Liverpool FC

Da li volite LIVERPOOL FC?

  • Da

  • Ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kenny Dalglish flies to Boston for talks over his Liverpool future with FSG

Liverpool manager Kenny Dalglish has travelled to Boston for summit talks on his Anfield future with the club's owners.
Liverpool_2151321b.jpg

Dalglish headed to the United States after Sunday's final Premier League fixture at Swansea as he seeks clarification if he will be continuing as manager.

Uncertainty has surrounded his role since Liverpool's failure to challenge for a Champions League place. There has been no confirmation he retains the faith of club owners, Fenway Sports Group, since Liverpool lost the FA Cup Final.

There have been suggestions principal owner John Henry has already begun the search for a successor, claims which prompted a furious reaction from Dalglish after defeat at The Liberty Stadium.

However, FSG are known to be unhappy at the failure to go close to the top four and finishing eighth, four points behind Everton in the league, has also undermined the claims progress is being made.

Dalglish won the Carling Cup and retains the support of the majority of Liverpool supporters, but FSG are not likely to be swayed by sentiment as they restructure the Merseyside club.

An end of season review, now taking place in Boston, will determine Dalglish's fate. He will argue the foundations are in place for a much improved performance next season.

It was expected Henry and chairman Tom Werner would return to Merseyside to discuss future plans, but eager to know how the club will move forward, Dalglish has instead gone to America to speed up the process. Dalglish's situation will now become clearer in the next 24 hours.

Telegraph
 
Alberto Akvilani – Ni na nebu, ni na zemlji...

Fudbaler Liverpula koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Juventusu, ovu u redovima Milana, ne gubi nadu da će i naredne godine nositi dres rosonera.
akvilanivelika78039120120301124923.jpg

Situacija vezana za Alberta Akvilanija još uvek ne dobija epilog.

Italijanski fudbaler je upravo završenu sezonu proveo u Milanu gde je kao pozajmljen igrač Liverpula igrao u Seriji A.

U ugovoru o Akvilanijevoj pozajmici postoji otkupna klauzula sa automatskim aktiviranjem na određeni broj odigranih utakmica.

Ipak, kako ovaj rođeni Rimljanin nije zabeležio dovoljan broj nastupa, Milan nema obavezu otkupa ugovora.

Ipak, sam Akvilani se i dalje nada da će ostati u Milanu.

„Sačekaćemo, pa ćemo videti šta nosi budućnost. I dalje postoji mogućnost da ostanem ovde.“, nada se fudbaler koga je Ćezare Prandeli izostavio sa spiska za predstojeće Evropsko pvenstvo.

Sportske.net

Može i na nebo i na zemlju, samo ne natrag...
 
Navijači Liverpula izabrali Škrtela ispred Suareza za najboljeg igrača ove sezone

Odbrambeni fudbaler Liverpula Martin Škrtel izabran je za najboljeg igrača tog kluba u sezoni 2011/2012, dobivši najveći broj glasova navijača.
skrtel500.jpg

Reprezentativcu Slovačke pripalo je 44 odsto od ukupno 66.937 glasova na zvaničnom sajtu Liverpula.

Drugo mesto zauzeo je Urugvajac Luis Suarez sa 33, a treće Danac Danijel Ager sa četiri odsto.

Škrtel je ove sezone odigrao najviše utakmica od svih igrača Liverpula, ukupno 45, a postigao je četiri gola.

“Zadovoljan sam svojim igrama i mislim da mi je ovo bila najbolja sezona od kada sam u Liverpulu. Nadam se da ću nastaviti istim putem”, rekao je Škrtel za sajt engleskog kluba.

Škrtel je u Liverpul došao u januaru 2008. godine iz ruskog Zenita, a ima ugovor do juna 2014.

Liverpul se kolo pre kraja engleske Premijer lige nalazi na osmom mestu sa 52 boda, koliko ima i Fulam, ali je klub sa “Enfilda” ove sezone osvojio Liga kup.

Blic
 
Poslednja izmena:
"Crveni" imaju rešenje za Lasa

Lasana Dijara nije bio u prvom planu kod Žozea Murinja ove sezone. Kako prenose španski mediji Liverpul želi da ponudi utočište francuskom fudbaleru.
1a49dbbd80620020120401100835.jpg

Las nije dobio željenu minutažu u Real Madridu ove sezone. Jednostavno Žoze Murinjo ima više poverenja u Samija Kediru i Ćabija Alonsa.

I prošle godine je Dijara bio blizu prelaska na ostrvo (Totenhem), ali je cena odbila "pevce" u poslednjem trenutku.

Kako prenosi "News futbol" Liverpulu nedostaje tip igrača kao što je bio Havijer Maskerano, pa planiraju da dovedu Lasa koji savršeno odgovara tom profilu.

U Liverpulu bi navodno bili spremni da ponude 14 miliona evra za francuskog fudbalera.

Navodno Žoze Murinjo ne želi da računa na Lasanu i u ovoj sezoni, pa će Francuz gotovo sigurno napustiti kraljevski klub.

Sportske.net
 
Dalgliš gotov?

Fudbalska javnost na ostrvu šapuće da su Keniju Dalglišu dani na klupi Liverpula odbrojani.
183286hp2.jpg

Kralj Keni se sinoć vratio iz Sjedinjenih Američkih Država gde je razgovarao sa vlasnicima Liverpula.

Nakon još jedne razočaravajuće sezone, američke gazde smatraju da uložen novac u ekipu nije opravdan i da je zbog toga Kralj Keni vrlo blizu odlaska sa mesta trenera.

Liverpul je završio na osmom mestu na tabeli Premijer Lige, ipak igraće Evropu zahvaljujući trijumfu u Liga Kupu.

Ipak, takav rasplet sezone je slaba uteha za navijače i ljubitelje kluba koji zahtevaju promene.

S tim u vezi, engleski mediji spekulišu da bi Keni već možda i tokom dana mogao da postane bivši trener Liverpula.

Kao potencijalni naslednik Kenija Dalgliša navodi se Roberto Martinez, strateg Vigana, ali i Rafa Benitez, nekadašnji trener Crvenih.

Sportske.net
 
Viljaš-Boaš se vraća u Englesku?

Doskorašnji trener Čelsija nalazi se na radaru čelnika Liverpula koji spremaju promene na klupi Crvenih.
boas77315020120222101611.jpg

Još jedna loša i neuspešna godina naterala je vlasnike Liverpula da se zamisle, ceh lošem plasmanu na tabeli, sve izvesnije je, platiće Keni Dalgliš.

Kralj Keni je bio u Sjedinjenim Državama gde je svojim gazdama izneo izveštaj o protekloj sezoni, nakon čega će Amerikanci doneti sud o daljim koracima.

Kako će konačna odluka biti doneta u narednih 48 sati, na ostrvu se pojavljuju šaputanja oko toga ko će naslediti Kralja Kenija.

Roberto Martinez je odbio takvu mogućnost, a kao jedno rešenje navodi se i Andre Viljaš-Boaš, doskorašnji trener Čelsija.

Izgleda da neuspesi Portugalca na klupi Plavaca ne binu američke vlasnike Liverpula koji su o Boašu razmišljali i pre dovođenja Kenija Dalgliša.

Sportske.net
 
Dobar je AVB, ali u Celsiju se nasao u pogresno vreme na pogresnom mestu. I dalje mislim da je on ispred svog vremena kao menadzer, i da cemo to videti tek kroz nekoliko godina.

U svakom slucaju, do kraja dana ce se znati da li Keni nastavlja sa poslom ili ne...
 
Džerard sa trakom na ruci ide na EP!

Prilikom objavljivanja spiska reprezentativaca na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo, Roj Hodžson je otkrio da će Gordi Albion u Poljskoj i Ukrajini predvoditi Stiven Džerard.
e03c346977682020120226142225.jpg

Engleska ima novog kapitena.

Gordi Albion će na prvenstvu Evrope sa trakom na ruci predvoditi kapiten Liverpula Stiven Džerard.

„Po mom mišljenju, Stiven je pravi čovek za kapitena. Bio je oduševljen kada sam mu sinoć saopštio svoju odluku.“

„Računam na njega i njegovu pomoć da zajedno stvorimo timski duh i jedinstvo koje će nam pomoći da ostvarimo što bolji rezultat na Evropskom prvenstvu.“, rekao je Roj Hodžson.

Sportske.net
 
Škrtel svedok ambicija Redsa

Slovački internacionalac nalazi se na prekretnici kada je nastavak karijere u pitanju. Njegov agent je poručio da će Liverpul morati da iznese kakve su ambicije kluba u narednoj sezoni ukoliko želi da zadrži sjajnog štopera.
skrtel-600-20111123022624.jpg

U sezoni koju će navijači Liverpula želeti što pre da zaborave svetle tačke bili su štoperi Ager i Škrtel. Oni bi mogli da budu odlična osnova na kojoj bi se gradila uspešna budućnost kluba ali pod uslovom da im se garantuje da klub želi da hoda pobedničkim stazama.

Škrtel će tako narednih dana morati da se sastane sa čelnicima Redsa sa kojima će razgovarati o produžetku ugovora. Postojaće i određeni preduslovi da bi saradnja bila nastavljena.

"Ove sezone došlo je do određenih promena u klubu i moj klijent želi da zna kako će trenutna situacija uticati na ambicije Liverpula u budućnosti" bio je jasan agent Martina Škrtela.

Imajući u vidu da će Škrtelova odluka biti pravi pokazatelj šta Liverpul očekuje u narednoj sezoni, navijačima bi ostanak Slovaka u ekipi bio od presudnog značaja.

Zadržati Škrtela u ekipi ne znači samo imati dobog igrača u defanzivi. To drugim klubovima šalje sliku o tome koliko je Liverpul ozbiljan u nameri da naredne sezone povrati renome koji je ukaljan osmim mestom u Premijer ligi u minuloj sezoni.

Ukoliko Redsi dopuste igraču kao što je Škrtel da ode iz kluba onda to znači da se ne pruža maksimum da se u budućnosti stvori tim koji je spreman za velika dela.

Sportske.net
 
Далглиш напустио Енфилд

Искусни шкотски стручњак Кени Далглиш напустио је клупу Ливерпула због лоших резултата у сезони. Циљ клуба била је позиција која води у Лигу шампиона, док је Ливерпул у Премијер лиги заузео тек осмо место. Могућ повратак Бенитеса на Енфилд.

Менаџер енглеског фудбалског премијерлигаша Ливерпула Кени Далглиш напустио је данас ту функцију због лоших резултата у сезони на измаку.

Британски медији спекулишу да су највећи кандидати за новог тренера Ливерпула Роберто Мартинес који је до сада водио Виган и бивши тенер Ливерпула Рафаел Бенитес. Спомиње се и бивши тренер Челсија и Порта Андре Виљаш Боаш.
dalglis1.jpg

Далглиш, коме су остале још две године уговора с Ливерпулом, ове сезоне је освојио енглески лига куп и ушао у финале ФА купа, али је завршио сезону на разочаравајућем осмом месту. Американци власници клуба Џон Хенри и Том Вернер поручили су пре сезоне да је циљ улазак у Лигу шампиона, односно минимално четврто место.

Далглиш је почетком ове недеље сам одлучио да оде у Бостон да се састане с њима и рашчисти спекулације око своје будућности у Ливерпулу, али му Хенри и Вернер нису јавно пружили подршку.

Легедна Ливерпула прошле сезоне је у јануару дошао на чело клуба пошто су Хенри и Вернер купили Ливерпул и отпустили тадашњег тренера Роја Хоџсона.

RTS
 
Liverpool begin talks with André Villas-Boas...

Villas-Boas isn’t nescessarily top of Liverpool’s want list as they begin talks with several high profile managers.

Roberto Martinez of Wigan, Paul Lambert of Norwich City, Brendan Rodgers of Swansea and Jurgen Klopp of Borussia Dortmund have all been linked, as well as former Reds boss Rafa Benitez.

Fenway Sports Group are keen to appoint as soon as possible and reports say they have a £30million transfer budget awaiting the new boss.

Villas-Boas is now favourite with the bookmakers for the job, but the BBC report “he is unlikely to get the job”.

Zasto smo uvek k'o spanska serija...
 
Liverpul: "Teška odluka", Dalgliš: "Razočaravajuće ali pošteno"

Fudbalski klub Liverpul saopštio je danas da je raskid ugovora s dosadašnjim trenerom Kenijem Dalglišom usledio posle pažljivog razmatranja sezone koja je ocenjena kao razočaravajuća.
0893522174213020120122094625.jpg

Vlasnici Liverpula izdali su saopštenje povodom prekida saradnje sa trenerom Kenijem Dalglišom.

"Posle pažljivog i promišljenog razmatranja sezone, klub je odlučio da je potrebna promena. Ta odluka nije doneta lako i brzo", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Liverpula.

U saopštenju kompanije Fenvej sports grup (Fenway Sports Group - FSG) koja je vlasnik Liverpula navodi se da će traganje za novim trenerom odmah početi.

Britanski mediji uveliko spekulišu o nasledniku Dalgliša na čelu Lverpula. Kladioničari najveće šnse daju dosadašnjem treneru Vigana Robertu Martinezu i bivšem treneru Rafaelu Benitezu. Spominju se i bivši trener Čelsija i Porta Andre Vila-Boaš i bivši trener Engleske Fabio Kapelo.

Vlasnik Liverpula Džon Henri pohvalio je rad Dalgliša i naveo da sada treba "naći pravu osobu koja će unaprediti klub na osnovama koje su postavljene u prethodnih 18 meseci" kako je FSG preuzeo Liverpul i Dalgliš vodio klub kao trener.

"Keni će uvek biti više od trenera koji osvaja prvenstvo, više od igrača koji osvaja prvenstva. On je na mnogo načina srce i duša kluba. On personifikuje sve što je dobro u vezi s fudbalskim klubom Liverpul", navodi Henri uz ocenu da će Dalgliš "uvek biti deo porodice na Enfildu".

Drugi čovek FSG, Tom Verner rekao je da je Dalgliš preuzeo klub na njihovo insistiranje kada je trebalo stabilizovati Liverpul, ali da su "rezultati u Premijer ligi bili razočaravajući".

Keni Dalgliš je rekao da mu je bila čast i privilegija da se vrati u Liverpul.

"Iako sam očigledno razočaran sto napuštam ovaj fudbalski klub, mogu reći da su vlasnici i ostali zainteresovani ovo pitanje rešavali na častan i dostojanstven način s poštovanjem", rekao je dosadašnji tener u saopštenju kluba.

Dalgliš je kao igrač od 1977. do 1990. za Liverpul odigrao 355 utakmica na kojima je postigao 118 golova. Kao trener je vodio taj klub od 1985. do 1991.


Sportske.net
 

Back
Top