Lindina salata za poneti - Za lenje beštije i one koje to već jesu

Ako vam je kulinarski maksimum otvaranje kesice čipsa, ali ipak želite nešto što možete da zovete "obrok", ovaj recept je pravi izbor za vas. Znam, znam... ko još ima vremena da kuva ovih dana?! Zato je ova salata vaša karta za instant slavu među lenjim prijateljima i kolegama. Plus, sve namirnice možete da pokupite usput u Lidlu! 😉

Sastojci:

1. Testo za kuvanje - mali pužići - Videćete tamo gde im stoji testo, tu su i ti mali pužići. Lično, mnogo su mi lepši kao kuvano testo od klasičnih makarona i sličnog durum testa. Jedno pakovanje je dovoljno. Prvo što radite: stavite to testo da se kuva. Da, znam, mora nešto i da se kuva – ali ne brinite, ovo je najteži deo. Nakon kuvanja ohladite ga sa hladnom vodom, ali ne skroz, neka ostane toplo da bi se pavlaka lakše zamešala.
  2. Pileći ili ćureći file 300g - To vam je tamo gde su im salame. Sada su u nekoj plavoj foliji. Uzmete jedan file (salamu), i iseckate ga na komadiće sitne kao vaša želja za fizičkom aktivnošću.
  3. Kiseli krastavčići - 2 do 3 komada - Sitno seckani, jer ništa ne vadi lenjost kao malo kiseline.
  4. Oljušteni suncokret - oko 100 grama - Možete da birate pečeni ili nepečeni. Pečeni je već začinjen, a ako idete sa nepečenim, mikrotalasna vam je najbolji drug. Ja, kao profesionalni lenjivac, kupujem pakovanje nepečenog od 500g pa pečem samo koliko mi treba – genijalno, zar ne?
  5. Velika pavlaka - Ovo je najvažniji sastojak. To će sve da poveže kao što kafa povezuje vaš dan.
  6. Jogurt - To je za završnicu, i da sve izgleda kao da znate šta radite.
Priprema salate

Dok se testo kuva (a vi se verovatno divite svom kuvarskom umeću), isecite file, krastavčiće i pripremite suncokret. Pazite da se ne posečete, ili ne daj Bože da odfikarite prst. Ako nikada niste držali nož u rukama, ovo je najbolji trenutak da odustanete od svega.
OK. Kada je testo gotovo, procedite ga, pa nalijte hladnom vodom, a zatim i nju procedite tako da testo ne bude vruće, ali da ostane toplo. Zamešajte celu veliku pavlaku sa tim toplim testom. To će biti baza vaše super brze salate. Sad dodajte sve ostale sastojke i nastavite da mešate kao da vam je to najvažnija stvar na svetu.

Na kraju dodajte malo jogurta za sočnost, jer ni široko priznate beštije ne vole suv obrok.

Sad ide najbolji deo. Ostavite sve to u frižider da se ohladi, a to neka vam ujedno bude i izgovor da odete na pauzu, jer, realno, zaslužili ste je.

Kad završite svoju pauzu i ohladite salatu, istu možete zapakovati i poneti je sa sobom. Sada dok su ovi topli dani, nije baš poželjno da dugo stoji van frižidera, pai se potrudite da je što pre pojedete. Razumemo se, jel da?

Za kraj, daću vam savet kojim bi se i najveći lenjivac oduševio. Zaboravite na one višekratne plastične kutije za hranu. To je nepraktično. To nije za vas i vaš životni stil. Pre stavljanja u frižider, salatu prebacite u ovakve posude za salate za jedno kran sata u upotrebu. Budimo realni, ko ima vremena da vraća prljave činije s piknika? Moje rešenje je da uvek ostatke bacim u kesu, a kesu u najbliži kontejner. Rešim problem u roku od odmah.
A sudovi? Kakvi crni sudovi? 😄

Prijatno i javljajte kako vam se dopada salata.

Poslednja izmena od moderatora:
jel možeš da mi pošalješ GLOVO-m?
mrzi me i da čitam kilometarski tekst a ne da pravim...
Poštovani,
naš poslovni koncept je sličan konceptu Ikea prodajnih lanaca. Dakle, sve što poručite morate sami da sastavite.
Sve namirnice dostavljamo glovom ili woltom, a na vama je samo da ih sastavite :D
I neophodno je posedujete određeni alat i oruđe, kao što su šporet, daska za seckanje, nož i činije :D

Kad te već mrzi da čitaš. odmah da ti kažem da i ne moraš jer je moderator napravio problem. Izbacio je link i modifikovao tekst tako da je ceo pasus izgubio smisao, tj. nema nikakvog smisla: "posude za salate za jedno kran sata u upotrebu". Alal mu ćufta, nema veze. Vidi se da je naš, da je beštija, tako da mu se oprašta :D

Primamljivo deluje ta salatica...
Jedino da nam daš neku fotkicu, pa da znamo na kakve posude se odnosi "posude za salate za jedno kran sata u upotrebu"...
Pravo da vam kažem, sam sve lepo napisao i stavio link da se vide posudice, jer ih ima raznih. Tako mi je bilo lakše da ne kačim gomile slika, ali je neki kolega moderator, (sram ga bilo :azdaja:) izbacio link i promenio taj deo rečenice i sada imamo to što imamo :)

Back