Letnja shminka...

Imam jednu poznanicu koju nisam nikad videla bez full sminke bilo da je 6 ujutro ili vece, verovatno stavlja na lice sve sto cuje da postoji... takav utisak ostavlja, puder (sa narandzastim tonovima) i to sa linijom od uveta do uveta, rumenilo narandzasto u vidu dva kruzica na obrazima, a maskara... valjda svaki dan stavlja slojeve a da ne skida od juce, prekljuce... ulepljenooooo skroz, verovatno od tolike maskare i ne vidi sta radi:hahaha:... i to traje, ne skida se ni leti, ni zimi.. Triler

Imam jednu poznanicu koju nisam nikad videla bez full sminke bilo da je 6 ujutro ili vece, verovatno stavlja na lice sve sto cuje da postoji... takav utisak ostavlja, puder (sa narandzastim tonovima) i to sa linijom od uveta do uveta, rumenilo narandzasto u vidu dva kruzica na obrazima, a maskara... valjda svaki dan stavlja slojeve a da ne skida od juce, prekljuce... ulepljenooooo skroz, verovatno od tolike maskare i ne vidi sta radi:hahaha:... i to traje, ne skida se ni leti, ni zimi.. Triler

:eek: :eek: na sta li to lici....:dash:

Kupila sam konačno loreal bronzer za lice, ali avaj pretpostavljam da ispod njega mora da se stavlja puder u prahu, bar mali sloj :besna:, ne znam kako će to da funkcioniše:? Krema za samopotamnjivanje obavezna, i antiperspirant u stiku za tašnicu, neki lagan parfem. Šminka kako kad, uglavnom, tonirana krema, neka srebrnasta, zlatasta ili roze senka, maskara i neki sjaj za usta, roze ili bež. Lak za nokte na nožicama obavezan, a na rukicama ako imam vremena.

nikad u zivotu nisam stavila puder, za lice vec godinama koristim obicnu nivea soft kremu i savrseno mi odgovara. sminkam se jedino kad izlazim, ili tako za neke svecane prilike.. nista napadno, blaga senka, maskara i sjaj za usne... ponekad bronzane kuglice kao rumenilo, za vece... preko leta parfem ne koristim, jedino uvece, ali zato losion ili mleko za telo koje ostavlja mirisni trag... obavezno svakog dana, bilo da je leto ili zima... imam dobar ten, preko leta sam uvek dovoljno tamna, a od oktobra do aprila svake dve nedelje posecujem solirijum po 15-ak minuta... odvratno mi je kad vidim zenu sa belim tenom, ili flekama od preparata za potamnjivanje,a na licu vidljiva linija od pudera, grrrrr....

Meni nije ružno kad vidim neku ženu sa svetlim tenom, čak mi dođe kao neko osveženje pored mora devojaka/žena koje se prže u solarijumu i izgledaju kao reš pečeno pile. Nemam ništa protiv povremenog odlaska u solarijum (osim što nije baš zdravo, ali to je neka druga tema). A što se tiče fleka od krema za potamnjivanje to mi je stvarno bljak, kad počne da spada izgleda kao neka kožna bolest.

Ja leti koristim: neku senku u prirodnim tonovima, olovku za oči, maskaru, rumenilo i labelo za usne. Puder stavljam samo kad moram, uopšte mi ne prija, osećam se nekako lepljivo naročito leti.

julie2_3.jpg
napoleon_perdis_nude_look.jpg
freshfaceDM3003_468x421.jpg

divno bako:)
hajde jedan savet..
ja vec nekoliko godina ima problem, zbog sunca..
na licu mi se pojave tamne fleke, i nemam pojma kako da se borim protiv toga...
saveti?:)

...Da li se pigmentacija povlaci tokom zimskih meseci ili su promene na kozi trajne?...Pojacana foto-senzitivnost, odnosno, osetljivost koze na UVA/B zracenje neretko je uslovljena promenama u nacinu ishrane i hormonskom statusu, nedostatkom vitamina, upotrebom odredjenih medikamenata (npr. kontraceptiva), ili kozmetickih preparata koji nisu namenjeni izlaganju suncevoj svetlosti...Poslednjih godina, sa porastom intenziteta UVA/B zracenja, alergijske reakcije su sve cesce i kod tipova koze sa nizim faktorom rizika, a foto-ostecenja koze postala su vodeci problem u kozmetickoj industriji kao glavni uzrocnik preranog starenja, pa do promena koje zahtevaju medicinski tretman...

...Najbolja preventiva je, pre svega, neizlaganje suncu, odnosno, sto manje i kontrolisano izlaganje uz adekvatnu zastitu u vidu hemijskih sredstava sa visokim zastitinim faktorom (uvek namenjeni zastiti i od UVA i od UVB zracenja), a u periodu do 9h i nakon 17h...Preparate namenjene zastiti od zracenja treba koristiti i u gradskim uslovima, ili kozmetiku na kojoj je jasno naznaceno da poseduje zastitni faktor...Preporuka za osetljivu kozu, kozu sa mladezima i/ili izrazito svetlu put je i upotreba mehanicke zastite (sesiri, kape, kacketi...)...Izbegavati upotrebu parfema na kozi izlozenoj suncu, kao i kozmetickiih preparata koji za to nisu namenjeni, jer mogu izazvati trajne fleke/pigmentaciju na kozi...Dakle, sto manje 'hemije' na kozi, posebno agresivne i one koja nije predvidjena za izlaganje suncu...

...Iako postoji paleta proizvoda, razlicitih proizvodjaca, namenjenih promenama u pigmentaciji poput pega ili fleka, kao i razliciti kozmetolosko-dermatoloski tretmani za njihovo uklanjanje, mislim da je najbolji savet konsultacija sa dermatologom...Topla preporuka, za sve probleme sa kozom:

Dr Filip Šer, Dermatoloska klinika, Dzordza Vasingtona 17, Beograd

...Pregled se zakazuje i potrebno je, nazalost, izdvojiti jedan dan za njegovo obavljanje zbog standarno velike guzve. Uput nije potreban, placa se samo participacija u simbolicnom iznosu. Knjizicu je potrebno doneti 3h pre pocetka smene. Postojala je mogucnost privatnog pregleda - informacija se moze dobiti na prijemnom odeljenju/centrali.

Telefon za zakazivanje je: 011/ 324 36 26

...Svako dobro...:)

Poslednja izmena:
znala sam ja kome treba postaviti pitanje:)
fleke se javljaju leti, nestaju na jesen. a posto sam mnogo na suncu, i to pored vode, budu bas primetne...
do tog lekata u bgd cu teze doci:), ali poslusacu te i naci nekog u ns.
hvala , u svakom slucaju.:cmok2:

Back