- Poruka
- 4.420
Stavi na bare metal i batali Windows![]()
Хоћу него морам још да видим шта ће да бидне. Биће Void највероватније.

Stavi na bare metal i batali Windows![]()
Kako sa run, nisam na tom nivou razumevanjaProbaj sa run, popen ne cheka da se komanda zavrshi...
Trebalo bi da je isto...Kako sa run, nisam na tom nivou razumevanja
Možda i jeste isto ali ja ne znam o čemu pričaš, šta run umesto popen?Trebalo bi da je isto...
Не знам како да ти објасним,Možda i jeste isto ali ja ne znam o čemu pričaš, šta run umesto popen?
Ovo nađoh guglajući;Не знам како да ти објасним,
import subprocess
import sys
result = subprocess.run([sys.executable, "-c", "print('ocean')"])
Dakle popen nece da vraca rezultat moras da zoves i druge f-je..
Pa Windows popen ne zove fork, tj Winwows popen se ponasa isto kao run, u tome je fora… Windows nema tu mogucnost, kao Linux..Ovo nađoh guglajući;
The main difference is that subprocess. run() executes a command and waits for it to finish, while with subprocess. Popen you can continue doing your stuff while the process finishes and then just repeatedly call Popen. communicate() yourself to pass and receive data to your process.28. 8. 2016.
Ma da i dalje mi je nejasno kako ona stvar u windowsu radi a u linuksu neće.
Misliш да ти направи .десктоп фајл? То би требало да долази уз инсталацију, а некад је могло једноставно са креате ланчер ЧПНисам знао да се код Fedora-e АppImage приликом прве покретања из терминала аутоматски импортује на десктоп. Ладно ме је систем питао кад сам покренуо AppImage из терминала да ли желим да га интегришем.![]()
Не него ми интегрише апликацију аутоматски у ланчер програма (whisker menu у мом случају). Могу да уђем у мени и да је пронађем.Misliш да ти направи .десктоп фајл? То би требало да долази уз инсталацију, а некад је могло једноставно са креате ланчер ЧП
то одавно тако ради, сви декстоп фајлови су у менијима и могу се претражити… менији нису више статички, паНе него ми интегрише апликацију аутоматски у ланчер програма (whisker menu у мом случају). Могу да уђем у мени и да је пронађем.
то одавно тако ради, сви декстоп фајлови су у менијима и могу се претражити… менији нису више статички, па
да морају да се едитују...
Који десктоп?Не код Artix-a. ☺️
Који десктоп?