Лијепе православне иконе

Normalna bogorodica. Ko moze (od pravoslavaca) da oseca poboznost kad vidi onu prvu ikonu na temi???
Ја ти нисам крив што гледаш са предубеђењеМ у минусу...

Ти волиш Византију због строгости побожности тог изражаја, али онима којима треба утеха а не принцип, треба да гледају у Реал иконе, које не излазе ван православног канона побожности, тј. Да буду папска голотиња која Чачка похоту а не бигобојажљивости ко православне иконе..

Не могу да верујем да ти се није свидела света Ирина, такву лепоту немају ни најненашминканије девојке лепотице... Ко год да је цртао ону икону, је мајстор свог заната, екстремну лепоту и побожност је успео да споји без икаквог површног сензуализма

Фокусираш најмоћније телесно чуло - вид, ради с побуђивања духовног чула побожног поштовања, страха, дивљења и сл... Који ти после помажу да имаш личне моделе за углед и понашање...

Pogledajte prilog 1596585
Moj vid je upućen prirodi, rekama, biljkama, planinama.....i nijedna ikona to ne može da prevaziđe....

Priroda nije prolazna, stvarna je i stalna....živa, kruži, pomaže svim ljudima....
Кажи то цијаниду, Арсенику, трулежи, сменама годишњих доба и сл да је стална и да помаже свима (поготову онима умрлим од хладноће или тровања)...

И није жива сама од себе, него ју је Бог створио и удахнуо живот

Кажи то цијаниду, Арсенику, трулежи, сменама годишњих доба и сл да је стална и да помаже свима (поготову онима умрлим од хладноће или тровања)...

ko mrzi prirodu mrzi i Boga.... a ko mrzi Boga mrzi i ljude...a ko mrzi ljude mrzi i sebe...
vera bez ljubavi je satanska....reče starac Tadej

Tačno, neko je stvorio da bi mi brinuli o tome, pošto je ljudska vrsta dokazala da je potpuno neodgovorna, nezabrinuta i očekuje da drugi završavaju njihove brljotine....ikone su se našle pogodne da se malo moli, laže, pravda...

Tačno, neko je stvorio da bi mi brinuli o tome, pošto je ljudska vrsta dokazala da je potpuno neodgovorna, nezabrinuta i očekuje da drugi završavaju njihove brljotine....ikone su se našle pogodne da se malo moli, laže, pravda...
Прва икона је нерукотворена, и није Људска уопште...

Nerukotvoreni-lik-Gospoda-Isusa-Hrista-Sveti-ubrus-_slika_O_77632593.jpg

Ја ти нисам крив што гледаш са предубеђењеМ у минусу...

Ти волиш Византију због строгости побожности тог изражаја, али онима којима треба утеха а не принцип, треба да гледају у Реал иконе, које не излазе ван православног канона побожности, тј. Да буду папска голотиња која Чачка похоту а не бигобојажљивости ко православне иконе..

Не могу да верујем да ти се није свидела света Ирина, такву лепоту немају ни најненашминканије девојке лепотице... Ко год да је цртао ону икону, је мајстор свог заната, екстремну лепоту и побожност је успео да споји без икаквог површног сензуализма
Nasi ikonopisci i dalje studiraju u Grckoj. Zato nema ovih turbo verzija (ili bar ne mnogo)

Оптужујеш ти без савести...

Истражи историју града Едесе ако ти нешто није јасно око те Божанске Иконе...

Оптужујеш ти без савести...

Истражи историју града Едесе ако ти нешто није јасно око те Божанске Иконе...
Primetila sam da krećeš u vređanje, kada ti se odgovori ne sviđaju :D

Back