Lista najomraženijih zemalja na svetu u 2026. godini

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
254.213
Očekivao sam da će prvo mesto zauzeti Rusija ili Amerika, kad ono - Kina. Šta su siroti Kinezi Bogu toliko zgrešili osim što kao komunistički ateisti u njega uglavnom ne veruju? Stvarno mi nije jasno. one prve dve države koje sam pomenuo su se ipak (zasluženo) našle u vrhu. Da vidimo i ko su ostali:

MISLILI STE DA SVET NAJVIŠE MRZI RUSIJU ILI SAD?! Kad vidite listu najomraženijih zemalja za 2026. godinu, OSTAĆETE ZBUNJENI I U ŠOKU​

Pogledajte 20 najomraženijih zemalja u 2026.​

1. Kina
  2. SAD
  3. Rusija
  4. Severna Koreja
  5. Izrael
  6. Pakistan
  7. Iran
  8. Irak
  9. Sirija
  10. Indija
  11. Velika Britanija
  12. Japan
  13. Saudijska Arabija
  14. Nemačka
  15. Nigerija
  16. Turska
  17. Južna Koreja
  18. Afganistan
  19. Filipini
  20. Italija
https://www.blic.rs/vesti/svet/najo...ominacija-americko-ruska-konkurencija/9tfpw5e

Za neke mi stvarno nije jasno kako su se tu našli, recimo Italija, Indija, Nigerija ...

No da vidimo sad i kako je to procenjivano:

Autori World Population Review objašnjavaju da globalni animozitet prema Kini, SAD i Rusiji,a najčešće proističe iz njihovog političkog uticaja, vojnih intervencija i ekonomskog mešanja u pitanja manjih naroda. Pritom, građani svake od ovih zemalja uglavnom imaju jako loše mišljenje o druge dve, a možda treba podsetiti da su u pitanju i najveće zemlje na svetu.

Kina je na vrhu liste zbog optužbi za kršenje ljudskih prava, ekspanzionističke politike i ekonomskog uticaja koji izaziva kontroverze. SAD i Rusija, s druge strane, često su na meti kritika zbog svojih vojnih intervencija i mešanja u unutrašnje poslove drugih država.

Sinonim za repersiju​

Ove tri zemlje, kao najveće svetske sile, prirodno privlače i najviše pažnje – pozitivne i negativne. Pored "velike trojke", zemlje poput Severne Koreje, Izraela i Saudijske Arabije redovno se nalaze na ovakvim listama.

Autoritarni režimi, kršenja ljudskih prava i kontroverzne vojne akcije doprinose njihovoj reputaciji. Izrael je, na primer, zbog svojih vojnih operacija zauzeo peto mesto, dok Severna Koreja ostaje sinonim za represiju.

Za neke mi stvarno nije jasno kako su se tu našli, recimo Italija, Indija, Nigerija ...

No da vidimo sad i kako je to procenjivano:
Ni meni nije jasno za Italiju. Indija, phu, ne znam, ako su Pakistanci umešali prste u taj izbor, onda ima smisla. Nigerija to mi je jasno, oni važe za glavne siledžije u podsaharskom svetu. I kao država jer vole da se vojno razmahuju, a i Nigerijci su ti u Africi nešto ko glavni mafijaši. Za Filipine mi isto nije jasno. Možda to što ih ima po arapskim državama da rade sitne poslove pa ih Arapi ne voledu pa se to reflektuje na državu.

Očekivao sam da će prvo mesto zauzeti Rusija ili Amerika, kad ono - Kina. Šta su siroti Kinezi Bogu toliko zgrešili osim što kao komunistički ateisti u njega uglavnom ne veruju? Stvarno mi nije jasno. one prve dve države koje sam pomenuo su se ipak (zasluženo) našle u vrhu. Da vidimo i ko su ostali:

MISLILI STE DA SVET NAJVIŠE MRZI RUSIJU ILI SAD?! Kad vidite listu najomraženijih zemalja za 2026. godinu, OSTAĆETE ZBUNJENI I U ŠOKU​

1. Kina
  2. SAD
  3. Rusija
  4. Severna Koreja
  5. Izrael
  6. Pakistan
  7. Iran
  8. Irak
  9. Sirija
  10. Indija
  11. Velika Britanija
  12. Japan
  13. Saudijska Arabija
  14. Nemačka
  15. Nigerija
  16. Turska
  17. Južna Koreja
  18. Afganistan
  19. Filipini
  20. Italija
https://www.blic.rs/vesti/svet/najo...ominacija-americko-ruska-konkurencija/9tfpw5e

Japan?

1774045816022.png

pa Nole u pritvoru.
dugačka je lista....

Tužno je da je Britanija tek na 11. tom mestu, ja bih je strapo u top 3.
Al naravno da se samo istrazivanje dovodi u pitanje.
Ako bih morao da napravim svoju listu, naravno ne mrzim ni jednu drzavu, niti narode koji zive u istima, pricamo o spoljnoj politici...
1 SAD ( imperijalisti, preko mrtvih do dolara, robovlasnici mnogih drzava)
2 Velika Britanija (zivo zlo od pamtiveka)
3 Izrael ( genocidasi i kabadahije)
4/5 Francuska i Nemacka ..isto su mi mrske
5 Posljska ( zatucani propagandom)
6 Ukrajina ( naivni pacijent intereasa neoglobalista)
7 kolektivna EU , bez Madjarske i Slovacke
(samoubice)
8 Balticke zemlje ( isprani mozgovi)
9/10 Svedska i Finska (isprani mozgovi)

E sad ima jos zemalja po svetu.
Al ne znam ma ciju stranu bih stao, ne poznajem dovoljno situaciju, a medijima ne verujem. Ali ko god robuke Americi, bi mogao na listu.

Severna Koreja zivi kako zivi, sta se to koga tice?

1. Kina
  2. SAD
  3. Rusija
  4. Severna Koreja
  5. Izrael
  6. Pakistan
  7. Iran
  8. Irak
  9. Sirija
  10. Indija
  11. Velika Britanija
  12. Japan
  13. Saudijska Arabija
  14. Nemačka
  15. Nigerija
  16. Turska
  17. Južna Koreja
  18. Afganistan
  19. Filipini
  20. Italija
1. Hrvatska
2. Hrvatska
3. Hrvatska
4. SAD
5. Burkina Faso

Back