Liverpool FC

Da li volite LIVERPOOL FC?

  • Da

  • Ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Klop trlja ruke pred ključni deo sezone

Jirgen Klop dobio dobre vesti - Sadio Mane i Džejms Milner ponovo su sa ostatkom ekipe Liverpula i spremni su za nastavak sezone.

Mane i Milner su morali na kraću pauzu zbog povreda, ali su od ponedeljka ponovo u punom pogonu, što je odlična vest za Klopa.

Liverpulu je potrebno još samo 18 bodova da matematički overi toliko željenu titulu, pa bi u prevodu već krajem marta mogli da se posvete samo odbrani trofeja u Ligi šampiona.

Naravno, pod uslovom da prethodno eliminišu Atletiko Madrid, što će sa svim igračima biti znatno lakše.

Liverpul za vikend gostuje Noriču, a potom gostuje Atletiku u prvom meču osmine finala LŠ.
 
Ideja navijača Liverpula - dovesti Džerarda zbog medalje!

Stiven Džerard je fudbaler Liverpula koji je jedan od najboljih u istoriji tog kluba, ako ne i najbolji. Ipak, ima jedan problem - nikada nije osvojio Premijer ligu.

"Stivi Dži" je sada trener Rendžersa, a par godina nakon njegovog završetka karijere Jirgen Klop čini čuda sa Liverpulom i nije daleko od osvajanja Premijer lige.

Ono što su navijači želeli jeste - povratak Stivena Džerarda u Liverpul kako bi potpisao kratkoročni petodnevni ugovor sa ekipom sa "Enfilda", sve u cilju dobijanja medalje za osvojenu Premijer ligu.

Ima problema u tome, i nije samo u pitanju Rendžers.

Jedan od čelnika Liverpula je odgovorio zašto to nije moguće.

"Slušajte, mi svi volimo Stivena, ponosni smo na njega, ali to što tražite neće se desiti. Koga da izbacimo iz tima da se to desi?"

"Hemija u svlačionici je veoma bitna, morali bismo da kažemo jednom igraču da neće dobiti medalju",
objasnio je Piter Mur.

Verujemo da ni Stiven Džerard to ne bi prihvatio jer ovosezonsku titulu nije zaslužio...
 
Otkrivamo - Ovo je klauzula Jirgena Klopa, navijači Liverpula u strahu!

Odredba u ugovoru aktivna je do 2024. godine.

Otkrivamo - Ovo je klauzula Jirgena Klopa, navijači Liverpula u strahu!

Foto: Beta/AP Photo/Rui Vieira


Konačno su navijači Liverpula dočekali da vide svoju ekipu nadomak osvajanje prve titule u eri Premijer lige.

Ukoliko ne bude bilo šokantnih obrta na Ostrvu, Jirgen Klop će se na kraju sezone okititi i naslovom prvaka Engleske.

Ipak, engleski mediji tvrde da u ugovoru Nemca sa "redsima" postoji jedna vrlo zabrinjavajuća klauzula koja bi mogla da uplaši navijače Liverpula.

Ukoliko bi Klop do 2024. godine dobio ponudu nekog kluba iz Bundeslige ili Fudbalskog saveza Nemačke da preuzme selektorsku poziciju, Liverpul ne bi mogao da spreči svog trenera da napusti Enfild.

Naravno, u ovom trenutku tako nešto deluje kao apsolutno nemoguće, ali mnogo se stvari promeni u svetu fudbala za samo godinu dana, a kamoli za četiri...
 
Salah u strahu, šta kaže selektor?

Selektor olimpijske fudbalske reprezentacije Egipta Šavki Garib rekao je danas da će napadač Mohamed Salah i njegov klub Liverpul odlučiti da li će on igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Salah u strahu, šta kaže selektor?

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Selektor olimpijske fudbalske reprezentacije Egipta Šavki Garib rekao je danas da će napadač Mohamed Salah i njegov klub Liverpul odlučiti da li će on igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Olimpijske ekipe sastavljene su od igrača uzrasta do 23 godine, ali selektor ima pravo da pozove trojicu seniora, pa bi Garib želeo da ima Salaha u timu.

Salah bi propustio početak Prmijer lige, ako bude u sastavu za turnir u Tokiju, čije je finale na programu 8. avgusta.

"O Salahovom učešću u Tokiju odlučuju Salah, njegov klub Liverpul i trener Jirgen Klop. Ne možemo da nateramo Salaha da igra, pošto ga propisi Fife na to ne obavezuju", rekao je Garib, preneo je Skaj.

Garib je potvrdio da je uvrstio Salaha na spisak 50 igrača za Olimpijske igre, koje počinju 24. jula. Konačan spisak od 18 igrača mora da pošalje u junu.

"Salah je jedan od tri najbolja fudbalera sveta i svaka ekipa bi se nadala da ima timu igrača takvih sposobnosti. Još je rano pričati o imenima, konačan spisak ide u junu", dodao je on.

Salahov menadžer Remi Abas rekao je da još nije donesena odluka o učešću njegovog klijenta na olimpijskom turniru.
 
Liverpul bez Salaha? Evo šta o tome misli Jirgen Klop!

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da još nije doneta odluka o eventualnom nastupu Mohameda Salaha na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Da li želim da izgubim igrača tokom priprema? Naravno da ne, ali moramo da razmotrimo dosta stvari. Trebaju nam dodatne informacije. Kako bi to izgledalo? Kada će početi pripreme? Niko nas do sada nije kontaktirao. Dakle, odluka još nije doneta, videćemo", rekao je Klop, prenose britanski mediji.

Olimpijske ekipe sastavljene su od igrača uzrasta do 23 godine, ali selektor ima pravo da pozove trojicu seniora, pa bi selektor Egipta Šavki Garib želeo da ima Salaha u timu.

Salah bi propustio početak Premijer lige, ako bude u sastavu za turnir u Tokiju, čije je finale na programu 8. avgusta.

Garib je uvrstio Salaha na spisak 50 igrača za Olimpijske igre, koje počinju 24. jula. Konačan spisak od 18 igrača mora da pošalje u junu.
 
Mane nije zamenjen zbog povrede?

Atletiko Madrid je dobio prvi meč osmine finala.

Na "Vanda Metropolitano" stadionu je pao šampion, Liverpul je savladan rezultatom 1:0. Strelac je bio Saul još u četvrtom minutu. Ovo je bila prava Simeoneova pobeda, ali će "redsi" imati šta da prigovre poljskom arbitru.

Tokom prvog dela je viđena kontroverzna situacija kada Vrsaljko obara Manea u šesnaest metara, Marčinjak je pokazao da se igra nastavi.

Klop je potom zamenio Manea na poluvremenu, ali ne zbog povrede. Senegalac je već imao žuti karton, nemački stručnjak veruje u svog igrača, ali je smatrao da će "jorgandžije" pokušati da nameste Senegalcu drugi žuti karton.

Zbog toga je ofanzivac zamenjen Origijem već posle pauze.
 
Urnebesno pismo 10-godišnjeg navijača Junajteda Klopu, usledio je sjajan odgovor Nemca!

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop odgovorio je desetogodišnjem navijaču Mančester junajteda koji ga je zamolio da "crveni" prestanu da pobedjuju i poručio mu da ne može da uvaži njegov zahtev.

"Liverpul previše pobeđuje. Ako pobedite na još devet utakmica imaćete najbolju seriju u engleskom fudbalu. Budući da sam navijač Junajteda, to me čini tužnim. Molim vas da izgubite sledeći meč. Samo treba da pustite protivnički tim da postigne gol. Nadam se da sam vas ubedio da ne osvojite ligu ili da bar ne pobedite u narednim mečevima", napisao je 10-godišnji Darah Kurli.

Na iznenađenje malog Daraha i njegovih roditelja, ubrzo je stigao odgovor s Enfilda.

"Nažalost, ne mogu da ispunim tvoj zahtev. Koliko god ti želeo da Liverpul izgubi, moj posao je da pomognem Liverpulu da pobeđuje jer milioni ljudi širom sveta to žele i ne želim da ih izneverim. Na tvoju sreću, gubili smo utakmice u prošlosti i gubićemo ih u budućnosti, jer to je fudbal", naveo je Klop.

"Problem je kada imaš 10 godina i misliš da će stvari uvek biti kao što su sada. Ja sa 52 godine mogu da ti kažem da ti nije tako. Nadam se da ćemo, ako budemo imali sreće, ostvariti još pobeda i da ćemo osvojiti neki trofej, a da to neće tebe razočarati jer iako su naši klubovi rivali, postoji veliko poštovanje. To je, za mene, fudbal", naveo je Klop.

Liverpul je prvi na tabeli Premijer lige sa 76 osvojenih bodova, odnosno ima čak 22 boda više od drugoplasiranog Mančester sitija.
 
Kakav udarac za Liverpul, na revanš sa Atletikom bez "duše" tima!

Ekipa Liverpula se nalazi u ogromnom problemu pred revanš susret osmine finala Lige šampiona.

Kapiten "redsa" Džordan Henderson propustiće drugi meč sa Atletikom na Enfildu zbog povrede kolena.

Henderson se povredio u prvom meču protiv Atletika i napustio je igru u 80. minutu.

Posle lekarskih pregleda utvrđeno je da je povredio tetive kolena i da će morati da pauzira najmanje dve nedelje.

Dzordan Henderson


Madriđani su trijumfovali u prvom meču na domaćem terenu golom Saula u četvrtom minutu susreta, pa je Liverpulu potrebna pobeda kako bi eliminisao špansku ekipu.
 
Jednostavno, niko kao Liverpul! Preokret i proključali Enfild za još korak ka tituli!

Fudbaleri Liverpula su po ko zna koji put ove sezone pokazali da poseduje neverovatan karakter i mentalnu snagu - pobedili su Vest Hem posle preokreta rezultatom 3:2 (1:1) u 27. kolua Premijer lige.

Liverpul je poveo golom Vajnalduma, Vest Hem preokrenuo preko Diopa i Fornalsa, da bi potom Salah i Mane doneli novi preokret za još jedan korak bliže tituli.

Jirgen Klop ništa nije želeo da prepusti slučaju, naročito ne posle poraza od Atletika u Madridu i izveo je najjači sastav, u kom je nedostajao samo povređeni kapiten Džordan Henderson.

Domaći su krenuli silovito od samog starta i već u devetom minutu, fantastični Aleksander-Arnold je pronašao Vajnalduma "u trepavicu", a ovaj glavom kroz Fabijanskog - 1:0.

Ipak, Vest Hem je uzvratio posle samo tri minuta, nakon Snodgrasovog kornera, Diop je najviši u skoku, Alison je nemoćan - 1:1.

I pored primljenog gola, Liverpul je zaigrao još bolje, šanse su ređale, Firmino, Arnold, potom i Van Dajk posle kornera, ali promene rezultata nije bilo do odlaska na odmor.

Dejvid Mojes je startu drugog poluvremena odlučio da u igru uvede Pabla Fornalsa i to je urodilo plodom. U 54. minutu, Rajs je odlično pronašao Španca, koji udarcem iz prve donosi preokret za šok na Enfildu.

Klop je momentalno reagovao, uveo je Okslejd-Čemberlena umesto Nabija Keite i dodatno dodao gas. Igralo se pred golom Vest Hema, delovalo je da je Liverpul spreman i odlučan da preokrene stvari u svoju korist.

Ponovo je probao Arnold, ali je Fabijanski bio na mestu, ali ne i u 68. minutu kada je napravio kardinalnu grešku.

Posle nove brze i sjajne akcije, Robertson je vratio povratnu za Salaha, a ovaj šutirao direktno u golmana Vest Hema, koji ipak nespretno reaguje, lopta mu se nekako izmigoljila i prošla kroz noge.

Domaći su nastavili da melju, Salah je imao novu veliku priliku, Vest Hem je imao sreće, pošto se lopta odbila za malo pored gola posle pokušaja iz peterca.

Bilo je pitanje trenutka kada će odbrana Vest Hema ponovo da poklekne, i to se dogodilo u 81. minutu. Uz mnogo sreće, pokušaj Džoa Gomeza pao je pravo na nogu Arnoldu, koji samo prebacuje Fabijanskog i proigrava Manea na gol liniji, a Senegalac lako pogađa prazan gol za potpuni preokret.

U finišu još uzbuđenja pred golom Alisona koji je zablistao u situaciji jedan na jedan, a potom je i ceo stadion zanemeo kada je Nobl u poslednjoj sekundi šutirao, ali je njegov udarac izblokiran.
 
U odsustvu kapitena, tu je "skauzer" da povuče - Neverovatni TAA!

Liverpul je bio blizu svog prvog poraza u tekućoj Premijer ligi.

Vodili su "čekićari" sa 2:1 u 54. minutu, a onda je Salah na asistenciju Robertsona izjednačio na 2:2 da bi u 81. minutu Mane iskoristio još jedno dodavanje junaka večerašnjeg meča Trenta Aleksandra-Arnolda.

Ovo je bila ujedno i njegova dvanaest asistencija u tekućoj PL. Ispred njega je samo De Brujne sa 16. Ako gledamo ovu i prethodnu sezonu Trent je ispred Belgijanca.

Ukupno je zabeležio 24 asistencije, De Brujne i Robertson su iza njega sa po 18 dodavanja.

Nema sumnje da novi šampion PL ima najbolji bekovski par pa sigurno i u Evropi.
 
Liverpul - najbolji engleski tim u istoriji? Tu su i dokazi!

Liverpul je neprikosnoven i daleko najbolji u Premijer ligi, čak i kada igra ispod svog nivoa.

Četa Jirgena Klopa u ponedeljak je opet to dokazala - kada je gubila od Vest Hema, kada je evidentno da ih ne ide kao do sada, a opet su dali dva gola i mogli barem još toliko.

Koliko je moćan Liverpul ove sezone, potvrđuju i podaci o čuvenim rekordima Mančester Junajteda iz 1999. godine, kada je osvojena "tripleta", i Arsenalovih "Nepobedivih".

Već sada, 11 kola pre kraja, Liverpul je osvojio isti broj bodova kao čuveni tim Junajteda 1999. godine.

Takođe, sa 26 pobeda, izjednačen je rekord Arsenalovih "Nepobedivih", koji su te sezone 2003/04 imali učinak od 26 trijumfa i 12 remija.

Nema dileme da će Liverpul postaviti rekorde koje još dugo niko neće uspeti da obori, a jedan od njih možda bude i najranije osvojena titula.

Liverpulu je potrebno matematički još četiri pobede, i u najboljem slučaju, titulu može da proslavi pre reprezentativne pauze, 21. marta!

Na to treba dodati i da je Liverpul u odličnoj poziciji da obori i rekord Mančester Sitija od 100 osvojenih bodova, igri su još 33, a njima nedostaje 21 da ga izjednače, odnosno 22 da ga obore. U prevodu - još sedam pobeda na 11 utakmica, i pritom Liverpul sme da izgubi preostale četiri!

Ni tu nije kraj, Liverpul je izjednačio rekord Sitija sa 18 pobeda u nizu u Premijer ligi, i na 44 utakmice u nizu je neporažen!

Ako na to dodamo je Liverpul osvojio Ligu šampiona, pre toga igrao još jedno finale koje je izgubio od Real Madrida, sa titulom u Premijer ligi, ovaj tim Jirgena Klopa pretenduje da postane najbolji engleski tim u istoriji.

Za sada, ovo će definitivno biti najbolja sezona jednog engleskog tima, za ostalo, sačekaćemo još malo.
 
Salaha "teraju" navijači, legenda tvrdi i gde će završiti i za koliko novca!

1582644928983.png


Liverpul u svojoj ekipi ima šest igrača svetske klase, a samo jednog bi navijači pustili da ode za veliku sumu novca, tvrdi legenda kluba Džejmi Karager.

On je za Skaj sport verovatno na najbolji mogući način opisao kako u Liverpulu ne cene dovoljno Egipćanina, i da bi zbog toga mogao da ode u Barselonu ili Real Madrid.

"Mislim da je Salah potcenjen kod naših navijača. U svetu, Salaha smatraju svetskom klasom, ali navijači Liverpula ga ne cene dovoljno. Smatram da u ovom timu ima šest igrača svetske klase, a to su - Alison, Aleksander-Arnold, Van Dajk, Sadio Mane, Firmino i Salah. Kada pitam navijače da li bi pustili nekog od njih za ogromne pare, ne dolazi u obzir ni da razmotre. Ali, kada ih pitate da li bi prodali Salaha za 130 miliona evra, ooo da, onda bi želeli", rekao je Karager.

Legendarni kapiten smatra da je takav stav nepravedan prema Salahu, naročito kada se uzme u obzir šta sve donosi ekipi.

"On postiže golove, ali i asistira. Ima već 92 asistencije u Liverpulu, ispred njega je samo Mesi. Uz to, nikada nije povređen, odigrao je 97 utakmica od moguće 102. Da sam ja menadžer, voleo bih da imam takvog igrača koji može da igra na istom nivou iz nedelje u nedelju. Ali, ako pitate navijača Liverpula da izaberu jednog koga bi prodali, Manea, Firmina ili Salaha? Svi bi rekli - Salaha. Kilijan Mbape je možda svetska klasa, Sančo se pojavljuje na velikoj sceni, ali mislim da niko ne bi mogao da ponovi Salahove brojke u prve tri godine. Pa pogledajte ih, bolje ima samo Mesi", rekao je Karager.

Sa njim se složio i legendarni kapiten Junajteda Geri Nevil.

"Rekao sam još pre godinu i po dana da imam utisak da će Salah napustiti klub. U javnosti vlada utisak da bi on voleo da zaigra za Real Madrid ili Barselonu i da će napustiti Liverpul na leto. Zbog toga mu navijači nisu "lojalni". Kada ti na vrata pokuca Barselona, teško da možeš da odbiješ. Volim Manea i Firmina kako igraju, ali uvek bih izabrao da Salah ostane u mom timu", istakao je Nevil.
 
Senzacionalno! Liverpulu dve šampionske titule i još jedan trofej na kraju sezone!

Kako sada stvari stoje, kazna za Siti i ono što su radili od 2012. do 2016. godine neće voditi izbacivanju iz lige, protiv toga su svi klubovi PL, ali oni traže da zbog pumpanja prihoda, kupovine igrača, nelojalne konkurencije za te četiri godine budu oduzeti trofeji koje su građani osvojili.

U pitanju su titula iz 2014. godine koja bi trebalo da pripadne Liverpulu, uz ovu koja je izvesna ove sezone, oni bi na kraju godine mogli da dobiju dve šampionske krune.

I ne samo to, još jedan trofej će se naći u vitrinama Redsa ako se Siti ne odbrani u Lozani, u pitanju je Liga kup iz 2016. koji je rešen na penale protiv Liverpula. Dakle i taj trofej ide Redsima, a okoristiće se i Sanderlend koji je izgubio finale od Sitija 2014. sa 3:1.

Za "Crne mačke" bi to bio prvi trofej u Liga kupu, imaju dva osvojena FA kupa, poslednji 1973.
 
Liverpul u plusu i posle 250 miliona troška, sledi ugovor za najboljeg!

Prethodni period je bio itekako uspešan za navijače "redsa".

Liverpul je prošle sezone osvojio Ligu šampiona, ove godine je već pred titulom Premijer lige dok ih u LŠ čeka nezgodan revanš sa Atletiko Madridom na "Enfildu". Sve su glasnije priče o odlascima pojedinih igrača, ali Virdži van Dajk ne ide nigde.

Holanđanin je simbol preokreta Liverpul, sa njegovim dolaskom na "Enfild" došli su i trofeji. Engleski mediji pišu da Klop sprema novi poboljšani ugovor po kojem će zarađivati 150 hiljada funti nedeljno.

Juče su "redsi" predstavili finansijski izveštaj zaključno sa 31. majem 2019. godine. Liverpul je doveo Bekera, Keitu, Fabinja i Šaćirija u tom periodu za ukupnu sumu od 250 miliona evra, "redsi" su saopštili da su bez oporezivanja zaradili oko pedeset miliona evra prošle godine.

U izveštaju su uračunati i produžeci ugovora bitnih igrača poput Hendersona, Firmina, Salaha i Manea. Van Dajk bi potpisom postao jedan od najplaćenijih štopera ikada, stvari deluju sve bolje i bolje za "Enfild".
 
Pa ovo je smešno, Liverpul ostaje bez titule?

Verovali ili ne, postoji mogućnost da Liverpul ostane bez titule prvaka Engleske i nema veze sa terenom.

Naravno, u pitanju je širenje Korona virusa koji hara svetom i koji je zahvatio i Englesku. Britanska Vlada bi mogla da suspenduje sve mečeve, možda čak i da prekine Premijer ligu, piše veoma pouzdani "Telegraph sport", jedan od najpouzdanijih medija u Velikoj Britaniji.

Ostalo je 11 mečeva do kraja Premijer lige, Liverpul je daleko prvi i praktično je šampion, ali mu Korona može oduzeti to pravo ukoliko britanska Vlada donese uredbu o obustavljanju Premijer lige, tačnije, o obustavljanju svih sportskih dešavanja u Velikoj Britaniji na dva meseca.

Šta bi se desilo da se sada završi prvenstvo?

Ne bi niko ispao, niko ne bi bio ni šampion, a Savez bi bio na udaru. Mi verujemo da su šanse da se ovako nešto desi male i da će Liverpul svakako dobiti priznanje za šampionsku titulu ukoliko je obezbedi matematički.

U Velikoj Britaniji je zabeleženo 19 ljudi sa Korona virusom, a i klubovi su već krenuli sa različitim merama, recimo da je Njukasl zabranio igračima da se rukuju na treninzima.

Velika takmičenja su do sada odložena kao što su neke trke Formule 1, boks mečevi, veliki broj sportskih dešavanja u Italiji, a pod znakom pitanja su i Olimpijske igre u Japanu ove godine.
 
Memento mori :mrgreen:

Ipak su smrtnici samo :) Ne pamtim da nas je neko ovoliko izdominirao. Nevažno za ishod prvenstva ali nadam se da će Klop šutnuti par guzova da se ne umisle previše. Početi od Arnolda i Vajnalduma.
 
Видели смо у претходних пар утакмица да су смртници. Надао сам се да ће то бити довољно...
...довољно да се умију хладном водом и доврше посао.
 
Klop surovo iskren: "Ako izgubiš, uradi to kao muškarac!"

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da njegova ekipa večeras nije igrala dobro protiv Votforda, ali da je na pravi način prihvatila poraz.

"Oni su uradili ono što su želeli, a mi nismo. Tako je u fudbalu. Prvo poluvreme je bilo teško, imali smo loptu, ali nismo bili u dobrim pozicijama za dodavanje, za završetak akcije, protiv zaista dobre, organizovane ekipe, koja je bila vrhunski pripremljena za ovu utakmicu", rekao je Klop, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Liverpul je izgubio od Votforda sa 0:3 i prekinuo niz od 44 utakmica bez poraza u Premijer ligi. To je prvi poraz Liverpula ove sezone u Premijer ligi.

"Moraš to da prihvatiš, nije lako, ali to je dokaz da večeras nismo bili dovoljno dobri. Uvek je teško, ali na kraju moramo da prihvatimo poraz. U utakmici moraš da se boriš. Gubili smo 0:3, ali smo i dalje pokušavali, nije bilo glupih situacija u kojima se neko iznervira i pokuša da šutne nekoga. Ako pobediš dobro je, ako izgubiš, pokušaj to da uradiš na pravi način, uradi to kao muškarac", naveo je Klop.

Njegova ekipa imala je samo jedan šut u gol, prvi put od prošlog februara u remiju bez golova protiv Mančester junajteda.

Liverpul je uoči utakmice imao 18 uzastopnih pobeda.

Trener Votforda Najdžel Pirson rekao je da je ekipa ostvarila važnu pobedu.

"Ali, to je samo jedna pobeda. Imamo tešku sezonu, izgubili smo prošle nedelje, nismo igrali dobro i želeli smo odgovor na to. Liverpul je izvanredna ekipa i morali smo dobro da igramo. Mislim da smo potpuno zaslužili pobedu. U poslednjih nekoliko nedelja teško smo pretvarali našu igru u pobede. Mislim da smo večeras igrali najbolje do sada. Moraš da zaradiš pravo da pobediš dobru ekipu kakva je Liverpul", naveo je on.

Pirson je rekao da je ekipa igrala dobro, disciplinovano.

"Imamo prilično talentovanu grupu igrača, a povrh svega, to je zaista grupa dobrih ljudi. Nadam se da će dobiti više samopouzdanja posle ove pobede, da možemo da preokrenemo sezonu, ali kada se boriš za opstanak, važno je da ostaneš miran. Sve je u našim rukama, moramo da prikazujemo ovakvu igru iz nedelje u nedelju", dodao je on.

Votford ima šest pobed u ligi i izvukao se iz zone ispadanja. Votford sada na 17. mestu na tabeli ima 27 bodova, koliko ima i Bornmut, koji se na 18. mestu nalazi u zoni ispadanja.
 
Poraz boli Liverpul? Jok, ovako će biti još slađe!

Liverpul je šokantnim i neočekivanim porazom od Votforda, propustio priliku da ponovi istorijski uspeh Arsenala iz sezone 2003/04 i sezonu završi bez poraza.

Očekivano, mnogi se naslađuju ovim (ne)uspehom, kao na primer Geri Nevil, u Liverpulu su "razočarani", ali zapravo, ovako može da bude još slađe.

Naime, kako stoje stvari, Liverpul bi u ovom slučaju titulu mogao da proslavi ni manje ni više nego na - Etihadu, stadionu dvostrukog uzastopnog šampiona Mančester Sitija!

Stvari stoje ovako, Liverpulu su potrebne još četiri pobede da matematički overi titulu i samo je pitanje trenutka kada će se to dogoditi.

Liverpul dočekuje Bornmut i gostuje Evertonu i potom ide na Etihad, dok Siti ima teži raspored i do derbija, gostuje Junajtedu i Čelsiju i između dočekuje Barnli.

Bilo kako bilo, mnogo toga će zavisiti i od rezultata obe ekipe u naredna tri kola, ali mogućnost da Liverpul može da postane šampion u Mančesteru je i više nego očekivana.

Taj meč je na programu 5. aprila u 17.30.
 
Otkriveno - Ovo je razlog za Liverpulov nagli pad!

Fudbaleri Liverpula doživeli su poraz u 28. kolu Premijer lige od Votforda i tako je san o sezoni bez poraza završen.

Do duela na "Vikaridžu" vezali su 27 mečeva bez poraza u šampionatu, samo su jednom "kiksnuli", kada su remizirali sa Mančester junajtedom u prvom delu sezone, te su dakle upisali 26 pobeda.

Imaju i pored poraza 22 boda prednosti u odnosu na Siti, mada bi "Građani" mogli da im priđu na -19, ukoliko slave u susretu 28. kolo, ali je jasno da je trka za titulu već neko vreme gotova.

Postoji mogućnost da je proslave baš na "Etihadu", više OVDE.

Navijači su na društvenim mrežama došli do zaključka da je do poraza došlo zbog pisma koje je Jirgen Klop nedavno dobio.

Preneli smo, mladi Dara, inače navijač Mančester junajteda, je poslao pismo nemačkom stručnjaku, u kojem ga je ljubazno zamolio Klopa da izgubi neku utakmicu, jer su navijači "Đavola", pa i on sam, veoma tužni zbog sjajnog niza koji su napravili "Redsi".

Klop mu je odgovorio da jednostavno ne može da mu usliši molbe, ali izgleda da se predomislio.

Nakon pisma koje je mali Dara poslao, stvari su se promenile.

"Redsi" su jedva dobili Vest Hem, pritom su ih i "pustili" da im daju dva gola, kao što je mladi Dara i tražio, a onda je sinoć usledio debakl protiv Votforda, kojim je ugašen san o sezoni bez poraza u Premijer ligi.

Znali smo da je Jirgen Klop veliki čovek, ali navijači Liverpula se ne bi složili sa njim da je mladom Dari trebalo uslišiti želje.

Šalu na stranu, Liverpul u svakom slučaju igra istorijsku sezonu, čini se da ih jedino korona virus može sprečiti da prekinu post od 30 godina bez trofeja u PL.
 

Back
Top