Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

Dr.Jackson

Domaćin
Moderator
Poruka
4.600
A tek ovo, pa imam preko 200 komercijalnih igara za Linux native, vishe nego shto imam za macOS :P

Не заноси се. То што можеш да играш то ти се зове на Windows-у буџење. Платиш игру да би на крају Убисофт уништио ланчер, да би морао да чачкаш и подешаваш, ај бре па то сам фанатик може да ради... :hahaha:

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
48.966
Не заноси се. То што можеш да играш то ти се зове на Windows-у буџење. Платиш игру да би на крају Убисофт уништио ланчер, да би морао да чачкаш и подешаваш, ај бре па то сам фанатик може да ради... :hahaha:
Native Linux igara rekoh. Imam skoro 450 igara ukupno... Windows nije bash tako dominantan kako hotje da prikazhu :P
Shto se tiche chachkanja i budzenja, pozdravilo te, to je stvar proshlosti :P

Dr.Jackson

Domaćin
Moderator
Poruka
4.600
Ако користите рачунар примарно за играње игара само Windows. Ово остало је злопаћење и нећете имати никакву гаранцију да игра за које сте дали новац ради! Такође ако користите најновије технолигије у свету видео игара и загрижени сте гејмер такође само Windows.

То је савет и новим корисницима. Немојте да покушавате да инсталирате Linux ако ће САМО за то да вам служи оперативни систем.

За ове друге које желе нешто да науче и спадају у нормалне кориснике Linux биће БОГ.

Poslednja izmena:

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
48.966
Ако користите рачунар примарно за играње игара само Windows. Ово остало је злопаћење и нећете имати никакву гаранцију да игра за које сте дали новац ради! Такође ако користите најновије технолигије у свету видео игара и загрижени сте гејмер такође само Windows.

То је савет и новим корисницима. Немојте да покушавате да инсталирате Linux ако ће САМО за то да вам служи оперативни систем.

За ове друге које желе нешто да науче и спадају у нормалне кориснике Linux биће БОГ.
Nisi chuo da postoji refund? Igranje na Linux-u je prava uzhivancija, chak i macOS 32 bitne igre koje mi ne rade na Venturi, pokretjem na Linux-u i strimujem :P

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
48.966
Pozdrav ljudi, ovih dana sam migrirao sa Windows-a na Linux Mint sinamon. trenutno me muči što kada desnim klikom na novi dokument nema opcije za novi libre writer dokument, samo za novi tekstualni dokument. Zna li neko kako to može i da li uopšte može da se reši
Desni klik iz file managera, ili sa desktopa?
Netje to itji bez gimnastike... file manager za Gnome ima mogutjnost statovanja skripti, to ti j shto ti je.
a evo saveta, josh boljeg: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=232376

RIA77

Poznat
Poruka
9.816
Pozdrav ljudi, ovih dana sam migrirao sa Windows-a na Linux Mint sinamon. trenutno me muči što kada desnim klikom na novi dokument nema opcije za novi libre writer dokument, samo za novi tekstualni dokument. Zna li neko kako to može i da li uopšte može da se reši
Препорука је да покушаш XFCE, па ако ти се допада да пређеш на то окружење.

RIA77

Poznat
Poruka
9.816
Screenshot_2023-02-05_21-41-51.png

Transparentnost na XFCE? Da ti nisu stavili neki drugi kompozitor?
Уграђено је у XFCE.