necka24
Aktivan član
- Poruka
- 1.101
Poznajem jednog dečaka koji sada kreće u 1. razred osnovne škole.On je levoruk.Da li će mu smetati ili pomoći ta osobina.Posmatrala sam ga i on sve radi levom rukom.Molim za pomoć.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Poznajem jednog dečaka koji sada kreće u 1. razred osnovne škole.On je levoruk.Da li će mu smetati ili pomoći ta osobina.Posmatrala sam ga i on sve radi levom rukom.Molim za pomoć.
Nikakve probleme nece imati...samo kad jede za stolom moracete da ga stavljate na kraj leve strane stola inace ce biti laktanja![]()
Neće. Ako se desi da ga u školi teraju da piše desnom rukom, (a neće se desiti, ne brini) to se prijavi školskom psihologu, pedagogu ili direktoru...
U današnje vreme se smatra prisiljavanje deteta da koristi desnu ruku a levoruko je, mogućim uzrokom pojave neuroza u kasnijem životu.
Samo da napomenem, da je levorukost osobina, kao i boja kose, talenat za pevanje, antitlenat (verujte da i to postoji - to je smanjena sposobnost za neku oblast, a ne mala inteligencija), i slično.
Ne mogu da proverim, samo sam čitala da među levorukima ima veći procenat umetnički nadarenih.[/QUOTE]
Ovo sam i ja cula!
Mm je levoruk i i kada je bio dete (a davno je to bilo) roditelji ga odveli lekaru bas da se posavetuju sta raditi sa tom levorukosti.
Dr na papiru napravio rupicu sa olovkom i dao mu da pogleda kroz rupicu(opet zvucim vulgarno).
Kada je video da je prineo automatski levom oku naglasio je strogo da se nikada ali bas nikada ne forsira. I pustili su ga. Nije umetnik ali je dobar u matematici!
loše si čuoJa sam cuo da 10 godina krace zivimo u proseku od desnrukih![]()
Ja sam cuo da 10 godina krace zivimo u proseku od desnrukih![]()