Letovi u svemir

• Začetnik teme Začetnik teme Ljud
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ljud

Obećava
Poruka
65
Kada se pogleda ovaj video čovjek se zapita do koje tačke je stvarno SAD stigao u letovima u kosmos. Koliko je ljudi astronauta i pomoćnog osoblja izginulo tokom lansiranja postavlja se pitanje da li se iko smije usuditi poslije ovih snimaka da bude astronaut. Astronaut dođe nešto kao osuđenik na smrt.

Let u ORBITU Zemlje je relativno lak, ali let u svemir je već nešto dosta ozbiljnija priča.
Ne brkaj let avionom i ove besmislene pokušaje.
Ne piči se kroz svemir stotinama desetinama nekih svetlosnih godina.
Sve je na elektromagnetnoj bazi.
Putuje se u deliću sekunde.

A kad smo kod vremeplova, može li se pičiti u vreme pre nego je mašina bila rudno nalazište?
Ajte molim vas, mojne ste neozbiljni.

Mnogo se gubi vremena na ovoj planeti za sujete, prolaze i nestaju čitavi životi.
Besmisleno.

U koji ti razred ideš? Koliko su to puta pokušavali da slete na Mjesec i uzlete sa njega? 11 puta?
Samom sletanju na Mesec je predhodilo desetak misija od koje su dve obletele Mesec, a jedna (Apolo 10) je bila identična onoj koja je odradila sletanje, sa sve razdvajanjem lunarnog modula. Toliko su bili slični da su morali da sipaju manje goriva u lunarni modul da astronauti ne bi na svoju ruku probali da slete na Mesec.

Onda dođeš ti i napišeš da je "nemoguće da im je sve iz prve uspelo". Šta si onda mislio pod "sve"?

Samom sletanju na Mesec je predhodilo desetak misija od koje su dve obletele Mesec, a jedna (Apolo 10) je bila identična onoj koja je odradila sletanje, sa sve razdvajanjem lunarnog modula. Toliko su bili slični da su morali da sipaju manje goriva u lunarni modul da astronauti ne bi na svoju ruku probali da slete na Mesec.

Onda dođeš ti i napišeš da je "nemoguće da im je sve iz prve uspelo". Šta si onda mislio pod "sve"?
У који ти разред идеш?

Uzletanje ogromne rakete sa Zemlje pri 1g sa hiljadama tona goriva i uz atmosferu koja te greje i usporava je mnogo lakše od uzletanja minijaturnog modula sa Meseca pri 0.17g, uz minimalno goriva i bez atmosfere? U koji ti beše razred ideš?

Sto se tice putovanja u svemir i putovanja svemirom mislim da je besmisleno i pokusavati to sa ovim primitivnom tehnologijom sa motorima na unutrasnje sagorevanje koje pokrecu fosilna goriva , jednostavno to nije za to.
To je isto kao da sad ja hocu da krenem u Brazil sa nekim starim "Pony" biciklom, ono treba da prevalim 10,000 kilometara i pritom jos i okean da predjem starim biciklom pa naravno da nema nista od toga i da mi "Ponika" nece omoguciti da stignem na zeljenu destinaciju.

Tako da trebalo bi prvo izmisliti neku novu revolucionarnu tehnologiju (tipa na anti-gravitacioni pogon ili nesto tako) pa tek onda razmisljati o tome i upustati se u tako nesto.

Sto se tice putovanja u svemir i putovanja svemirom mislim da je besmisleno i pokusavati to sa ovim primitivnom tehnologijom sa motorima na unutrasnje sagorevanje koje pokrecu fosilna goriva , jednostavno to nije za to.
To je isto kao da sad ja hocu da krenem u Brazil sa nekim starim "Pony" biciklom, ono treba da prevalim 10,000 kilometara i pritom jos i okean da predjem starim biciklom pa naravno da nema nista od toga i da mi "Ponika" nece omoguciti da stignem na zeljenu destinaciju.

Tako da trebalo bi prvo izmisliti neku novu revolucionarnu tehnologiju (tipa na anti-gravitacioni pogon ili nesto tako) pa tek onda razmisljati o tome i upustati se u tako nesto.
Ni ne misli se putovati Svemirom raketama na unutrašnje sagorevanje. One samo služe da uzdignu čoveka u višu/nižu orbitu. Za putovanje dubokim svemirom, tu je nuklearna propulzija, gravitaciona praćka, ionski pogon, VASMIR, itd...

Da, to je tačno.

Back