Liga Evrope - kvalifikacije 2019/2020

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
29.306
ЛЕ: Раднички на Флору, Чукарички – Банантс

569540


Фудбалери нишког Радничког играће против Флоре из Талина у 1. колу квалификација за Лигу Европе, док се Чукарички састаје са јерменским Банантсом, одлучено је данас жребом у Ниону.

Прве утакмице су на програму 11. јула, када су домаћини Раднички и Чукарички, док су реванши седам дана касније.

Партизан као освајач Купа Србије квалификације за Лигу Европе креће из 2. кола и сутра после 14 сати сазнаће ривала, исто као и Раднички и Чукарички.

http://zurnal.rs/fudbal/srpski-klubovi-u-evropi/81263/le-radnicki-na-floru-cukaricki-banants
 
Веселиновић позива на озбиљност, Кајевић упозорава на врућину у Јерменији

Тренер Чукаричког Александар Веселиновић рекао је данас да његова екипа мора да буде професионална и озбиљна у предстојећем двомечу првог кола квалификација за Лигу Европа против јерменског Банантса


-------------------------------------------------------------

Тончев: Флора ће играти свој „балтички” фудбал, а ми својим офанзивним стилом

Први човек Радничког из Ниша Ивица Тончев рекао је да његова екипа неће потценити Флору из Талина, у двомечу квалифкација за Лигу Европа и да је оптимиста по питању проласка у друго коло


-------------------------------------------------------------

Миросављевић: Јермени ривал по мери Чукаричког

Спортски директор Чукаричког Ненад Миросављевић истакао је да је Чукарички у првом колу квалификација за пласман у Лигу Европе добио „ривала по мери”
 
Партизан иде на Острво, Раднички најгоре прошао, Чука на Молде или Рејкјавик

569812


Фудбалери Партизана играће против Конахс кија (Велс) или Килманрока (Шкотска) у другом колу квалификација за Лигу Европа.

Партизан ће бити гост у првој утакмици, док ће се реванш играти у Београду.

Прва утакмица другог кола квалификација за Лигу Европа играће се 25. јула, а реванш 1. августа.

Партизан ће бити слободан у првом колу.

Конахс ки и Килманрок ће утакмице првог кола играти 11. и 18. јула.

Фудбалски клубови Раднички и Чукарички добили су данас на жребу у Ниону потенцијалне ривале у другом колу квалификација за Лигу Европа.

Ако прође у друго коло, Раднички из Ниша ће за ривала имати немачки Ајнтрахт из Франкфурта.

Чукарички би у другом колу квалификација могао да се састане са победником дуела између норвешког Молдеа и Рејкјавика са Исланда.

Раднички ће претходно у првом колу играти против Флоре из Естоније, док ће се Чукарички састати са јерменским Банантсом.

Утакмице првог кола квалификација за Лигу Европа играће се 11. и 18. јула.

Дуели другог кола квалификација заказани су за 25. јул и 1. август.

http://zurnal.rs/fudbal/srpski-klub...ki-najgore-prosao-cuka-na-molde-ili-rejkjavik
 
Милутин Видосављевић: Офанзивно на Банантс, подржите Чукарички у четвртак!

Наредна сезона требало би да покаже да су људи у управи Чукаричког били у праву када су још пре три године Милутина Видосављевића, означили као играча светле будућности

--------------------------------------

Сјајно расположење на Бановом брду пред Банантс: Да се зна старији!

Тим Чукаричког неће се много разликовати у односу на прошлогодишњи, новајлија је само Никола Ћирковић

--------------------------------------

Лука Луковић једва чека европске дуеле са Чукаричким: Да сачувамо гол на Брду

Одбројавање је почело, три дана остала су до прве европске утакмице, после две године поста, Чукаричког у квалификацијама за ЛЕ

--------------------------------------

Цветковић позива на опрез пред мечеве против Банантса

Фудбалер Чукаричког Стефан Цветковић позвао је на опрез пред дуеле с јерменским Банантсом у квалификацијама за Лигу Европа и навео да у предстојећој сезони има велика очекивања
 
Loše vesti iz Estonije, poraz Radničkog na startu kvalifikacija za LE!

Fudbaleri niškog Radničkog doživeli su poraz na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.
Loše vesti iz Estonije, poraz Radničkog na startu kvalifikacija za LE!


Puleni Sima Krunića su sezonu i kvalifikacije za LE otvorili porazom u Talinu od Flore, domaćin je slavio sa 2:0 (0:0).

Prvo poluvreme nije donelo previše zanimljivosti, nakon uvodnog opipavanja snaga, Radnički je uspostavio kontrolu, ali nije uspevao da ugrozi protivničkog golmana.

Otišlo se na odmor bez golova, činilo se da Nišlije igraju na remi, kako je i trener Krunić pre utakmice izjavio da bi nerešen ishod bio zadovoljavajući.

U nastavku, nakon samo pet minuta igre dve velike šanse, najpre je golman Flore Igonen napravio veliku grešku, ali fudbaleri Radničkog to nisu umeli da iskorise, usledila je kontra domaćina, Vasiljev je izbio sam pred Petrovića, ali je golman vicešampiona Srbije sjajno odreagovao i sačuvao mrežu.

Usledile su dve izmene u redovima tima iz Niša, Krunić je na teren umesto Tomovića i Bojovića poslao Batrovića i Makarića.

Promene nisu urodile plodom, igrao se 75. minut kada je rezervista Lepik iskoristio gužvu u petercu Radničkog i praktično sa gol-linije poslao loptu u mrežu rivala.


Usledila je inicijativa Radničkog, ali jalova, da bi u 90. minutu usledio novi hladan tuš za Nišlije.

Vasiljev je šutirao iz dobre pozicije, Petrović je odbranio njegov pokušaj, usledio je novi pokušaj ponajboljeg igrača estonskog sastava, ali i nova odbrana golmana Radničkog, a prosto je neverovatno da je Vasiljev dobio i treću priliku, koju je iskoristio, 2:0 za Floru, težak zadatak je pred ekipom Radničkog.


Nije bilo promene rezultata, Estonci na "Čair" nose odličan rezultat, primetno je da ekipa Radničkog nije uigrana, videćemo šta Simo Krunić može da promeni za nedelju dana.

Radnički: N. Petrović, S. Đorđević, Ostojić, Todorovski, L. Đorđević, Bondarenko, Tomić (Batrović), Jirka, Noma, Meleg (Stojanović), Bojović (Makarić)

Flora: Igonen, Kams, Kusk, Purg, Jarvelajd, Krejda, Ainsalu, Vasiljev, Livak, Sorga (Lepik), Miler

https://www.sportske.net/vest/medju...kog-na-startu-kvalifikacija-za-le-381684.html
 
Моћни Брђани згромили Банантс

575241


Чукарички – Банантс 3:0 (1:0)
Београд
Стадион: на Бановом брду. Гледалаца: 3.100. Судија: Ивар Ори Кристјансон (Исланд). Помоћници: Биркир Сигурдарсон и Одур Хелги Гудмондсон (Исланд). Жути картон: Ковач, Богосавац (Чукарички), Камара, Ајвазјан, Воскањан, Кподо, Барегхамјан (Банантс). Стрелци: 1:0 Тедић у 43, 2:0 Ковач у 80, 3:0 Тедић у 90+2. минуту.
ЧУКАРИЧКИ: Белић, Ћирковић, Шапић, Пушкарић, Богосавац, Доцић, Ковач, Видосављевић (од 81. Никчевић), Луковић (од 53. Бирманчевић), Стојановић (од 72. Ђорђевић), Тедић.
БАНАНТС: Аирапетјан, Ајвазјан, Кподо, Воскањан, Петросјан, Камара, Берегхамјан, Дашјан (од 72. Хакобјан), Кобзар (од 68. Мелкоњан), Станојевић, Глишић (од 87. Синиавски).


Чукарички је славио у првом мечу првог кола квалификација за Лигу Европе, Брђани су постигли голове у финишима оба полувремена, успут су сачували своју мрежу, па пред реванш у Јереван (уторак, 17 часова) путују са три гола вишка – 3:0.

Већ у другом минуту Чукарички је имао шансу после продора Видосављевића по левој страни, ушао је најмлађи играч на терену у шеснаестерац ривала, потом убацио лопту паралелно са линијом петерца, Петросјан је лоше реаговао, но голман Аирапетјан је у последњи час реаговао и отклонио опасност.

У деветом минуту поново шанса за домаће после продора по десној страни, овога пута Луковић је центрирао, а Стојановић је шутирао, али право у голмана Банантса. Сјајну прилику имали су бело-црни у 14. минуту, претходно је Доцић одузео лопту на 25 метара од противничког гола, потом је лепо проследио до Видосављевића, који је био за мало непрецизан са 13 метара.

nnegovan-slobodan%20tedic018.jpg


Четири минута касније добар покушај Тедића, али је центарфор Чукаричког нешто лошије захватио лопта, те је она прошла поред гола Банантса. У 23. минуту фантастична прилика за домаће, акцију је поново повео капитен Доцић, после чијег центаршута је поново Стојановић гађао право у голмана, лопта се одбила до Видосављевића, који је неометан, са пет метара погодио стативу.

У 26. минуту соло акција Видосављевића, дриблингом је избацио чувара, а потом је и он шутирао право у голмана Аирапетјана. На сличан начин је покушао Луковић, „бразилским“ дриблингом је избацио двојицу чувара, а потом је шутирао у ближи голманов угао, али је још једном Аирапејтан био на опрезу.

Фантастичну прилику, из катгорије стопроцентних, није искористио Видосављевић у 32. минуту, после сјајне акције из корнера остао је усамљен на 15 метара од гола, али је поново био за мало непрецизан. Имао је прилику и Доцић из слободног ударца четири минута касније, али је шутирао преко гола Јермена. Још једну одличну прилику пропустио је Чукарички у 41. минуту, Доцић је убацио лопту из корнера, одбрана Јермена избацила је лопту само до Пушкарића, који је са 11 метара шутирао, али је изблокиран.

Oвде можете погледати водећи гол Брђана (1:0, Тедић у 43. минуту).

nnegovan-cukabana-015.jpg


Доминацију су бело-црни крунисали поготком у 43. минуту, Ћирковић је додао лопту до Стојановића, овај је маестрално проиграо Тедића, који је маниром врхунског стрелца, ногом у паду, напокон савладао Аирапетјана – 1:0. Који секунд пре истека минута надокнаде још једна фантастична прилика за Брђане, Стојановић је центрирао са десне стране, на лопту је натрчао Тедић, који је са три метра био непрецизан.

Прву прилику у наставку имао је Видосављевић, шутирао је са 16 метара, а голман Банантса је уз доста потешкоћа успео да укроти тај ударац. Одмах по уласку на терен Бирмначевић је креирао врло добру шансу, промешао је одбрану Банантса, а на крају је шутирао Видосављевић, али је још једном био непрецизан.

Oвде можете погледати други гол Брђана (2:0, Ковач у 80. минуту).

nnegovan-milutin%20vidosavljevic036.jpg

Одлично је из слободног ударца, искоса десно са ивице шеснаестерца шутирао Стојановић, али је још једном Аирапетјан спасао свој тим. Уследио је нешто мирнији период игре, све до 80. минута. Тада је Бирмначевић прелепо центрирао са леве стране, а Ковач је главом прецизно послао лопту у мрежу Банантса – 2:0.
Oвде можете погледати трећи гол Брђана (3:0, Тедић у 92. минуту).

Одлично је тукао из слободног ударца Доцић у 87. минуту, лопта је незгодно одскочила, али је голман Баннатса некако успео да је избаци у корнер. Одмах потом капитен Чукаричког је извео корнер, а Тедић је главом шутирао поред гола. Победу је голом у другом минуту надокнаде оверио Тедић, који је сјајно испратио акцију свог тима, натрчао је на одбитак и погодио други голманов угао - 3:0.
Семафор 1. кола квалификација за Лигу Европе:
Уторак:
Сент Џозеф (Гибралтар) – Ренџерс (Шкотска) 0:4 (0:0)
Гзира (Малта) – Хајдук (Хрватска) 0:2 (0:1)
ЦСКА Софија (Бугарска) – Титоград (Црна Гора) 4:0 (1:0)
Среда:
Женес Еш (Луксембург) – Тобол (Казахстан) 0:0
Четвртак:
Пјуник (Јерменија) – Шкупи (Македонија) 3:3 (1:2)
Ордабаси (Казахстан) – Торпедо (Грузија) 1:0 (0:0)
Вентсплис (Летонија) – Теута (Албанија) 3:0 (1:0)
Алашкерт (Јерменија) – Макадеонија (Македонија) 3:1 (1:0)
АЕК (Кипар) – Петрокуб (Молдавија) 1:0 (1:0)
Лаци (Албанија) – Бер Шева (Израел) 1:1 (1:0)
Нарва (Естонија) – Будућност (Црна Гора) 0:2 (0:1)
Флора (Естонија) – Раднички (Србија) 2:0 (0:0)
Купс (Финска) – Витебск (Белорусија) 2:0 (0:0)
Сабил (Азербејџан) – Крајова (Румунија) 2:3 (1:1)
Балзан (Малта) – Домжале (Словенија) 3:4 (2:1)
Ритеријаи (Литванија) – Клаксвик (Ф. Острва) 1:1 (0:0)
Ружомберок (Словачка) – Левски (Бугарска) 0:2 (0:1)
Академија Пандев (Македонија) – Зрињски (БиХ) 0:3 (0:2)
Бран (Норвешка) – Шамрок (Р. Ирска) 2:2 (2:1)
Брондби (Данска) – Интер (Финска) 4:1 (1:1)
Крусјадер (С. Ирска) – Б 36 Трошавн (Ф. Острва) 2:0 (1:0)
Дебрецин (Мађарска) – Кукеши (Албанија) 3:0 (0:0)
Динамо (Грузија) – Енгордани (Андора) 6:0 (2:0)
Лиепаја (Летонија) – Динамо (Белорусија) 1:1 (1:0)
Кауно Жалгирис (Литванија) – Аполон (Кипар) 0:2 (0:1)
Макаби Хаифа (Израел) – Мура (Словенија) 2:0 (0:0)
Малме (Шведска) – Балимена (С. Ирска) 7:0 (3:0)
Молде (Норвешка) – Рејкјавик (Исланд) 7:1 (4:0)
Радник Бјељина (БиХ) – Трнава (Словачка) 2:0 (1:0)
Солигорск (Белорусија) – Хибернијанс (Малта) 1:0 (0:0)
Сперанта (Молдавија) – Нефчи (Азербејџан) 0:3 (0:2)
Чукарички (Србија) – Банантс (Јерменија) 3:0 (1:0)
Д. Стреда (Словачка) – Краковија (Пољска) 1:1 (1:1)
Зета (Црна Гора) – Видеотон (Мађарска) 1:5 (1:3)
Европа (Гибралтар) – Легија (Пољска) 0:0
Стеауа
(Румунија) – Милсами (Молдавија) 2:0 (1:0)
Фола (Луксембург) – Чикхура (Грузија) 1:2 (1:0)
Конах (Велс) – Килмарнок (Шкотска) 1:2 (0:0)
Олимпија (Словенија) – РФС (Летонија) 2:3 (0:0)
Клифтонвил (С. Ирска) – Хбаугесунд (Норвешка) 0:1 (0:1)
Корк (Р. Ирска) – Прогрес (Луксембург) 0:2 (0:2)
Абердин (Шкотска) – Рованијеми (Финска) 2:1 (1:0)
Сент Патрик (Ирска) – Норчепинг (Шведска) 0:2 (0:0)
Хонвед (Мађарска) – Жалгирис (Литванија) 3:1 (1:0)
Широки Бријег (БиХ) – Каират 1:2 (Казахстан) (1:1)
Бреидаблик (Исланд) – Вадуц (Лихтенштајн) 0:0
Стјарнан
(Исланд) – Левадија (Естонија) 2:1 (1:0)

http://zurnal.rs/fudbal/srpski-klubovi-u-evropi/82372/mocni-brdjani-zgromili-banants-video
 

Back
Top