**Freya**
Elita
- Poruka
- 16.106
Evo slušam ovu raspandrkaču koja se dere o remigraciji, a mi ovde imamo još i bliže iskustvo, pa me zanima, mili moji, kako je moguće da lezbejke i gejevi budu promoteri ideja koje njih direktno ugrožavaju?
To je kao onaj crnac u Americi što je neonaci.
Šta vi mislite, posebno vi koji se homofobni+desničari (što je očekivani kombo)?
Autorska, jašta.
Opasno je podgrevati masu optuzbama kako je neka grupa ljudi kriva, duzna i odgovorna, da se sa njima ne moze drugacije nego ih potrpati u vagone i....i...lici vec na nesto, vagone koji idu kuda?
Istini za volju, remigracija nije resenje. Ukoliko su ljudi primljeni, sada vec pre desetak godina, kuda da idu danas?
Na osnovu licnog iskustva govoreci, uspeh je uvek posledica podrske. Veca podrska pruza bolji uspeh u svemu cega se dotaknemo.
Ukoliko nisu uspeli da prilagode muslimane, najverovatnije je da nisu dali adekvatnu podrsku.
I onda se vracamo na neizgovorenu ideju kako je muslimane nemoguce promeniti. Kao da su neke zivotinje. Naravno, postoje izuzeci, njena ljubav sa Sri Lanke. Ono sta je nase se izuzima.
I to je jako nefer.
U jedno sam sigurna, ko prstom upire u jednu grupu danas, doci ce uskoro i po mene.
Ne kazem da je migraciona politika bila savrsena jer fakat nije, ali tu su gde su i red je da se potrude da snose posledice odluka svojih tadasnjih predstavnika.
Ukoliko vise ne zele da ih primaju, stvar u redu, imaju pravo na to, ali glasati za remigraciju i porodice u vagonima je przenje mase i davanje zelenog svetla da se ti ljudi bojkotuju, izoluju i da se problemi produbljuju sa obe strane.
Tako da...saglasna sam, svako bi licnim primerom trebalo da opravda uverenja koja se usudjuje da propagira drugima jer nase reci imaju posledice.