Licemerje

*bllondie*

Primećen član
Poruka
524
Licemerje je najčešća pojava u komunikaciji medju ljudima.
Licemerje svi kritikuju i smatraju lošim ali zato isto tako niko ne primećuje koliko je prisutna kod njih samih.
Šta je za vas licemerje?
Kakve osobe smatrate da su licemerne?
I koliko je licemerje prisutno i najčešće u kojim slučajevima i kod vas samih?

ne smatram uopste, slabo komuniciram s ljudima osim sa forumom a da li sam licemerna, mislim da sam vishe nego pre i krivo mi je sto je dotle doshlo
ne znam ni sta je taj licemeran
nesto se folira
e jesam, tako primim zhrtvu da sam dobra pa se otkrijem ali su mi doakali neki

mislim da imam neke lose mehanizme u ponasnju da sam ih nekako ubacila bez veze ne bih da davim na tu temu. jer postoje okruzenja gde se muvanje ne voli, nije da ceo svet pociva na muvanju, negde se to bas bas ne voli

Poslednja izmena:
Licemerje svi kritikuju i smatraju lošim ali zato isto tako niko ne primećuje koliko je prisutna kod njih samih.
Šta je za vas licemerje?
pa primeti

da si otvorila Bibliju znala bi sta je licemerje

pa primeti

da si otvorila Bibliju znala bi sta je licemerje

Ovo nije pdf religija već pdf psihologija.
Kao što već rekoh čak i oni koji druge karakterišu da su licemeri kada su oni sami u pitanju i ne primećuju da to isto rade.
Misliš ako si pročitala u Bibliji o licemerstvu da si toga oslobodjena?
Teorija je jedno a praksa drugo ....

bogami ako nisi licemeran naebacesh

- - - - - - - - - -

mada mozes i tako

salim se najbolje da nisi licemeran i da gledash svoje ali nekad se petljas u opasne zone jer si inace kao u nekom zatvoru pa odlepis

mislim da sam nekako mehanicki postala takva, ne znam
da, zato, recimo... ljudi su zato vredni da ne bi morali da budu licemerni

a ne govori niko to za sebe, nema smisla... to jedino drugi da kazu
dobro, ne znam, muljanje neko sve u svemu : ))

Poslednja izmena:
Ovo nije pdf religija već pdf psihologija.
Kao što već rekoh čak i oni koji druge karakterišu da su licemeri kada su oni sami u pitanju i ne primećuju da to isto rade.
Misliš ako si pročitala u Bibliji o licemerstvu da si toga oslobodjena?
Teorija je jedno a praksa drugo ....

Pa tako je ti stalno druge karakterises da su licemerni, znaci da si ti licemerna?

Lepo sam ti rekla da vidis u Bibliji posto najbolje ne znas sta je licemerje...

Licemerje se ne vidi i nije nesto plitko kako ti tumacis kod drugih, niti mozes tumaciti...

Licemerje je stanje srca i to samo Bog moze videti, tako da tvoje sudjenje i karakterisanje licemerja pada u vodu...

to je plitka psihologija

Šta je za vas licemerje?

Nisam licemerna.

Tesko mi pada i kad treba da budem diplomata...

S onim s kojim poslovno saradjujes, moras da budes malo.

Glupi su ljudi koji i u privatnom kontekstima zadrzvaju oko sebe ljude s kojima moraju biti licemerni.

- - - - - - - - - -

Хоће ли ми неко илустровати то лицемерје сликовитим примером из живота?

Pa zene, drugarice...Jao kako ti je lepa ta haljina... a iza ledja - Uzasno joj stoji. :mrgreen:

evo neki primeri

Kad dakle daješ milostinju, ne trubi pred sobom, kao što čine licemeri po sinagogama i po ulicama, da ih hvale ljudi. U istinu vam kažem da su oni već primili nagradu svoju. (Matej 6:2)

Kad se molite, ne budite kao licemeri koji vole stojeći da mole u sinagogama i na raskrsnicama, da se pokažu pred ljudima. U istinu vam kažem da su oni primili nagradu svoju. (Matej 6:5)

Kada postite ne pravite se žalosni kao licemeri, koji naprave tamna lica svoja, da se pokažu pred ljudima da poste. U istinu vam kažem da su oni primili nagradu svoju. (Matej 6:16)

Teško vama, književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate kraljevstvo nebesko od ljudi, jer vi ne ulazite, a ne date da ulaze onima koji bi hteli da uđu. (Matej 23:13)
Teško vama, književnici i fariseji, licemeri, što jedete kuće udovičke, a pretvarate se dugim molitvama. Zato ćete biti još teže suđeni! (Matej 23:14)
Teško vama, književnici i fariseji, licemeri, što prehodite more i zemlju da biste pridobili jednog pristašu, i kad ga pridobijete, činite ga sinom gejenskim dvaput većim od sebe. (Matej 23:15)

Teško vama književnici i fariseji, licemeri, koji dajete desetak od metvice, od kopra i od kima, a ostaviste što je najpretežnije u zakonu: pravdu, milosrđe i vernost. A to je trebalo učiniti i ono ne ostavljati. (Matej 23:23)

Teško vama, književnici i fariseji, licemeri, koji čistite spolja čašu i tanjir, a iznutra ste puni grabeža i nenasićenosti. (Matej 23:25)

Teško vama, književnici i fariseji, licemeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji spolja izgledaju lepi, a unutra su puni kostiju mrtvačkih i svake nečistote. (Matej 23:27)

Teško vama književnici i fariseji, licemeri, koji zidate grobove prorocima i krasite spomenike pravednika, (Matej 23:29)

Isus im odgovori: Dobro je prorokovao Isaija za vas, licemeri, kao što je pisano: "Narod ovaj ustima me svojim poštuje, ali srce njegovo daleko je od mene. (Marko 7:6)

Tako i vi polja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i zloće. (Matej 23:28)

to su sve primeri licemerja

vide se da je problem u zlom srcu

Poslednja izmena:
Шта је тачно то лицемерје? Никада ми није било јасно.

Молим сликовит пример. :mrgreen:

Evo ti slikovit primer :D

]Pa tako je ti stalno druge karakterises da su licemerni, znaci da si ti licemerna?[/B]

Lepo sam ti rekla da vidis u Bibliji posto najbolje ne znas sta je licemerje...

Licemerje se ne vidi i nije nesto plitko kako ti tumacis kod drugih, niti mozes tumaciti...

Licemerje je stanje srca i to samo Bog moze videti, tako da tvoje sudjenje i karakterisanje licemerja pada u vodu...

to je plitka psihologija

Hvala što si se potrudila da nam na svom ličnom primeru pokažeš šta je licemerje :D
Drugo ponavljam ovo je pdf psihologija a ne religija
I treće ja nisam ni sudila ni karakterisala već pitala šta je po vama licemerje.....

Da ti boldujem uvodni post možda onda pročitaš i shvatiš kako treba?

Nisam licemerna.

Tesko mi pada i kad treba da budem diplomata...

S onim s kojim poslovno saradjujes, moras da budes malo.

Glupi su ljudi koji i u privatnom kontekstima zadrzvaju oko sebe ljude s kojima moraju biti licemerni.

- - - - - - - - - -

Pa zene, drugarice...Jao kako ti je lepa ta haljina... a iza ledja - Uzasno joj stoji. :mrgreen:

Može se ovo uzeti za primer.
Kako znaš da nisi licemerna?
Znam neke koji su te okarakterisali baš kao takvu osobu.
Ništa lično Perla nego samo iznosim činjenicu da ne možemo za sve ljude biti idealni za nekoga smo i licemerni a sigurno i jesmo bili u nekoj situaciji, možda i nesvesno.

i ovo je Licemerje Luka 6

41 Zašto vidiš trun u oku brata svoga, a brvno u oku svome ne primećuješ?
42 Ili: kako možeš reći bratu svome: Brate, stani da ti izvadim trun koji je u oku tvome, a sam ne vidiš brvna u oku svome?
Licemere!, izvadi najpre brvno iz oka svoga, pa ćeš onda videti kako ćeš da izvadiš trun iz oka brata svoga!

Back