Lider Otpora: Vučić učio na greškama Miloševića

комшија

Stara legenda
Poruka
90.989
1604990533828.png









Lider Otpora: Vučić učio na greškama Miloševića

Jedan od nekadašnjih lidera pokreta Otpor u Novom Sadu i autor nedavno objavljene knjige o Otporu Aleksandar Marić rekao je da je Aleksandar Vučić mnogo učio na onim greškama Slobodana Miloševića koje su doveli do pada njegovog režima 5. oktobra 2000. godine.

1604991818773.png


Piše: Beta 08. novembra 2020. 17.34


Sve ono u čemu je Milošević nekada grešio ili povlačio pogrešne poteze kao da je sadašnja vlast sistematski pratila i nalazila načine da to ispravi. Naravno, da ispravi u smislu da ostanu što duže na vlasti, a ne u smislu da poboljšaju standard i kvalitet života gradjana Srbije“, rekao je Marić u intervjuu za Al Džaziru.

On je rekao da su Otpor i nekadašnja opozicija mogli da doskoče Miloševiću, jer je, za razliku od Vučića, „makar bio dosledan u nečemu“.

Marić smatra da je „otklon“ koji u Srbiji postoji prema političkim strankama – posledica režimske propagande, koja je uspela da građane ubedi da su „svi isti“.

„Iskreno, meni deluje da je sadašnja opozicija u Srbiju bolja i odgovornija od one DOS-ove. Tamo smo imali i Rističevića, i Velju, i Dinkića, i Čedu, i gomilu drugih likova za koje smo znali da su samo manje zlo u odnosu na Miloševića. Na koncu, imali smo i Koštunicu, zbog čijih loših poteza mi danas i imamo ovu novu-staru vlast“, rekao je Marić.

On je dodao da danas „nema ništa časnije ni ispravnije nego biti aktivan u nekoj od opozicionih stranaka“.

„Treba se boriti protiv tog nametnutog narativa da je politika nešto prljavo i da su političke stranke ružne. Treba stalno i sa ponosom, svuda, isticati pripadnost bilo kojoj opozicionoj političkoj stranci. Jednako ponosno kao što smo mi (u ‘Otporu’) nosili stisnutu pesnicu na grudima“, smatra Marić.

Marić je svoju knjigu o „Otporu“ „Zemlja za nas“ smestio u period do Miloševićevog pada, a najavljuje nastavak, koji će se baviti „Otporom“ i „otporašima“ posle petoktobarskih promena.

„Prvi deo je knjiga o mladosti, ljubavi i revoluciji. Drugi deo je dosta gorak, otrežnjujući. Na kraju prvog dela svi smo još uvek deca, mladi, a u drugom delu ćemo naglo da odrastemo, suočeni sa realnim svetom i neispunjenim nadama“, rekao je Marić.

O iskustvima „Otpora“ držao je tokom dvehiljaditih predavanja mladim aktivistima u eksosvjetskim zemljama, zbog čega je 2004. prema ličnoj naredbi tadašnjeg predsednika Ukrajine Leonida Kučme proteran iz zemlje.

link


Милошевић није имао - нити је могао да има јер није било интернета - своју армију ботова. Такође, Балкански касапин ретко је давао интервјуе и стога није искакао из клозетске шоље као Вучић. Међутим, Милошевићева стварна моћ и популарност била је већа из разлога што би вишеструко пропали кандидат за градоначелника Београда Александар Вућић био обична нула да га стране службе нису довеле на власт да би им одрадио посао око Косова и које му као такве још увек помажу.
 
Poslednja izmena:
"Version two point O"
Постоје сличности али и велике разлике. Милошевић када је прихватио национал-шовинистичке бајке из Француске 7 и Меморандума САНУ као своју политику, одмах је задобио велику личну популарност, док је Вучић на власт дошао преко (танке) победе Томе Дипломе у другом кругу председничких избора (остваренe, не заборавимо, пре свега на критици "жутих" и уз помоћ "белих листића"), па се тек са позиција власти "зацарио" и то уз помоћ страних служби. По свом "успенију" *******и је зато сличнији Додигу, који је на власт дошао транспортером СФОР-а, него Балканском касапину.
 
Poslednja izmena:
Koliko toliko je stabilizovao ekonomiju.
Вучић је само прихватио готов пакет ММФ-а и политику такозваних "мера штедње" којa доноси стабилност валуте и добра је за стране улагаче (читај: експлоататоре), али на дуже уништавају наше друштво по дубини.
 
*******и је само прихватио готов пакет ММФ-а и политику такозваних "мера штедње" којa доноси стабилност валуте и добра је за стране улагаче (читај: експлоататоре), али на дуже уништавају наше друштво по дубини.
Naravno apsolutna blokada domacih investitora, takodje i ekonomska esnafska srednjevekovna blokada naroda, su razlog zasto domaci investitori nisu aktivni. Pogotovo mislim na preduzetnistvo koje se izuzetno gusi u Srbiji.

Preduzetnik se gusi porezima i kaznama. Jedini preduzetnik koji moze da posluje slobodno je stranacki. Trenutno imamo hajku na citav sloj stanovnistva koji rade kao frilenseri.
 
"Kasapin, *******i, Dodig.." to ti je kad ti mozak isperu pa ne misliš svojom glavom nego tudjom. Marioneta u tudjim rukama..
Ali je zato Incko (uporedio Srpsku i NDH) dobar, a još bolji Komšić :hahaha: Ukinuti Srpsku (zločinačku-genocidnu tvorevinu) protjerati sve Srbe (krajišnike, "bosance") iz Srbije, aktuelnog (i dr.) predsjednika zatvoriti iza rešetaka, Dodig najveći izdajnik, lopov i kriminalac..

To je politički stav i mišljenje postavljača teme. Zaslužuje li da mu se posveti pažnja njegovim nebuloznim i većinom antisrpskim "temama"?
Kako sam do sada mogao pročitati, iako piše ćirilicom, to mu ni malo ne smeta da ovdje javno tvrdi da se u Srebrenici desio genocid?
 
Pustimo da istorija sudi i o Slobodanu Milosevicu i o Aleksandru Vucicu.Istorija sve smesti na svoje mesto.
Историја је Балканском касапину већ пресудила. Нажалост умро је пре него је био осуђен у Хашком трибуналу. Међутим, Хашке судије, које су судиле Милошевићу, већ током поступка закључиле су да постоји довољно доказа да му се суди за геноцид. На пола суђења, од стране тзв. "Пријатеља суда" (пошто се Милошевић бранио сам и није имао адвоката, "Пријатељи суда" су повремено преузимали ту улогу) затражено је да се уклони оптужба за геноцид. Судско Веће је одбило тај захтев износећи јасне доказе који су представљали основу да му се суди за удружени злочиначки подухват у циљу извршења геноцида.
 
Историја је Балканском касапину већ пресудила. Нажалост умро је пре него је био осуђен у Хашком трибуналу. Међутим, Хашке судије, које су судиле Милошевићу, већ током поступка закључиле су да постоји довољно доказа да му се суди за геноцид. На пола суђења, од стране тзв. "Пријатеља суда" (пошто се Милошевић бранио сам и није имао адвоката, "Пријатељи суда" су повремено преузимали ту улогу) затражено је да се уклони оптужба за геноцид. Судско Веће је одбило тај захтев износећи јасне доказе који су представљали основу да му се суди за удружени злочиначки подухват у циљу извршења геноцида.
vI i vasi genocidi :hahaha::hahaha::hahaha:
 
vI i vasi genocidi :hahaha::hahaha::hahaha:
Србија је проглашена одговорном зато што није спречила геноцид у Сребреници. Тада је на челу Србије био Балкански касапин. Уосталом, и сам Караџић је неколико пута у Трибуналу поновио да без Београда не би било рата, нити тзв. "војске босанских Срба". Да не помињемо злочине Милошевићеве војске и полиције над Косовским Албанцима. Значи, историја је о Балканском касапину већ дала свој суд.
 
Poslednja izmena:
Србија је проглашена одговорном зато што није спречила геноцид у Сребреници. Тада је на челу Србије био Балкански касапин. Уосталом, и сам Караџић је неколико поновио да без Београда не би било рата, нити тзв. "војске босанских Срба". Значи, историја је о Балканском касапину историје већ дала свој суд.
Doktor profesor Karadzic ?
 
Doktor profesor Karadzic ?
Да, доктор Дабић који се са лажном личном картом шуњао по новобеоградским блоковима и варао људе као надри-лекар док су тзв."српски националисти" протурали бајке да га на "Романији чува стотину четника" и слично.
 

Back
Top