Living in a tiny (Živeti u malom)

Gospođetina 👑

Buduća legenda
Moderator
Poruka
33.925
1694357588051.jpeg
 
Ovo je odlicno , ima neki video ?


mnogo je lijepo

link

Kreiramo nevjerovatne 3D prikaze projekata vaših malih kuća koji vam omogućavaju da pravilno vizualizirate svoje planove i prostor, promovirate svoje proizvode (ako ste graditelj) i štedite vrijeme, novac i stres (ako gradite svoj mali dom) . Planovi, 3D animacije, pa čak i vodiči kroz virtualnu stvarnost!
 
Odlična i zanimljiva tema kolegice.. :heart:

"Možda ćete biti iznenađeni, ali u stvarnosti udoban i moderan smeštaj kod mladih na zapadu danas su minijaturne kuće, one su mnogo vrednuje od ogromnih vila ili penthouse.Minijaturne kuće, zanimljive su zato što se mogu instalirati bukvalno bilo gde, čak su dobile i posebno ime - shedkuarters. Modeli kuća imaju tri različita stila: Moderan, seoske kuće i bungalova. Svaka kuća ima kupatilo, kuhinju, spavaću sobu i terasu. Bez obzira na svoju veličinu ove kuće se mogu koristiti za stanovanje ili kao kancelarijaski prostor, umetnički studio …"

Koncept minijaturnih kuća je društveni pokret koji je krenuo iz SAD-a prije nekoliko godina. Njegovi pobornici zagovaraju stanovanje u minijaturnim domovima.
Prednost minijaturnih kuća je to što zauzimaju manje prostora, lakše se grade, često se prave od recikliranih ili ekoloških materijala. Prosječna površina kuća u SAD je oko 230 m2, dok se površine minijaturnih kuća kreću od od 10 do 40 m2.

Minijaturne kuće i njihovi maštoviti oblici​

Generalno, mini kuće mogu se svrstati u tri osnovne kategorije:

  1. kućice na kotačima – što konkretno znači kamp kućice neuobičajenoga izgleda
  2. kućice na „kamionskoj prikolici“ – također su na kotačima, pokretne, a njihova je maksimalna širina prilagođena cestovnome prijevozu
Ipak, takvoj je kućici potrebna pratnja za specijalni teret. Ima modela koji se prevoze u više “komada” pa se sastavljaju na prostoru smještaja kućice. Takav objekt se najčešće osloni na betonske stupiće. Za ovu vrstu mini kuća ima proizvođača i u RH.

3. kućice koje su građene klasičnim načinom, ali su manjih dimenzija (montažne/zidane)

Minijaturna kuća može biti i mobilna :D

mini-maštovito.jpg
Naravno ima i plutajućih verzija, verzija za rijeke i mora, uglavnom kućica privezanih uz obalu, ali one se ne svrstavaju u posebnu kategoriju nego u neku od prethodne tri.

Kod projektiranja takvih kućica, puno više nego kod uobičajenih kuća, vodi se računa o namještaju koji je “uklopljen” u objekt.

Minijaturne, pokretne kućice imaju i dodatnu prednost izrade i smještaja na praktičnoj ili bližoj lokaciji , a onda, nakon zasićenja pejzažem kod njenih stanovnika, mogu se transportirati na neku drugu livadu ili dvorište.

Gradnja kuće. com
 

Stanovanje svedeno na najnužnije​

Smanjiti nepotrebne kvadrate i svesti stanovanje na najnužnije, već smo istaknuli, rastući je trend i cilj kojemu teže mnogi.

Minijaturne kuće imaju sve što je potrebno za život: kupaonicu, kuhinju, dnevnu zonu, spavaći dio, a često i prostrane trijemove i terase.

No, sve je to smješteno na puno manje kvadrata nego što to imaju “tipične” obiteljske kuće. Samim time, takvi objekti su jednostavniji za čišćenje i održavanje, imaju manje troškove i režije, ali donose i važnu promjenu u razmišljanju.

interijer-mini.jpg


Puno toga stane u malo kvadrata mini kuće

Mali dom bez puno stvari pojednostavljuje život i donosi osjećaj istinskog zadovoljstva jer vlasnici prestaju biti orijentirani na stvari i materijalno. Dovoljno je imati krov nad glavom i svoj kutak svemira.
Iako malene, kućice koje vam predstavljamo u nastavku, vrlo su funkcionalne, a oduševljavaju i svojom arhitekturom, dizajnom i uređenjem.
 

Back
Top