Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

Гром

Domaćin
Poruka
4.273
Не знам како да ти објасним,
import subprocess
import sys

result = subprocess.run([sys.executable, "-c", "print('ocean')"])
Dakle popen nece da vraca rezultat moras da zoves i druge f-je..
Ovo nađoh guglajući;
The main difference is that subprocess. run() executes a command and waits for it to finish, while with subprocess. Popen you can continue doing your stuff while the process finishes and then just repeatedly call Popen. communicate() yourself to pass and receive data to your process.28. 8. 2016.
Ma da i dalje mi je nejasno kako ona stvar u windowsu radi a u linuksu neće.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.750
Ovo nađoh guglajući;
The main difference is that subprocess. run() executes a command and waits for it to finish, while with subprocess. Popen you can continue doing your stuff while the process finishes and then just repeatedly call Popen. communicate() yourself to pass and receive data to your process.28. 8. 2016.
Ma da i dalje mi je nejasno kako ona stvar u windowsu radi a u linuksu neće.
Pa Windows popen ne zove fork, tj Winwows popen se ponasa isto kao run, u tome je fora… Windows nema tu mogucnost, kao Linux..

Dr.Jackson

Domaćin
Moderator
Poruka
4.420
Нисам знао да се код Fedora-e АppImage приликом прве покретања из терминала аутоматски импортује на десктоп. Ладно ме је систем питао кад сам покренуо AppImage из терминала да ли желим да га интегришем. :D

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.750
Нисам знао да се код Fedora-e АppImage приликом прве покретања из терминала аутоматски импортује на десктоп. Ладно ме је систем питао кад сам покренуо AppImage из терминала да ли желим да га интегришем. :D
Misliш да ти направи .десктоп фајл? То би требало да долази уз инсталацију, а некад је могло једноставно са креате ланчер ЧП

Dr.Jackson

Domaćin
Moderator
Poruka
4.420
Misliш да ти направи .десктоп фајл? То би требало да долази уз инсталацију, а некад је могло једноставно са креате ланчер ЧП
Не него ми интегрише апликацију аутоматски у ланчер програма (whisker menu у мом случају). Могу да уђем у мени и да је пронађем.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.750
Не него ми интегрише апликацију аутоматски у ланчер програма (whisker menu у мом случају). Могу да уђем у мени и да је пронађем.
то одавно тако ради, сви декстоп фајлови су у менијима и могу се претражити… менији нису више статички, па
да морају да се едитују...

Dr.Jackson

Domaćin
Moderator
Poruka
4.420
то одавно тако ради, сви декстоп фајлови су у менијима и могу се претражити… менији нису више статички, па
да морају да се едитују...

Не код Artix-a. Зато ме је изнадио што ме је питао за интеграцију приликом првог покретања. ☺️