Lepotica i zver

divlja u srcu:
Mala sirena se odrekla sebe i svoje sustine.
Svaka bajka ima skrivenu poruku ispod povrsine, koja je i te kako realna.
Nisu bajke obicna izmisljotina kao sto se cini. :-)
Sirenu sam doživela na drugi način, nije htela da naudi onome do koga joj je stalo...
Naravno da bajke nisu izmišljotina, uglavnom je osnova iz života, samo malo ulepšana.

Nesto ste mi se ucutale...
Dobro...
Da vas ponovo malo razmrdam...
Zucno sam branio ovu temu na jednom drugom forumu, gde je tumacena na 1000001 pogresan nacin *sto sam iskreno i ovde ocekivao*
Srecom, ovde do toga nije doslo *i na tome sam vam iskreno zahvalan*...
Kako god, svesno ili nesvesno,"propusten" je glavni razlog zbog cega je ova tema i postavljena *pored naravno ovih pet zvezdica koje je krase ;)*
Daklem...
ZASTO ZENE DOZVOLJAVAJU DA MUSKARCI VLADAJU???
Moram odmah da se ogradim, i kazem da se ova tvrdnja uglavnom odnosi na nase krajeve *mada ni u svetu nije mnogo drugacije*, kao i da nemam dovoljno veliki "reprezentativni uzorak" da bi moja generalizacija s prvom stajala...
Pa ipak, odredjeni deo zenske psihologije mi nikada nece biti jasan...
Zasto zene svojevoljno prihvataju ulogu "robinje" ako su stvorene sa svim predispozicijama da budu "gospodarice" *da ne kazem Gazdarice ;)*
Kao sto sam vec istakao zena je ta koja je nosilac vrste, ona koja podize potomstvo i zbog koje i mi danas postojimo...
Ali...
Zasluge za "posao" koji tako savesno obavlja nisu NI PRIBLIZNO VELIKE, koliko bi trebale da budu...
Onemoguceno im je napredovanje, moraju da se bore protiv svih vrsta predrasuda, da opet i opet dokazuju svoje sposobnosti (i ovako do ujutru)...
Odredjeni deo ce tvrditi da zene imaju neprikosnovenu poziciju vladara iz senke, sto nazalost ne moze biti prihvaceno...
Zasto?...
Zato sto su prihvatile da igraju po muskim pravilima!!!...
Zasto su MUSKARCI ti koji kreiraju modu i odredjuju stilove koje zena treba da sledi???...
Zasto su MUSKARCI predsednici drzava, vlada, kompanija i sta ti ja znam???...
Zasto su MUSKARCI usmerivaci zenske emancipacije, ciji je jedini cilj da se stvori zenska kopija sebe???...
Pogledajmo malo sta kaze statistika...
Prosecan zivotni vek zena je uvek bio duzi od veka muskaraca *sto zbog ratova, sto zbog drugih razloga*...
Za 20 godina ovo ce se izjednaciti...
Zasto?...
Zbog toga sto nema vise ratova???...
Zbog toga sto je drasticno povecana smrtnost zena???...
Zbog toga sto se radja manje zenske dece???...
Ne, naravno ni zbog cega navedenog...
Glavni razlog upravo lezi u "EMANCIPACIJI"...
Odredjene "privilegije" koje su "donedavno" pripadale samo muskarcima sada pripadaju i zenama...
Konstantan je rast upotrebe cigareta, alkohola, droga i sta ti ja znam medju zenskom populacijom...
Ovo su naravno faktori koji drasticno uticu na smanjanje duzine prosecnog zivotnog veka kod zena...
Treba li ovo da bude glavna posledica "emancipacije"???...
Zasto zene *kada su vec VEOMA sposobne* ne preuzmu vlast u svoje ruke i ovaj svet ne ucine mnogo lepsim, zenstvenijim i plemenitijim nego sto jeste???
Zasto da im muskarci odredjuju ritam po kome igraju kada su u svakom pogledu inferiorniji od njih???...
Kako vi odgovarate na sve ovo???...
Hoce li PRAVA emancipacija uskoro poceti???...
I na kraju jos nesto iz licnog ugla...
Bio sam sa mnogim zenama i oduvek se trudio da to budu ZAISTA reprezendativni primerci zenskog roda *i sto se tice izgleda i sto se tice pameti*...
Jedno je ipak ocigledno...
Koliko god zena bila sigurna u sebe svaka ZELI da nad njom dominiraju u krevetu...
Da pojasnim...
Svaka zena voli kada je muskarac dobar ljubavnik, da se potpuno prepusti i nikada joj sex kojim ona "rukovodi" ne moze doneti onoliko zadovoljstva kao kada je muskarac "glavni"...
Da li je ovo jos jedna manifestacija "sindroma robinja" ili nesto drugo???...
Please, objasnite mi...

... I ja te ne volim :wink:

Zato što se ponašaš kao da se baviš nekim istraživanjem muško-ženskih odnosa a ne znam sa kojim ciljem... I ranije sam pitala ali nisam dobila odgovor, pa ako nije problem...

:wink: :wink: :wink:

Back