Личности године: Асанж, Тадић, Јосиповић и Марти

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Према избору агенције Танјуг, личности које су обележиле 2010. годину у свету, региону и Србији су оснивач веб-сајта „Викиликс” Џулијан Асанж, председници Србије и Хрватске Борис Тадић и Иво Јосиповић и специјални известилац Савета Европе Дик Марти. Асанж је, према оцени Танјуга, титулу личности године у свету заслужио тиме што је доказао да у високотехнолошкој ери ни највећи центри моћи не могу ефикасно контролисати приступ информацијама, што ће без сумње отворити нову еру у међународној политици, комуникацијама и дипломатској пракси.
Председници Тадић и Јосиповић титулу личности региона деле захваљујући смелим политичким искорацима у промовисању културе помирења, чиме су потврдили да је регион западног Балкана бесповратно превазишао своју турбулентну, ратну прошлост.
Дик Марти је титулу личности године у Србији, иако није српски држављанин, понео као највећи „Србин” међу странцима, јер је, супротно досадашњем обичају да се савремена историја региона пише стигматизовањем једне нације, српске, храбро закључио да ратни чвор неће бити развезан док год постоји спремност међународне заједнице да жмури пред злочинима које нису починили балкански „дежурни кривци”.
http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Licnosti-godine-Asanz-Tadic-Josipovic-i-Marti.sr.html

Каже ТАНЈУГ.z:mrgreen:
Телеграфска агенција нове југославије.z:mrgreen:
 

Back
Top