Liga Evrope, III kolo, Partizan - Mancester Junajted

Da komsiji crkne krava, m ? :)

Не тако оштро али нека буде. Дерби, ривалитет. Као јунајтед ливерпул, реал барселона. Обзиром да како тако функционишу само та два клуба у држави, није занимљиво да гледам напредак, јавор или чукарички.
 
Не тако оштро али нека буде. Дерби, ривалитет. Као јунајтед ливерпул, реал барселона. Обзиром да како тако функционишу само та два клуба у држави, није занимљиво да гледам напредак, јавор или чукарички.
pazi kad se slazem s tobom :)
Vidis ; nije tako los komsija :)
 
Strasna stvar kritikovati Zvezdu, taj projekat, kao u Vucica da si udario. :roll: Pa da kazem, Zvezda je u jednoj utakmici primila golova od Totenhema kao Partizan od Mancestera u dve. I gde je Partizan bar u jednoj utakmici bio ravnopravan rival. Gde je niti jedan niti drugi rival nisu u formi niti briljiraju, mozda je Totenhem u ovom trenutku tek nesto bolji. Strasne stvari tako nesto reci.
 
Sve u svemu, kad izgubiš 3:0 i možeš da kažeš da si još i dobro prošao.
Jasno je da su oni mnogo bolji ali mi nije jasno da toliko budemo inferiorni i da imaš utisak da oni svaki put kada to hoće, mogu da nam daju gol.
U svaki duel se ušlo totalno bezmudno, kao da su im noge od stakla. U napadu neverovatno sebični. Ne znam je li to neka svemirska taktika ili je Savo toliko slep da to ne vidi, a ponavlja se konstantno od početka sezone, kada imamo situaciju da napadnemo, lopta nikada ne ide igraču koji je sam i u vidno dobroj poziciji. Ne znam stvarno šta bih drugo rekao osim da, eto, ako ništa, bar smo tu gde jesmo i da se, na kraju, moramo zadovoljiti samim učešćem u LE i to je to. Nismo za više.
 
Ma samo je Mancester otaljavao sve do sad, pa se stekla neka nerealna nada (i ja sam se nadao iznenadjenju ako bi nastavili da otaljavaju). Mrtva Astana je izgubila jedva od njih, i mi smo imali svoje sanse u Beogradu. A zapravo, tri klase su iznad nas, sve je ovo normalno. Nasi muljaju, inferiorni fizicki, ne igraju savremen fudbal, ne trce i ne razmisljaju brzo, i sto drugih stvari.
 
A gledajući odnos snaga od sinoć i od večeras, totalno je suvišno svako poređenje i merenje ko je mogao više i ko se manje obrukao. Možemo samo da se pokrijemo ušima i smrdimo u ovoj ding dong ligi jer je ozbiljan fudbal ipak daleko iznad nas.
Jedina svetla tačka su večeras bili navijači koji su kao i ganci u Londonu objasnili jedno 50 puta brojnijim Englezima kako se navija.
 
LE - Raspršeni snovi Partizana na Teatru snova, ali se "crno-beli" nisu obrukali!

Ekipi Sava Miloševića sada predstoje dve ključne utakmice u Ligi Evrope.


1573224867760.png


Fudbaleri Partizana doživeli su poraz u 4. kolu Lige Evrope na Old Trafordu gde je Mančester junajted slavio sa 3:0.

Držao se Partizan u uvodnim trenucima meča, delovao prilično kompaktno, Rašford jeste pogodio posle nekoliko minuta igre, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Nakon toga, odgovorili su i "crno-beli" istom merom, nažalost i sa istim ishodom - ofsajd pozicija u kojoj se našao Sadik.

Ređale su se prilike Junajteda potom, pokušao je Rašford u nekoliko navrata, a odbranu gostiju probio je Mejson Grinvud nakon asistencije Rašforda u 22. minutu igre.

Reprezentativac Engleske je bio najopasniji i u nastavku meča, dominaciju domaće ekipe je nakratko prekinuo Suma udarcem pored gola, ali "crno-belima" nije bilo spasa u 33. minutu.

Nakon greške Uroševića, Antoni Marsijal je odličnim solo-prodorom stigao do Stojkovića i rutinski ga savladao.

Francuz je nakon toga mogao do još jednog pogotka, probali su i Rašford i Jang, ali do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.

Već na startu drugog poluvremena, Junajted je povisio na 3:0, igrao se 49. minut kada je Markus Rašford praktično rešio pitanje pobednika na ovom meču preciznim udarcem unutar kaznenog prostora.

Usledio je dosta mirniji period meča bez velikih šansi, Ole Gunar Solskjer je pružio priliku i nekim mladim igračima, a Savo Milošević je u igru ubacio Tošića i mladog Filipa Stevanovića.

Pred Partizanom je sada težak zadatak ukoliko želi da prezimi u Ligi Evrope.
 
Defanziva Partizana podbacila, napad nemoćan, ko je zadovoljio?

Nije sve tako loše kao što izgleda na prvi pogled.

1573224979215.png


Partizan večeras nije uspeo da napravi iznenađenje na Old Trafordu, a ovako smo mi videli izdanje izabranika Sava Miloševića.

I pored činjenice da je Stojković primio tri gola, čuvar mreže "crno-belih" je pružio sasvim pristojnu partiju. Nije imao velikih kikseva, nijedan gol nije bio "njegov", a u nekoliko navrata je čak i spašavao svoj tim ubedljivijeg poraza.

Da nije bilo Uroševića koji je odigrao katastrofalno, najslabiji deo ekipe bi svakako bio štoperski tandem Pavlović-Ostojić. Da je Rašford ostao na terenu do kraja meča, pitanje je kako bi se štoperi Partizana nosili sa njim, no najupadljivije za oko jeste loše izdanje Uroševića koji je bio kriv za drugi gol Junajteda.

Najraspoloženiji za igru bio je Sejduba Suma, omalenom vezisti očigledno prijaju velike utakmice, nedostajao je samo konkretan učinak, ali čini se da je on bio jedini koji je zapretio Romeru večeras. Ulaskom Tošića, Partizan je stabilizovao igru, pa je Milošević možda trebalo da mu pruži šansu od prvog minuta.

Sadik je u najvećem toku meča bio odsečen od ostatka ekipe, ni sam se nije proslavio u nekoliko navrata, pa je ostao nedorečen.

Stojković 6,5 - Urošević 5, Pavlović 5,5, Ostojić 5,5, Miletić 6 - Šćekić 5,5, Natho 6 (od 60. Tošić 6,5), Zdjelar 6, Asano 6 (od 70. F. Stevanović 6), Suma 6,5 - Sadik 5,5 (od 85. Ivanović -).
 
Zdjelar bez dileme, pronašao krivca za poraz u Mančesteru!

Fudbaleri Partizana izgubili su sinoć na Old Trafordu od Mančester junajteda sa 3:0, u utakmici četvrtog kola Grupe L Lige Evropa.


1573225102677.png


Vezista "crno-belih" Saša Zdjelar rekao je da je njegovoj ekipi bili teško da se vrati posle prva dva gola.

"Prvih 20-25 minuta smo ušli dosta dobro, ali posle smo se previše povukli, branili smo se, imali su non stop šanse, koristili su svaku našu grešku i brzo smo primili ta dva gola i bilo je teško da se vratimo"
, rekao je Zdjelar.

Kada je reč kod grešaka posle kojih je Junajted postigao prva dva gola, Zdjelar je rekao da odgovornost snosi cela ekipa.

"Nema to veze samo sa odbrambenim igračima, svih 11 igrača brane gol. Svi smo podjednako krivi što se tiče golova"
, rekao je Zdjelar.

Posle četriri odigrana kola, Junajted je prvi na tabeli sa 10 bodova, AZ Alkmar je drugi sa osam, Partizan je na trećem mestu sa četiri, dok je Astana poslednja bez bodova.

Partizan će u poslednja dva kola tražiti šansu za prolaz daje, a u narednom će gostovati Alkmaru, o tome kakvom se scenariju nadaju u Humskoj možete pročitati OVDE.
 
Cele sezone bledi i nikakvi Mancester je bas protiv nas nasao da odigra utakmicu sezone i da odigra kao u najboljim danima, nazalost nema se sta previse zameriti Partizanu, ipak razlika je u klasi, ne moze automobil od 150 konjskih snaga da se ravnopravno trka sa nekom masinom od 500 konja kao sto ni bantamas ili neko iz muva kategorije ne moze ravnopravni da se bije sa teskasem.

Mislim iznenadjenja su naravno moguca i dogadjaju se i fudbal i sport zato i jeste zanimljiv jer ne pobedjuje uvek bolja ekipa ali da bi se desilo tako neko iznenadjenje moralo bi dosta kockica da se poklopi u tom trenutku sto sinoc definitivno nije bio slucaj , ocigledno nije bilo ni vreme ni mesto da se tako nesto desi.

Takodje Partizan se sasvim dobro drzao prvih 20 minuta dok nisu primili gol, posle tog primljenog gola su skroz pali i delovali potpuno pogubljeno sto ocigledno je znak da nisu ni psihicki bili dobro pripremljeni za taj mec jer kad igras protiv takve ekipe kao sto je Mancester moras da racunas na tako nesto i da je vrlo moguce da ces primiti gol.

Mada realno od samog pocetka bilo je realno da nasu sansu trazimo protiv AZ Alkmara i Astane a Mancester je bio vise ovako bonus, spektakl za publiku a sad ako otkinemo neki bod super ako ne nema veze nikom nista, steta za onaj prvi mec (i onog govnara od sudije) sto im makar u Beogradu nismo uzeli taj bod.
 
Mancester je odigrao u najjacem sastavu trenutno mogucem i sa maksimalnim intezitetom je usao u mec i tu Partizan nije imao sta da trazi, sansa je bila mec u BG tako da sanse ovde nije bilo.Sada ostaju svakako male sanse ali mora se ici na sve ili nista u Holandiji a cak i to ne mora biti dovoljno jer je Mancester i prvi mec u Holandiji odigrao u rezervnom sastavu pa me ne bi iznenadilo da tako nesto ponove i na svom terenu i dozive poraz.

Generalno Partizan je dobro odigrao dosadasnje meceve u LE i realno zasluzio je koji bod vise pre svega morao je kuci pobediti AZ i uzeti bod kuci Mancesteru gde je bio i ostecen na drugoj strani i AZ igra sjajno posebno mladi triling u spicu i tezeg protivnika iz cetvrtog sesira nije mogao dobiti.

Ukoliko odigra dobar mec u Holandiji bez obzira na ishod i pobedi Astanu moze se reci da je opravdao ocekivanja.
 

Back
Top