Limundo i zastita podataka

Poruka
4.292
Limundo krsi brutalno zakon i nikom nista. Mora da vlasnik tog sajta ima debela ledja u vladajucoj garnituri. Pa ja da napravim sistem da sakupljam podatke iz licnih karata od gradjana Srbije tog trenutka bih se naso iza resetaka, a vlasnik doticnog sajta nikom nista. Naime, da bi ste mogli da ucestvujete u licitacijama na limundo sajtu morate da SE LEGITIMISETE tako sto posaljete fotografiju SKEANIRANE LICNE KARTE i to obe strane!!!

Dakle svi znamo da legitimisanje moze da obavi iskljucivo i samo policija i komunalna policija i niko vise!!! Evo dokaz da samo policija i komunalna policija mogu da legitimisu LINKLINKLINK

Na tom linku strucnjak iz te oblasti jasno kaze sledece citiram: "Od kada je počelo intenzivnije kontrolisanje putnika u vozilima gradskog prevoza, od tada datira i dilema da li kontrolori GSP smeju da legitimišu. Tu dilemu za “Blic” razrešava profesor ustavnog prava Bogoljub Milosavljević. “Kontrolori GSP ‘Beograd’ nemaju pravo da legitimišu putnike. To pravo po zakonu ima samo policija, a imaće ga i komunalna policija”, tvrdi Bogoljub Milosavljević."

E sad evo ko nije bio na linmundu da se prijavi za licitacije dokaz kako oni legitimisu i sakupljaju u bazi fotokopije licnih karti:

656_limundoprevara.jpg

Pod 1, 2, i 3 vidite kako zahtevaju kopiju licne karte a pod 4 vidite kolika im je baza. Malte ne jos malo pa kao i sama policija koliku bazu ima.

Sta mislite da li treba da se prijavi vlasnik tog sajta za narusavanje privatnosti gradjana Srbije, i gde to moze da se obavi?

Takodje niko nema pravo da ti trazi uverenje o (ne)osudjivanosti... pa si ipak duzan da ga odeses firmama gde apliciras za posao... ako zelis da se zaposlis...
Dakle... niko te ne tera da ti Limundu saljes fotokopiju licne karte...
Nadji neki slican sajt koji nema taj uslov...
Al' meni se ipak cini da je to cisto predostroznosti radi... znaci... uplatis nekom 100 jevreja za konfiguraciju... ona ti dodje... otvoris... kad ono kutija sa stiroporom unutra :D E ako se nesto sl. desi... limundo ti lepo prosledi fotokopiju licne karte tog clana koji te za*bao.. ti obavestis policiju... i to je to.. :)

Ja sam poslao zahtev da se legitimišem i to čekam već mesecima da odobre. Dao sam im to što traže, ali oni ne prihvataju. A još jedna stvar u vezi limunda. Na primer neko prodaje televizor neispravan za 1 dinar, a isporuka brzom poštom košta 500 dinara. I vredne stvari daju za 1 ili 100 dinara, a samo pošta i isporuka košta deset puta više od cene proizvoda koji se nudi. To je nelogično skroz!

Ljudi sa neverovatnom lakocom i apsolutnim poverenjem daju kopije ili originale svojih licnih dokumenata,
po netu kao i po raznoraznim agencijama.
Nedavno je moj poznanik imao velikih problema s policijom zbog slicnih stvari.

Elem, da ne bi isao sam u MUP da predaje za Pasos dao je ovlascenje nekoj agenciji i tamo dostavio kopiju L.K. i sve su mu zavrsili.
Posle nekih godinu dana dolazi mu preporuceno pismo sa carine da ga ceka automobil tamo i da mora da plati neku veliku svotu za carinjenje, da bi ga podigao.
Od tada krecu njegove muke po policiji i sudovima da dokaze da su mu zloupotrebili licne dokumente u proneveri oko uvoza automobila.
Agencija se zatvorila, vlasnik nestao i ne znam na kraju kako se izvukao iz toga,
ako se oopste izvukao!!

Kako nije legitimisanje kad? Na kraju krajeva po meni je to cak i gore od legitimisanja jer oni prave BAZU PODATAKA SA LICNIM KARTAMA kao i sama policija eeeej!!!!

Razlika između ovoga i policije je u tome da ti policajcu moraš da pokažeš legitimaciju u svakom slučaju, jer si time obavezan zakonom, a ovde ne moraš. Isto kao obezbeđenje u klubu: nećeš da mi pokažeš legitimaciju, ja tebe neću da pustim.

Inace ne mogu cudom da se nacudim kakve sve gluposti, krseve, neproverene i neispravne stvari ljudi kupuju i prodaju na tom Limundu.

Sigurnija je kupovina na bilo kom buvljaku ili na ulici sa kartonske kutije nego u Srbiji preko Limunda i Kupinda.

PA zaboravio si da i u bankama moras da predas licnu kartu, zar ne? sta je tu tako cudno. Svvako sa 3gr mozga moze da prevari min 100 ljudi na limundu. A uostalom, nemaju oni bazu pa da provere da si to zaista ti. Imas na netu sajt za proveravanje dal ti je validan jmbg, imas PS i "napravii" licnu kartu...

Zašto Ebay može da koristi cela evropa samo Srbija ne može.Pa zato što nismo mi njima sigurni ,izlagali smo ih po 100 puta,a Limundo hoče neku sigurnost a ko nema šta da sakrije onda i da podatke .Ovi što se plaše nemoraju da rade sa njima i tačka.Svaka firma ima svoje uslove.

Pa i na svim sistemima za online trgovinu ili placanja je manje vise slican sistem.
Konkretno na Limundu tvoji podaci stoje u njihovoj bazi i dostupni su samo onima koji dobiju aukciju (prodavac, kupac).
Besmisleno je trgovati sa nekim a da ne znas ko je. Ja sam na Limundu, imam verifikovan nalog i nikada nisam imao problema, a odradio sam preko 200-ak aukcija.

Zašto Ebay može da koristi cela evropa samo Srbija ne može.Pa zato što nismo mi njima sigurni ,izlagali smo ih po 100 puta,a Limundo hoče neku sigurnost a ko nema šta da sakrije onda i da podatke .Ovi što se plaše nemoraju da rade sa njima i tačka.Svaka firma ima svoje uslove.

Mozes da koristis Ebay!!! Ebay i PayPAl nisu ista stvar, iako je isti vlasnik. Ebay je za prodaju a PayPal za placanje... Takodje stvari nemoras da palcas samo putem Paypal-a.... I ako nisi znam Nemacki Ebay je direktno povezan sa bazom podataka gradjana, ako uneses podatke koji se ne poklapaju nalog ti ode u tri lepe. Svaki drugi nalog koji nije neko iz Nemacke otvorio morace pre ili kasnije da prodje dodatnu verifikaciju...

A ja neznam kako se politicari ne boje tih baza licnih karata izvan policije?? Pa na primer sad taj sa linmunda moze da iskopira potpise svih koji imaju licne karte u njihovoj bazi i da pri tome naprave spisak nekih peticija!!! Posto u bazi imaju preko 100 000 gradjana oni su jaci i od Dinkica jer on evo danima sakuplja potpise za svoju inicijativu da se izvrsi decentralizacija poreza!! Brate pa linmundo je jaci od Dinkica!!!

Pa i na svim sistemima za online trgovinu ili placanja je manje vise slican sistem.
Konkretno na Limundu tvoji podaci stoje u njihovoj bazi i dostupni su samo onima koji dobiju aukciju (prodavac, kupac).
Besmisleno je trgovati sa nekim a da ne znas ko je. Ja sam na Limundu, imam verifikovan nalog i nikada nisam imao problema, a odradio sam preko 200-ak aukcija.

OK, znam ortaka hakera koji moze da im izvuce te podatke i prosledi ih dalje!!

Ne zaboravi ovo je Srbija.

Traži podatke, da bi sebe ogradili u slučajevima prevare.
Možeš i babinu ličnu da im daš.
I dobrovoljno je.

Legitimisanje je ono kad ti u banci traže ličnu kad hoćeš da podigneš lovu ili menjaš devize, al' tu se niko ne buni. Tamo traže i kojekakve privatne podatke, koje ni policija nema, pa se opet niko ne buni nego deklamuje u 16. A kolika je tek njima baza podataka...

Back