Лицемерна оговарања

fanstebre

Poznat
Poruka
9.579
Како гледати на жену/жене која у круг константно неког оговара негативно, а онда кад има конверзацију са тим неким она постане сва фина и љубазна ? Како неко може у једном тренутку да оговара неког, а у следећем да се прави као да је потпуно ок са том особом ? Ја крећем од себе рецимо и ако ми се деси да оговарам неког онда према њему немам више циле-миле-душо став већ заузмем озбиљну дистанцу, док неко ето пљује па лиже и никакве гриже савести нема, као да сам ја глуп као К па нећу да схватим да ако си у стању неког тако да оговараш преда мном па да се лижеш са њим онда вероватно и мене оговарас, а кад си са мном продајеш ми финоћу и да смо као у супер односу.

Ситуација је буквално оваква - круг од 3 особе које се присно друже, а од којих је свака оговарала сваку. Плус наравно њих 3 оговарају и све остале. Ма сви сваког оговарају и ајде што оговарају него што се лижу после, е то је мени несхватљиво.

Јел могуће да су људи толико саможиви да нису у стању никоме да приђу срцем већ увек имају прорачунат став за сваку прилику? Да ли ћу ја заиста проћи лоше кроз живот ако срцем будем приступао свему ?

Nije to vezano samo za žene, ogovaranja iza leđa su prilično česta pojava kod nas nevezano za pol.
Za početak takva "prijateljstva" ne gledam kao prijateljstva već kao interesne odnose - neko od nekog traži pažnju ili neki vid materijalne koristi.
Druga stvar koju sam primetio ljudi beže od konfrontacija u smislu ne dopadne im se nešto kod nekog i ne kažu mu to uopšte već prećute (kao biće bolje).
Treća mogućnost, kada nekoga ogovaramo iza leđa radimo to u prisustvu drugih ljudi i time dosta često prezentujemo sebe u boljem svetlu, hranimo sopstveni ego i sl.
Ukratko ako neko nekoga ogovara iza leđa, licemer je i sl. mislim da se uglavnom radi o osobi koja ima neke jače narcističke crte.

Јел могуће да су људи толико саможиви да нису у стању никоме да приђу срцем већ увек имају прорачунат став за сваку прилику? Да ли ћу ја заиста проћи лоше кроз живот ако срцем будем приступао свему ?
Loše češ proći.

Nikog ne znam da ne ogovara
Ни ја. Не постоји човек који не оговара али по мени то није проблем. Проблем је кад ти неког оговараш па га после лижеш, па опет оговараш па лижеш и тако у круг. Тај недостатак јасног става о некоме, стида и гриже савести је проблем и мене то ужасава до те мере да на послу са свима имам формални однос, осим само са једним човеком који је ок, док су остали као неки пријатељи, друже се и ван посла итд. Мука ми је више. На крају ће испасти да је проблем у мени пошто сам мањина.
Рецимо пример, имам две колегинице које о свима лоше причају, а оне се друже, путују, ма ни сестре тако нису блиске.....а онда чујеш једну како за нешто оговара ову другу....... Дођем ми да поједем уши своје. Просто не могу да верујем до које мере су људи прорачунати и саможиви и колико фанатично гледају апсолутно само свој интерес. Ја разумем да смо сви јединке и да свако треба да цени неко своје ЈА али баш оволико преко границе ?
Ударила ме је реалност у главу последњих месеци по свим животним питањима......просто као да сам се пробудио у једном моменту у другом свету, а до тада сам живео у неком дечијем

Poslednja izmena:
Ни ја. Не постоји човек који не оговара али по мени то није проблем. Проблем је кад ти неког оговараш па га после лижеш, па опет оговараш па лижеш и тако у круг. Тај недостатак јасног става о некоме, стида и гриже савести је проблем и мене то ужасава до те мере да на послу са свима имам формални однос, осим само са једним човеком који је ок, док су остали као неки пријатељи, друже се и ван посла итд. Мука ми је више. На крају ће испасти да је проблем у мени пошто сам мањина.
Рецимо пример, имам две колегинице које о свима лоше причају, а оне се друже, путују, ма ни сестре тако нису блиске.....а онда чујеш једну како за нешто оговара ову другу....... Дођем ми да поједем уши своје. Просто не могу да верујем до које мере су људи прорачунати и саможиви и колико фанатично гледају апсолутно само свој интерес. Ја разумем да смо сви јединке и да свако треба да цени неко своје ЈА али баш оволико преко границе ?
Ударила ме је реалност у главу последњих месеци по свим животним питањима......просто као да сам се пробудио у једном моменту у другом свету, а до тада сам живео у неком дечијем
Ako smatraš da to rade samo žene (a smatraš jer si napisao kako gledati na "žene" a ne kako gledati na "ljude", "kolege") onda bi temu trebalo da otvoriš na pdf Muškarci pa ih tamo ogovaraj. :D
Jer ovako postavljena tema ima šovinistički prizvuk, ne očekuješ valjda da žene potvrde tvoj (pogrešan) stav. Ili ne očekuješ uopšte da se jave, tj. ne zanimaju te njihovi stavovi. Što opet vraća na ono prvo - pdf 👉 Muškarci

Poslednja izmena:
Ako smatraš da to rade samo žene (a smatraš jer si napisao kako gledati na "žene" a ne kako gledati na "ljude", "kolege") onda bi temu trebalo da otvoriš na pdf Muškarci pa ih tamo ogovaraj. :D
Jer ovako postavljena tema ima šovinistički prizvuk, ne očekuješ valjda da žene potvrde tvoj (pogrešan) stav. Ili ne očekuješ uopšte da se jave, tj. ne zanimaju te njihovi stavovi. Što opet vraća na ono prvo - pdf 👉 Muškarci
Оговарају и мушкарци али су искренији, много мање лизања има. Жене су манипулативне јако, не можемо ту да им парирамо. То је просто доказана чињеница.
Осим тога радим у колективу где су 80% жене

Како гледати на жену/жене која у круг константно неког оговара негативно, а онда кад има конверзацију са тим неким она постане сва фина и љубазна ? Како неко може у једном тренутку да оговара неког, а у следећем да се прави као да је потпуно ок са том особом ? Ја крећем од себе рецимо и ако ми се деси да оговарам неког онда према њему немам више циле-миле-душо став већ заузмем озбиљну дистанцу, док неко ето пљује па лиже и никакве гриже савести нема, као да сам ја глуп као К па нећу да схватим да ако си у стању неког тако да оговараш преда мном па да се лижеш са њим онда вероватно и мене оговарас, а кад си са мном продајеш ми финоћу и да смо као у супер односу.

Ситуација је буквално оваква - круг од 3 особе које се присно друже, а од којих је свака оговарала сваку. Плус наравно њих 3 оговарају и све остале. Ма сви сваког оговарају и ајде што оговарају него што се лижу после, е то је мени несхватљиво.

Pa upravo sada i ti ogovaraš :)

Оговарају и мушкарци али су искренији, много мање лизања има. Жене су манипулативне јако, не можемо ту да им парирамо. Осим тога радим у колективу где су 80% жене
Ako radi 80% žena onda, ako pravilno razmišljaš, većina loših stvari koje primetiš potiče od njih. Logično.
Takođe, ako stalno primećuješ loše stvari kod žena verovatno takav tip privlači tvoju pažnju. Onda treba da razmisliš zašto tvoju pažnju ne privuku fine žene (kojih ima ali ih ti iz nekog razloga ne detektuješ), nego te manipulatorke i ostale kučke neverne.

Nije ogovaranje, ali je blaćenje.
Kao ja se ne krijem nego javno kažem da si ovakav i onakav :mrgreen:
Pa još to postavim kao tezu.

Ipak bolje da se zadrži za sebe ili svoj (muški) kružok, pristojnost to nalaže.
Blaćenje jeste, ali ste ga optužili za ogovaranje. Ogovaraju svi, bez obzira na pol, neki to čine više od drugih, zavisi od ličnosti osobe. Mada, rekao bih da se na uvodnom postu stavlja akcenat na licemerju, to jest, da li se "liže pljuvano" kako autor narodski kaže.

Pa tako samo i radim, kad je neko tu onda sam ljubazan, a kad nije sve najgore o njemu. Doduse ne uvelicavam i ne izmisljam dodatno.

Nismo ga optužile za ogovaranje nego sam ga uputila da nas ogovara ali na muškom pdf-u. Jer to nije opšta teza, nego muška, to da su žene takve i takve.
⬇️

Није у питању никакав "шовинист." призвук него чиста глупост. Оговарање и забијање ножа у леђа није резервисано "само за жене" него и једни и други то раде. Одвратно понашање, разлог зашто је овај свијет толико гов.њив, лажљив, одвратан према човјеку.

Naravno da ne. Ali nije ni ovo bolje.
Zamisli pitaš "Zašto cigani kradu, lažu i zašto su prljavi", u njihovom prisustvu.
I kao - Pa šta, ja sam iskren. 🤷‍♀️ :mrgreen:
Можда је боље "ако не знаш љепо немој ни ружно"? И шта вас боли к. како "Цигани и ко други живи", стварно? Да људи гледају себе колико се ру о другима можда би боље било свима.

Бар се нећеш стидети себе.

Ja ne volim ogovaranje niti volim da ogovaram..možda nekad to radim nesvesno.

Bold 1- To su licemeri. Oni ne znaju drugačije da se ponašaju i ne znaju koliko je važno biti iskren.

Bold 2- I nekada su ljudi bili samoživi, ali ih nije bilo toliko mnogo koliko ih ima danas. Stiču poznanstva, sklapaju prijateljstva isključivo radi svog sopstvenog interesa.

Nećeš loše proći ukoliko prepoznaješ takve ljude koje treba izbegavati. Postoje i drugačiji, bolji ljudi ali se teško nalaze jer nisu dovoljno glasni, ne privlače pažnju...

Ja ne volim ogovaranje niti volim da ogovaram..možda nekad to radim nesvesno.

Bold 1- To su licemeri. Oni ne znaju drugačije da se ponašaju i ne znaju koliko je važno biti iskren.

Bold 2- I nekada su ljudi bili samoživi, ali ih nije bilo toliko mnogo koliko ih ima danas. Stiču poznanstva, sklapaju prijateljstva isključivo radi svog sopstvenog interesa.

Nećeš loše proći ukoliko prepoznaješ takve ljude koje treba izbegavati. Postoje i drugačiji, bolji ljudi ali se teško nalaze jer nisu dovoljno glasni, ne privlače pažnju...
Изванредно примјећено. They went global.

:rumenko: :rumenko:

cover6.jpg

Back