Линта: Доказ да се Хрвати као народ ма гдје живјели "нису одрекли своје усташке и нацистичке прошлости"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

БелиВук

Domaćin
Poruka
3.533
Комеморација за "жртве Блајбурга" у Стоцу и најава изградње меморијала у том граду примјер је најдубљег вријеђања, омаловажавања и понижавања српских жртава Независне Држеве Хрватске /НДХ/ на том простору, рекао Срни предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.
оцјењујући да је то доказ више да се Хрвати као народ ма гдје живјели "нису одрекли своје усташке и нацистичке прошлости".
"Ово што се десило у Стоцу и та најава само потврђује континуитет усташтва, да не постоји никакава спремност да се одбаци усташка идеологија и да се јасно каже шта је била НДХ, шта је учињено", рекао је Линта. Према његовим ријечима, све то указује да највећи дио Хрвата НДХ сматра правом и истинском државом хрватског народа."Дакле, ово је само један у низу примјера који потврђују ту чињницу. Ништа ново и ништа неочекивано. Није могуће говорити о било каквој истинској нормализацији, а камоли о помирењу ако хрватски народ није спреман да се суочи са тим тамним дјелом своје прошлости и да се извини за почињени геноцид над српским народом", поручио је Линта.
http://www.srna.rs/novost/1106422/n...alovazavanje-srpskih-zrtava-ndh-u-hercegovini
Човек је потпуно у праву. Недавно председник Хрватске је дао манијачку изјаву како Срби су били третирани у Јасеновцу као непријатељи зато што су се одупирали. Та манијачка изјава је потпуно у реду скоро сваком Хрвату. Паметном доста.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top