Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I sad jedino mi Gnome upotrebljiv pod Waylandom, zbog Gnome RDP, gde mozes cak i igre da igras u ovoj verziji.
Nijedna druga implementacija nema remote desktop pod Waylandom. Mislim na to da Linux Wayland bude server.
Anydesk client radi ali ne i server. TeamViewer jos nije zavrsena podrska.

Void Linux + Qtile (на Xorg-у наравно ☺️)

1691090286656.png

Poslednja izmena:
Октрио сам један одличан и мининални aur хелпер који је управо само то и то баш онакав какав мени треба!
Може да тражи aur-e, да проверава досутпност надоградње и да преузима само PKGBUILD и остало што иде . 🥰

Yaah

yaah.png

Poslednja izmena:
Избрисао случајно dracut на Void-у кад сам чистио систем са xbps-remove -Oo лол... Добио kernel panic hahahaha... срећом Void чува све кернеле па нема до омане... Инсталирао сам поново dracut и ево га.. Чисто да знате да Void-oв autoremove хоће свашта да обрише... 😀

VirtualBox_Void Linux_16_08_2023_18_06_12.png

Poslednja izmena:
Избрише апликације које неком требају, има мало незгодан алгоритам тај Void, aли опет је изузетна дистрибуција. Минималистичка а опет има све што треба. И избацили су pulseaudio. Још један плус.

Избрише апликације које неком требају, има мало незгодан алгоритам тај Void, aли опет је изузетна дистрибуција. Минималистичка а опет има све што треба. И избацили су pulseaudio. Још један плус.

Нису. Шта је лоше у pulseaudio-у?

https://voidlinux.org/packages/?arch=x86_64&q=pulseaudio

Fan fact

systemd када се користи као init на Gentoo (Gentoo има два инит система OpenRC и systemd ) треба да се комајлира 2 сата на 6 тредова што је дуже него сам кернел а ако имате неки старији комп са два језгра компилација траје и до 12 сати. И када то знате... :per:

Poslednja izmena:
Fan fact

systemd када се користи као init на Gentoo треба да се комајлира 2 сата на 6 тредова што је дуже него сам кернел а ако имате неки старији комп са два језгра компилација траје и до 12 сати. И када то знате... :per:
Ne verujem, kod mene Libre office u 16 threadova oko sat sat i po, a nema duzeg od toga...

Back