Licemernost modernog feminizma

Pesadinac

Primećen član
Poruka
519
Kao prvo ne znam da li je ovo odgovarajuci podforum. Ako nije nek moderacija prebaci gde jeste.
Dakle licemernost modernog feminizma. Svaka cast onom pocetnom, prvom talasu, gde su se zene borile za pravo glasa, nasledjivanja, obrazovanja... Izborile su i sve ok . Medjutim ovaj moderni...
Ne zelim da pricam o drugim aspektima, povezanosti feminizma sa woke pokretom, politikom, itd itd vec samo o licemernosti. Dakle feministice tvrde da se feminizam bori za ravnopravnost polova, zena i muskaraca.
To je samo na recima jer u praksi se bori da zenama bude sto bolje a muskarcima sto gore. Meni je to ok, imaju pravo, ali nemojte nas gledati u oci i lagati.
Dokaz? U svakoj oblasti zivota gde su zene privilegovane a muskarci diskriminisani, nikad se nece pojaviti feministkinje da kazu- ovo nije posteno, ovo nije ravnopravnost. Nikada. Cute kao zalivene. Koje su to oblasti, pitace neko. Evo nabrojacu nekoliko.

1. Raniji odlazak u penziju za zene. Jeste li ikad culi feminstkinju da se pobuni zbog ove diskriminacije na osnovu pola? Ja nisam.

2. Razlicite kazne za ista krivicna dela . Ne znam koliko vazi kod nas ali na zapadu, prvenstveno anglosaksonskim zemljama, za potpuno isto delo zene dobiju manju kaznu. Znaci tip prvi put u zivotu napravi krivicno delo, opljacka recimo neku radnju sa oruzjem i dobije npr 8 godina. Zena koja isto prvi put uradi dobice 4-5 godina .Ima o ovome na netu, koga zanima, ja nemam sad vremena .
Mislite li da se nekad neka feministkinja pobunila zbog ove diskriminacije na osnovu pola? Nope.

3. Na ovaj primer fem. cure i zene obavezno dobijaju ospice. Mobilizacija u slucaju rata. Pa ako treba da bude potpuna ravnopravnost zena i muskaraca zasto se mobilisu samo muskarci da brane zemlju? Jeste li citali negde da se ukrajinske feministkinje bune sto se samo muski love po ulicama i trgovima Ukrajine da posalju u klanicu? Nix, Nope, nema.
Kad feministkinji kazes ovo,ona odmah pocne sa forom- pa kakvi ste vi muskarcine da vam zene brane zemlju - Odjednom potpuna ravnopravnost polova vise nije bitna, odjednom muskarci trebaju imati monopol da ostavljaju delove tela ili zivot na frontu.
Ima ovoga jos dosta ali vec je post preopsiran.
Vase misljenje?
 
Raniji odlazak u penziju za zene.
Ovo bi imalo smisla da je posao fizičke prirode, ali kako mnogi poslovi nisu, a i oni koji jesu obavljaju muškarci, sama logika (pravilo) jeste u korist žena.

Razlicite kazne za ista krivicna dela
Ne znam zašto je to tako ali je činjenica da su muškarci u velikoj meri počinitelji teških zločina i treba kazne da budu strožije kao neka vrsta preventive.

Mobilizacija u slucaju rata
Odgovor na ovo pitanje uvek kaže "Imaš i žene u vojsci". Zakonski samo 30% da, ali one nisu mobilisane.. I ne trebaju biti, podrazumeva se. Rat nije mesto za bilo koga, a ponajmanje za žene zbog količine nasilja, a da ne govorimo šta će joj raditi ako je zarobe..

- Kao neki dodatni primeri neravnopravnosti jeste ta što brak ide u korist žene (jer se razvod često završava u korist žene).
 
Ovo, sta ce raditi zeni ako je zarobe je mit. Imas na netu vise svedocenja Ukrajinki koje su se dobrovoljno prijavile, bile zarobljene, te kasnije razmenjene. Evo ih zive u Ukrajini. Uostalom sta god da se uzasno Ukrajinki desi desice se slicno i Ukrajincu, nju da siluju a njemu da seku prste, da ga muce na 100 nacina. Ako je ravnopravnost onda mora biti ravnopravnost.
 
Ovo, sta ce raditi zeni ako je zarobe je mit. Imas na netu vise svedocenja Ukrajinki koje su se dobrovoljno prijavile, bile zarobljene, te kasnije razmenjene. Evo ih zive u Ukrajini. Uostalom sta god da se uzasno Ukrajinki desi desice se slicno i Ukrajincu, nju da siluju a njemu da seku prste, da ga muce na 100 nacina. Ako je ravnopravnost onda mora biti ravnopravnost.
Tebi je reper za ratne zlocine nad zenama ukrajna? Znas li sta su radili sve ljudi za vreme ratova tokom istorije? :D

Naci nemacka, recimo. Rusija u toku kontra ofanzive, a posebno u Berlinu. UN vojnici u africkim zemljama.
 
Svaka društvena grupa se bori za svoje interese, koji prosto gaze interese drugih ljudi. Oko interesa se grupacija i skuplja, a budući da je feminizam odavno u dobrom delu sveta izgubio poentu, sada se zapravo bore za dominaciju i beneficije. Tako da, neće niti jedna od njih reći "ovo smo zaista preterale", to se prosto neće desiti.
 
ni nas muskarce ni zene niko nista ne pita. "Veliki vladar" kroji kapu svakome...........pa kome sta zapadne.
Momentalno je smisljen feminizam da osamostali zenu, da je odvoji od muskarca i time nacini krhku i "kooperativnu" u cilju egzistencije, kao i da , tako "oslobodjena" konkurise za ista radna mesta gde i muskarci i da mu na taj nacin SNIZI CENU RADA.
Ista strategija kao i 1862-ge u americkom gradjanskom ratu, kada su "jenki" pod plastom borbe za slobodnu ameriku u kojoj su svi jednaki, oslobodila milione robova sa juga, dovela ih na sever i od njih napravila konkurenciju belim radnicima u industriji severa. Cena rada je opala, crnci nikada nisu dobili te poslove i posluzili su samo da svojom pojavom na berzi rada, obore cenu rada.
I ova revolucija za zenska prava je sa istim ciljem.............koji je u medjuvremenu delimicno i uspeo.
 
Ajd ne tupi Alter Ego . Ko ovde place i ko govori da je feminizam nepravedan, nepravednost je moralna kategorija. Ovde je tema licemernost te ideologije, tog pokreta .jedno kazu, promovisu, a drugo rade.
Ako nemas nista pametno da kazes, produzi dalje.

Важи, жртво феминизма, одговорићу таксативно на твоја 3 става из првог поста, нежна пахуљо.
 
Елем, различити услови за пензију, у смислу да жене иду раније.

То је зато што су жене, раније много више, имале далеко слабији положај на тржишту радне снаге.

Једностанво, послодавци су запошљавали више мушкараца, а жене су углавном седеле кући, тако да им је праг пензије био теже остварив, и да би се колико толико изједначили мушкарци и жене, за жене је уведена позитивна дискриминација. Позитивна дискриминација постоји да би се слабије позициониране групе изједначиле са боље позиционираним групама. Данас се у многим земљама услови за мушкарце и жене изједначавају (баш у време успона феминизма...замислите то).

Различите казне.

Ту већ улазимо у казнену политику. Сигурно је истина да мушкарци у просеку за иста кривична дела добијају веће казне. То није лицемерје, већ постоји читав низ разлога за различито одмеравање казни. Приликом писања пресуде, судија одређује олакшавајуће и отежавајуће околности. Нпр. млађа пунолетна лица добијају блаже казне. Они који раније нису чинили кривична дела добијају блаже казне итд..итд... Па тако и жене могу д адобију блажу казну, не зато што су жене, већ зато што је лакше рехабилитовати жену, затим зато што су жене ретко кад повратници итд..итд...

Треће је...рат.

Рат је мушка ствар, не може жена успешно да ратује као мушкарац, и зато се мушкарци шаљу у рат, а жене су биле болничарке, мада, која хоће добровољно у униформу, свакако да може.

Не видим нигде у три наведена случаја било какво лицемерје, јер за сва три постоји оправдање.


Јбг..хтели, не хтели да признате, чињеница је да су жене слабији пол.
 
Muškarci kraće žive od žena, a kasnije odlaze u penzije.
To obično borci za muška prava uzimaju kao nepravdu.
Услови за пензију се изједначавају.

Опет, нико није оповргао чињеницу да су жене кроз историју имале теже услове на тржишту рада, те им је било теже да достигну праг за пензију.

Послодавци су ивек више запошљавали мушкарце.
 
Услови за пензију се изједначавају.

Опет, нико није оповргао чињеницу да су жене кроз историју имале теже услове на тржишту рада, те им је било теже да достигну праг за пензију.

Послодавци су ивек више запошљавали мушкарце.
Nije rec o pragu za penziju vec starosnoj penziji. A i to nekad je bilo pre svih forumasa.
 
Alter Ego

Kao sto i sam ( ili sama, ne znam dal si musko ili zensko ) kazes pozitivna diskriminacija na jednoj, negativna na drugoj. To da su zene samo sedele kuci je bilo nekad davno a ne u skorije vreme, 1990-e naprimer nisu sigurno sedele kuci no radilie ko i muskarci. A Isle ranije u penziju. A pazi, muskarci po svim statistikama zive krace od zena. Znaci zivimo krace a idemo kasnije u penziju. A borkinje za ravnopravnost polova cute na tu diskriminaciju. Cisto licemerje.

2. Mene ne zanimaju razlozi suda zasto za isto kazneno delo daju razlicite kazne prema tome da li optuzenik ima cunu ili rupicu. Druga je stvar da li je prvi put ili povratnik. Ali ako je to isto, ne sme se davati razlicita kazna za isti zlocin na osnovu polne pripadnosti. To se zove polna diskriminacija.

3. Rat je muska stvar? Ko je to ustanovio , centralni feministicki komitet otadzbinske uprave? Rat je stvar svih a ne samo muskaraca ako je drzava ugrozena. Zasto je muski zivot manje vredan od zenskog a danas kad se jos delimicno ratuje sa dronovima, iz soba i zemunics, jos manje razloga da se zene ne mobilisu. To je klasicna diskriminacija na osnovu pola. Feministkinje naravno cute.
 

Back
Top