to nagradjivati. Kao da je zena samo masina za radjanje dece i nista drugo.

Back