Li-Fi internet, misterija

Schrodinger

Iskusan
Poruka
6.607
Navodno najbrzi, a u kojim je to zemljama dostupan i ko ga koristi?
Li-Fi angesehen: Das Internet per Lichtstrahl kann kommen - Golem.de
Више од десет година компанија ПуреЛиФи ради на томе да пренос података заснован на светлости буде спреман за серијску производњу. На МВЦ 2023, британска компанија је представила систем спреман за серијску производњу са Лигхт Антенна Оне.
Neko ih sprecava da zavrse posao?
Иако овај стандард још није званично усвојен, извршни директор ПуреЛиФи-а Алистер Банхам очекује да ће се то догодити у наредних шест месеци. То би могло створити услове за даље ширење Ли-Фи-ја.
 
Poslednja izmena:
https://www.lifitn.com/blog/lifitrends
Последњих 5 година расте интересовање за коришћење ласерског светла за бржи пренос података од ЛЕД светла.
Ласер ЛиФи је варијанта ЛиФи технологије која користи ласере уместо видљиве светлости за пренос података. Као и традиционални ЛиФи, ласерски ЛиФи ради тако што модулира интензитет светлосних таласа за пренос података великим брзинама.
Једна од главних предности ласерског ЛиФи-а је да може постићи веће брзине преноса података од традиционалног ЛиФи-а. Ласерски ЛиФи системи потенцијално могу да достигну брзину до 1 терабита у секунди, што је много брже од традиционалних ЛиФи система, који у лабораторијама могу да достигну брзину до 224 гигабита у секунди.
Још једна предност ласерског ЛиФи-а је да може да преноси податке на веће удаљености од традиционалног ЛиФи-а, који је ограничен дометом видљиве светлости. Ласерски ЛиФи потенцијално може да преноси податке на удаљености до неколико километара.
Џејмс Раринг, извршни директор компаније Киоцера СЛД Ласер, изјавио је на ЦЕС 2022: „Одушевљени смо што можемо да најавимо КСЛД-ово постизање светског рекорда ЛиФи брзине преноса података од 90 Гбпс и нашу демонстрацију ове ДатаЛигхт иновације на ЦЕС 2022 у нашем изложбеном штанду. Да бисмо били пионири у будућности осветљења и бежичног повезивања, наша ЛиФи технологија ултра велике брзине је безбедна за очи, непропусна за амбијентално осветљење, безбедна, ефикасна и без РФ. КСЛД комерцијализује ЛиФи решења за клијенте у апликацијама за мобилност, аутомобилима и подморју, као и окружења осетљива на РФ као што су кабине авиона, паметне фабрике, здравствена заштита, безбедни државни објекти и паметни градови.

Од 2023. године биће повећан број великих ЛиФи пројеката. У неким деловима света, неке заједнице и градови би применили масовно постављање ЛиФи мреже. Ови градови ће се називати ЛиФи градови.
Ми дефинишемо ЛиФи градове као урбану област у којој становници и предузећа претежно користе ЛиФи интернет и повезивање уређаја. То значи ЛиФи повезивање у низу окружења као што су стамбене куће, канцеларије, казина, библиотеке, транспортни системи, тржни центри, места за забаву, хотели, рурална подручја и још много тога.
 
Poslednja izmena:

Back
Top