lice #$%#&##

jekana

Ističe se
Poruka
2.074
cao drage forumasice! (mada primecujem da na ovoj temi ima dosta muskaraca, sto me zbunjuje, no dobro...)

pretpostavljam da je ova tema otvarana hiljadu puta, i mozda ce biti obrisana, ali ipak da pokusam. ;)

dakle, imam problem sa licem. nista specijalno, tu su bubuljice konstantno (jednostavno, nema perioda kada mi je lice potpuno cisto i to me izludjuje), i ujutru kada se probudim lice mi bude uzasno masno. tako da, kada se umivam, nakon prvog umivanja, ruke mi postaju masne, pa ih operem sapunom i opet se umijem... ali to ne pomaze...

mozda bi mi pomoga neka nocna krema protiv masnog lica, i dnevna protiv bubuljica...

sta vi kazete...?

samo mi, molim vas, nemojte preporucivati neku tesku hemiju, izricito sam protiv toga jer smatram da unistava lice. dakle, neko ko je upuceniji u proizvodjace krema za lice sigurno zna koja sadrzi manje hemije a da opet postize rezultate.

hvala vam unapred! :bye:

idi na pdf zdravlje ili na modu, pa imaš odeljak kozmetika

edit:

odnosno, lepo odeš kod dermatologa, ali kod nekog za kojeg imaš preporuku da ti napiše recept da ti smućkaju kremu adekvatnu za tvoju kožu

Poslednja izmena:
cao drage forumasice! (mada primecujem da na ovoj temi ima dosta muskaraca, sto me zbunjuje, no dobro...)

pretpostavljam da je ova tema otvarana hiljadu puta, i mozda ce biti obrisana, ali ipak da pokusam. ;)

dakle, imam problem sa licem. nista specijalno, tu su bubuljice konstantno (jednostavno, nema perioda kada mi je lice potpuno cisto i to me izludjuje), i ujutru kada se probudim lice mi bude uzasno masno. tako da, kada se umivam, nakon prvog umivanja, ruke mi postaju masne, pa ih operem sapunom i opet se umijem... ali to ne pomaze...

mozda bi mi pomoga neka nocna krema protiv masnog lica, i dnevna protiv bubuljica...

sta vi kazete...?

samo mi, molim vas, nemojte preporucivati neku tesku hemiju, izricito sam protiv toga jer smatram da unistava lice. dakle, neko ko je upuceniji u proizvodjace krema za lice sigurno zna koja sadrzi manje hemije a da opet postize rezultate.

pomogo bi zeleni caj,dosta vode,jabuke i dr voce,zdravija ishrana i naravno sexic

Ako nisu pubertetske akne/bubuljice, verovatno je u pitanju horomalni disbalans, ili neka alergija ili...
Kod dermatologa, pa dalje-ginekolog, endokrinolog...da dzaba ne eksperimentises i bacas novac.

sta vi kazete...?

Da pokušaš sa posnom ishranom i čajevima?
vidiš u apoteci da li bi ti aktivni kiseonik koristio?
Potražiš savjet dermatologa u domu zdravlja?
Drugarica je zbog akni bila na dosta dugoj terapiji lijekovima. Ali joj je pomoglo jedino redovno čišćenje lica kod kozmetičarke.

sve je to kocka... ja sam isla dzaba
na kraju se sve svodi na to da sama provalis sta ti prija i da se tako negujes... a i nakon 25 bi stanje trebalo da se sredi, bar je tako sa mojom sestrom bilo
uh pa nadam se, al ima jos tri godine do toga tako daa :D
Ishrana je jako bitna. Ako kao ja pojedes tri topla sendvica u ponoc, nece nestati nikada :aha:

i vise... :sad2:

onda cu otici samo da me pregledaju...te njihove kreme se kupuju u apoteci?

pa ne mora dermatolog imat rijesenje za tvoj problem
missim, idi obavezno. dermatologu
al odi i ginekologu
razlog mogu bit npr policisticni jajnici
kao kod mene
ten mi se sredio tek od kad sam opet na piluli
mada, s prethodnim pilulama nije opce na to bilo efekt
kapiram a moze i bez toga
kod mene je to tek...nuspojava
piula mi je prepisana zbog cisti, na jednom jajniku
al eto i ten se sredio

ono, hormoni
na to ti se sve svede
mada, klopom to mozes isto sredit donekle

ima i oaj grozni liekc za to
roakutan ili kako se vec zove
al ne bi ja posezala za tim olako
nuspojave su, koliko znam, potencijalno
vrlo zeznute

Poslednja izmena:
probaj i sa proizvodima iz apoteke-njihovim losionima i kremama, oni ne sadrže "tešku hemiju"
i gledaj da to ne budu losioni koji sadrže alkohol, on čisti ali i jako isušuje kožu
i ishrana, naravno...i ne previše šminke
ja sam ceo život imala masnu kožu. ali zato sad u "nekim" godinama nemam bore, to je prednost masne kože

Back