Lionel Mesi ide u Inter Majami

Sensei

Master
Moderator
Poruka
55.377
Lionel Mesi kaže da dolazi u Inter Majami i da će se pridružiti Major League Socceru.

Posle meseci spekulacija, Mesi je u sredu objavio svoju odluku da se pridruži franšizi iz Majamija koju je od početka predvodila još jedna svetska fudbalska ikona Dejvid Bekam, ali još uvek nije napravio ništa značajno.

To će se verovatno uskoro promeniti. Jedan od vlasnika Intera iz Majamija, Horhe Mas, objavio je na Tviteru fotografiju tamne siluete Mesijevog dresa malo pre nego što je argentinski velikan otkrio svoju odluku u intervjuima za španske novinske kuće Mundo Deportivo i Sport.

Verovalo da će Mesi na kraju izabrati da igra za Al-Hilal u Saudijskoj Arabiji, nakon velikog kolege i njegovog dugogodišnjeg rivala Kristijana Ronalda u naciju u kojoj se neki klubovi sada finansiraju iz državnog fonda. Povratak u Barselonu, čuvenu franšizu sa kojom je proveo veći deo svoje karijere, bila je još jedna mogućnost.

1686198168506.png

Maradona vs Messi

Dribling i finte Maradona 1- 0
Asistencija Messi 1-1
Lob udarci Maradona 2 - 1
Klupske titule Messi 2 - 2

Mundijal Maradona 3 - 2 ( Maradona je sam sa duplo gorim timom osvojio Mundijal i to je svaki gol dao iz igre a ne na penale)

Fer plej igrac - Messi 3 - 3

Harizma igraca Maradona 4 - 3

Pretrcavanje igraca bez finte i driblinga - Maradona 5-3 (gambeta)

Lider na terenu - Maradona 6- 3

Pomoc saigraca ---Maradona 7 - 3 ( Maradona je igrao u gorim timovima i nije imao igrace kao Xavija i Injestu da mu namjestaju na tacnu golove)

Igra glavom Maradona 8 - 3

Slobodni udarac Messi 4- 8 ( Obojica su tu majstori ali ipak Messi je veci tu)

Brzina ( Messi 5- 8)

Korner udarci Maradona 9 - 5

Kontrola lopte Maradona 10- 5

Snalazljivost u malom prostoru ili sesnaestercu Maradona 11- 5

Davanje golova pod faulom ili u guzvi Maradona 12 - 5

Pojedinacni rekordi Messi 6 - 12

Najbolji gol u karijeri Maradona 13 - 6 ( Gol protiv Engleza na Mundijalu je gol vijeka nijedan gol Mesija ne moze da nadmasi taj gol)

Novac- Messi 7- 13 Messi je vise od fudbala zaradio

Duzina igranja u fudbala i kontinuitet Messi 8 - 13

Odbrana Messi 9 - 13

Fudbalski podvig - Maradona 14 - 9 (Maradona je sa Napolijem osvojio seriju A i Uefa kup to je kao da je Messi igrao za Betis a ne za Barsu)

Pomoc sudija Maradona 15 - 9 (Mesi je uvijek bio miljenik sudija i medija za razliku od Maradone koji je uvijek bio trn u oku, plus mnogo su ga jace faulirali nego Mesija niti su mu toliko svirali penale,Maradoni su cak u Spaniji dok je igrao i nogu slomili

Popularnost fudblaska Messi 10 - 15

Ukupno Maradona 15 - 10 bolji je

Poslednja izmena:
Ovaj gore skor objektivno sam gledao nisam navijac ni Mesija ni Maradone obojica su fudbalski majstori.Uzeo sam sve kriterijume

Logicno je da su starije generacije vezane za Maradonu a mladje za Mesija,al objektivno treba sagledati sve kriterijume koji su tu

Cak sam i u finalu Sp navijao protiv Argentine i za Brazil sam uvijek vise bio naklonjen otkad pratim fudbal i danasnja generacija njihovih fudbalera je bruka i najgora generacija koju su ikada imali u krizi su vec par decenija

Da moram Brazilce da poredim ovako tesko bih bio objektivan

Poslednja izmena:

Back