Liverpool FC

Da li volite LIVERPOOL FC?

  • Da

  • Ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Veliki peh za "Redse", čovek koji je stvorio najboljeg beka na Ostrvu napustio klub!

Nil Kričli je ove sezone postao poznat široj javnosti, kao trener U23 selekcije Liverpula.

Razlog je taj što mu je Klop u dva navrata ukazao šansu da sa svojim momcima predstavlja prvi tim, najpre su poraženi u Liga kupu od Aston Vile sa 5:0, ali su zato uspeli da savladaju Sruzberi u FA Kupu i obezbede duel sa Čelsijem u petoj rundi.

U njegovoj selekciji je hrpa talentovanih igrača, izdvajaju se Kurtis Džouns i Harvi Eliot, a za njihov razvoj velike zasluge, jasno, nosi njihov trener Kričli.

Ipak, on više neće razvijati mlade nade prvaka Evrope, već će karijeru nastaviti u Ligi jedan, u redovima Blekpula.

Dobio je ponudu da postane prvi trener ove ekipe, to je jasno velika prilika, pa je morao da napusti "Enfild", što je i zvanično potvrđeno od strane kluba.

Šest i po godina je proveo u Akademiji kluba, imao je veliki uticaj na razvoj Trenta Aleksander-Arnolda, ipak, došlo je vreme za naredni korak u karijeri.

Rezervnu ekipu će preuzeti Klopov asistent Pepijn Lijnders.

 
Englezi odlučili, Liverpul je prvak!

Englezi računaju troškove i gubitke, ali su vrlo racionalno pristupili problemu koji se tiče Korona virusa.

Održan je sastanak sa vladom, stvari su veoma jasne, neće biti nikakvih pomeranja, ako izbije epidemija, mečevi će biti igrani pred praznim tribinama.

Jednostavno, za razliku od Italijana oni su se opredelili za konzervativnu taktiku, sarađivaće sa vladom i iako će izgubiti veliki novac od ulaznica, jasno je da će poslušati preporuku Dauning Strita.

To je i jedino logično rešenje, UEFA je takođe diskutovala o virusu u vezi EP 2020. koje bi trebalo da počne duelom Italijana i Turaka 12. juna, ali pratiće se situacija. Tek par minuta se raspravljalo jer nema ništa novo kada je u pitanju SZO, niti je u ovom trenutku moguće predvideti šta će biti na leto.

Ono što bi moglo da se desi je da se neke utakmice baraža za EP, recimo sudar Iraca i Slovaka igraju bez publike. Za sada se ta mogućnost u duelu Norvežana i Srbije ne pominje.

Inače, odlukom PL da, ako je potrebno prvenstvo do kraja odigra pred praznim tribinama je otpala spekulacija da bi ono moglo da bude prekinuto i da bi Liverpul mogao da ostane bez titule, što jednostavno nije ni realno, a o logici i da ne pričamo.
 
Ne tako bolan poraz, ali jedna stvar brine Klopa!

Liverpul zasigurno neće moći do duple krune preko FA kupa pošto su ih iz istog sinoć eliminisali Lampardovi puleni sa 2:0. Poraz u Londonu je bio treći iz četiri zadnje utakmice, a čak treća na kojoj "redsi" nisu zabeležili gol.

Ipak to nije razlog za brigu, ali po Klopu nešto drugo jeste.

"Votford je bio dosta loš, večeras ne toliko. Imali smo odlične rezultate zato što smo se branili na neverovatan način. Protiv nas ne dobijate mnogo šansi, ali u poslednjih četiri utakmica, primili smo previše golova iz različitih situacija. Nisam zabrinut oko momenta, ovo je fudbal. Nikada nismo mislili da će sezona biti laka, laka utakmica, ništa. Uvek je teško. Večeras nije bilo dovoljno dobro i to moramo prihvatiti", izjavio je Klop po kraju meča sa Čelsijem.

"Redsi" su u zadnje četiri utakmice primili osam golova a dali samo dva i to u pobedi protiv Vest Hema (3:2). Pre toga su izgubili od Atletiko Madrida sa 1:0, posle "čekićara" usledila je gorka pilula od Votforda 3:0 i sinoćni poraz sa 2:0 od "plavaca".

Liverpul u subotu dočekuju Bornmut a onda sledi i možda utakmice sezone sa "jorgandžijama" u sredu takođe na "Enfildu".
 
Grad Liverpul je spreman, najranija proslava titule ikada?!

Porazom Mančester Sitija na Old Traford, Liverpul je još korak bliže tituli na koju čeka 30 godina.

Ekipa Jirgena Klopa posle 29 kola ima 25 bodova više od Sitija i Liverpulu je možda još samo jedna pobeda dovoljna za overu titule!

Naime, ukoliko Siti ne osvoji minimum četiri boda protiv Arsenala u sredu u zaostaloj utakmici i narednog vikenda protiv Barnlija, Liverpul bi pobedom nad Evertonom narednog ponedeljka, 16. marta - postao šampion!

Ukoliko Siti izgubi obe utakmice, Liverpul će i pre izlaska na Gudison postati šampion.

U najgorem slučaju, ako Siti pobedi i Arsenal i Barnli, što je verovatnije pošto se obe utakmice igraju na Etihadu, onda će Liverpul titulu proslaviti 21. marta protiv Kristal Palasa na Enfildu. Naravno, pod uslovom da prethodno pobedi i Everton na Gudisonu.

Bilo kako bilo, pitanje je samo trenutka, galoni piva su spremni na ulicama i po pabovima Liverpula.
 
"Salah i Mane se mrze, obojica će napustiti Liverpul!"

Liverpul je nadomak osvajanja istorijske titule u Premijer ligi nakon što su protekle sezone pokorili Evropu, ali nije sve baš tako idealno na Enfildu.

Tako barem tvrdi novinar Bein Sporta Ričard Kiz koji je u svom blogu otkrio da se Mohamed Salah i Sadio Mane mrze.

"Ne verujte kad vam pričaju o Maneu i Salahu. Oni se mrze i svaki bi bio srećan da nema ovog drugog u timu", otkrio je Kiz.

On takođe navodi da postoji velika verovatnoća da "redsi" ostanu ne samo bez jednog od njih, već i bez obojice pošto smatra da su se obojica zasitila Liverpula.

O odnosu dva ponajbolja igrača Liverpula se govorilo nakon svađe prilikom meča sa Barnlijem ranije tokom sezone, a izgleda da se situacija nije promenila na bolje.
 
Dvojac ponovo na raspolaganju Klopu!

Jirgen Klop je danas imao zapaženu konferenciju za medije.

U jednom trenutku je krenuo da 'čita bukvicu' novinarima koje je još jednom zanimalo mišljenje nemačkog stručnjaka o korona virusu.

Endi Robertson je pravio društvo svom treneru tokom obraćanja medijima. Škot je potvrdio da je povreda članka iza njega, posle pauze protiv Bornmuta Škot je ponovo na raspolaganju svog trenera.

Pored odličnog levog beka "redsi" će verovatno videti i svog kapitena na terenu. Džordan Henderson je spreman za povratak na teren posle povrede u prvom duelu sa Atletiko Madridom na "Vandi Metropolitano".

Tako će tim sa "Enfilda" imati najbolji mogući sastav kako bi pokušali još jedan preokret protiv španskih timova.
 
Podatak za verovali ili ne - Firmino, sad ili nikad!

Roberto Firmino je ove sezone postigao osam golova u Premijer ligi i još dva u Ligi šampiona, ali nijedan na Enfildu!

Tačnije, Firmino nije postigao gol na svom terenu na 19 utakmica! Precizni statističari na Ostrvu su izračunali njegov učinak od tada - Firmino je na tih 19 mečeva imao 58 udaraca ka golu rivala, 17 u okvir, što je 29,31% preciznosti, a uz to je promašio 16 velikih prilika.

Poslednji pogodak na Enfildu u svim takmičenjima, Firmino je postigao u četvrtfinalu Lige šampiona, 9. aprila 2019. u pobedi nad Portom - 2:0. U Premijer ligi, Firmino je poslednji gol na svom stadionu dao pre skoro godinu dana, 31. marta protiv Totenhema, u trijumfu od 2:1.

Ovaj učinak Firmina na Enfildu jedna je od tema na društvenim mreža, navijači ostalih engleskih velikana tvrde da bi u istom slučaju Entoni Marsijal, Obamejang i ostali napadači, bili "razapeti" da kojim slučajem godinu dana nisu dali gol na domaćem terenu.

Možda je Firminu oprošteno zbog toga što se previše žrtvuje za tim, zato što svojim kretanjem otvara veći prostor Salahu i Manea i podređuje se u korist ekipe.

Bilo kako bilo, Liverpul večeras ima težak zadatak i Firmino i drugovi su pod velikim pritiskom protiv jedne od najjačih odbrana u Ligi šampiona.

Možda je pravi trenutak da Firmino razbije ovaj maler i prekine post od skoro godinu dana bez gola na Enfildu.
 
Do juče Liverpul nezamisliv bez njega, a večeras je na klupi?

Liverpul ima težak zadatak - moraće da pobedi Atletiko Madrid i najverovatnije bez primljenog gola, jer će u suprotnom morati da postigne tri.

Jirgen Klop ne može da računa na prvog golmana Alisona i to je veliki udarac za tim Liverpula, ali je i forma pojedinih igrača. Najviše je na udaru zbog slabe forme Brazilac Fabinjo, koga eksperti pouzdanog i renomiranog Liverpul Eha vide večeras - na klupi za rezerve!

Tako nešto je do juče bilo nezamislivo, ali očekuje se povratak kapitena Džordana Hendersona, a Džejms Milner je svojim neverovatnim karakterom zadužio Klopa da ga uvrsti u startnih 11.

Liverpul Eho najavljuje da će vezni red Redsa večeras najverovatnije činiti - Henderson, Milner i Vajnaldum, a da će na klupi ostati Fabinjo i Nabi Keita, te Okslejd-Čemberlen.

U napadu nema dileme kada su zdravi Mane, Salah i Firmino, dok je kvartet u odbrani zdrav i spreman, a čine ga - TAA, Gomez, Van Dajk i Robertson.

Dovoljno za preokret?
 
Sad je definitivno, Klop je najgori gubitnik na svetu!

Jirgenu Klopu je teško pao poraz od Atletika, pa nije baš sportski komentarisao eliminaciju. Teško je ostati dostojanstven, prvo je optužio svog golmana Adrijana, dakle izdvojio pojedinca, a onda osuo paljbu po Atletiku.

Adrijan je branio umesto Alisona, pogrešio kod ispucavanja, posle se loše postavio i omogućio Ljorenteu da načne Redse. Posle toga je usledio potpuni preokret.

"Naša jedina greška jed što ranije nismo dali drugi gol, sjajno smo igrali, sve je bilo izvrsno, ali ta Adrijanova lopta nije. Volim dečka ali to je bila pogrešna odluka, olakšao im je posao, poklonio gol", kaže Klop.

Onda se okrenuo Simeoneovoj postavci.

"Čuvam se da ne ispričam sve, kada bih rekao, bio bih najgori gubitnik na svetu", dodao je Nemac.
 
Liverpul je završio sezonu, evo koliko su novca izgubili!

Liverpul je bez obzira na odluku PL koja se očekuje danas završio sezonu, ne bukvalno, ali jednostavno nemaju više za šta da igraju.

Osvojiće titulu posle 30 godina, to je i bio cilj kluba, posle osvajanja evropske titule koju neće odbraniti. Porazima u oba meča su eliminisani od Atletika, pali su u formi, ispali iz FA kupa, kako rekosmo, ostali su mečevi prvenstva.

Tu im je potrebno šest bodova da bi bili matematički sigurni, ako sve bude ostalo po rasporedu, odnosno PL ne bude suspendovana trebalo bi da dobiju Everton na strani, Palas kod kuće, protiv sitija bi proslavili titulu, ako naravno "Građani" dobiju svoje utakmice.

Između toga bi trebalo da usledi reprezentativna pauza, ali sve je to na dugom štapu i totalno nebitno.

Ono što će pogoditi čelnike kluba su finansije. Naime, rana eliminacija u Ligi šampiona znači 40 miliona manje u kasi nego prošle sezone od nagrada. To na prvi pogled nije veliki gubitak, ali je za razliku od prošlog leta veliki novac uložen pre godinu i po dana, sada Klop želi kao zalog za budućnost igrače poput Sanča, Vernera, jednog levog beka kako podršku za Robertsona, moguće je da to bude Tod Kantvel. To bi značilo velika ulaganja, ali nema novca ako ne prodaju neku od zvezda tima, što Nemac odbija. Zbog toga je poraz od Atletika ipak bolan i sa finansijske strane.
 
96404654_2670778516367572_2961715293048537088_n.jpg

Već godinu dana od ovoga.
 
Istorija je mogla da bude drugačija, Salah nije bio prva Klopova opcija!

1589375503350.png


Mohamed Salah je, tvrdimo, jedno od najboljih poslova jednog kluba u ovom veku, ali sve je moglo da bude drugačije tog leta 2017. godine, kada ga je Liverpul kupio od Rome za samo 40 miliona evra.

Tada je, pre nego što je Salah stigao na Enfild, Liverpul pregovarao sa Lesterom oko transfera Rijada Mareza, koji je predvodio "Lisice" do istorijske titule. Ipak, kako je Lester zahtevao previše novca, oko 70 miliona evra, Liverpul se okrenuo gotovo duplo jeftinijem Salahu.

Posao je brzo sklopljen, Liverpul je platio 40 miliona evra, Roma je pristala, Egipćanin je stigao na Enfild i žurka je počela.

Salah je već u prvoj sezoni ispisao istoriju, vodio je Liverpul do finala LŠ, ali tamo ga je Serhio Ramos sprečio da podigne pehar, ali u tome nije uspeo Totenhem naredne godine u Madridu.

Liverpul je sa Salahom postao prvak Evrope, sada je pred vratima Enfilda već nedeljama i trofej Premijer liga, koji je stopirala pandemija.

Marez je godinu dana kasnije napustio Lester i prešao u Mančester Siti, sa kojim je osvojio sva četiri domaća trofeja, u prevodu, sve ono što nije Liverpul, koji je osvojio ono što Pep Gvardiola najviše želi - Ligu šampiona.

Jasno je, Marez ni blizu nije postao toliko veliki igrač i bitan u Sitiju, kao što je Salah u Liverpulu. Uostalom, Salah do sada u Liverpulu ima skor od 91 gola i 37 asistencija na 144 utakmice!

Ovo je zanimljiva priča kako je sve moglo da bude drugačije, da Lester nije precenio svog igrača, i tako naterao Liverpul da se okrene Salahu...
 
Ko o čemu, Liverpul o trofeju: "Biće čudno..."

Kapiten fudbalera Liverpula Džordan Henderson rekao je danas da će mu biti prilično čudno da pred praznim tribinama podigne trofej šampiona Premijer lige.

"Ako osvojite bilo koji trofej i primite ga pred praznim tribinama, to bi bilo prilično čudno. Tako je, kako je, jednostavno morate da se nosite sa tim kada dođe do toga", rekao je Henderson za BBC.

Liverpul je u trenutku prekida imao 25 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog i izvesno je da će osvojiti titulu ako se Premijer liga nastavi usled pandemije korona virusa.

"Nije gotova trka, ali smo u dobroj poziciji. Još imamo posla i moramo da budemo na najvišem nivou dok se sezona ne završi", istakao je Henderson.

Klubovi su se prošle nedelje vratili treninzima u malim grupama, a predloženo je da se takmičenje nastavi u junu.
 
Onako solidno pouzdani Kevin Palmer

https://twitter.com/RealKevinPalmer

tvrdi da je Kutinjo lično zvao Klopa da ga zamoli da ga Liverpul dovede nazad. Navodno, pristao bi i na značajno smanjenje plate. Veoma pouzdani novinari kao što su Džejms Pirs i Melisa Redi, možda i još neko, su u različitim instancama pominjali da su Klop i Edvards ozbiljno razmatrali Kutinja prošle godine, ali da su na kraju zaključili da iz finansijske perspektive njegovo dovođenje nije pametno. Iz čisto fudbalske perspektive kao voleli bi ga nazad.

Jel biste ga vi uzeli nazad?
 

Back
Top