Lični Bog

Više je nego jasno da taj lični bog koga reklamiraju organizovanje religije ne postoji u toj pesmi i obradi te pesme nedvosmisleno se ruga ideji ličnog boga pogotovu kod Mensona e sad da li postoji neki bog ili bogovi ili nešto što mi ni ne možemo da dokučimo iskreno me zabole

Više je nego jasno da taj lični bog koga reklamiraju organizovanje religije ne postoji u toj pesmi i obradi te pesme nedvosmisleno se ruga ideji ličnog boga pogotovu kod Mensona e sad da li postoji neki bog ili bogovi ili nešto što mi ni ne možemo da dokučimo iskreno me zabole
Dobro, pesma mi je samo poslužila kao inspiracija za temu. Ne udubljujem se mnogo šta oni stvarno pevaju

Recimo to ovako, neki ljudi da vide sa neba kako sleće čovek sa jetpack-om na leđima (ili kako se već zove uređaj/odelo koji čoveku omogućava da leti) neki bi ga štovali i gledali kao boga. Nažalost 90%+ mozgova gleda isusa kao na boga.

Da li Džizus treba da zadovolji naše lične potrebe ili je Njegova dužnost da brine o nama u globalu ali ne na pojedinačnom nivou?
Bog ništa ne treba. Daje nam život preko naše duše a za ostalo se brinemo sami, plus što smo pod utjecajem zakona "sjetve i žetve" odnosno naše dobro je ovisno o našim djelima.

Back