Lepa vest za Amerofile...

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.398
Novi vlasnik dužan je da objekat u potpunosti obnovi i ne izdaje pod zakup
Napuštena kuća u Minesoti za jedan dolar
Autor: Tanjug | Foto:Arhiva | 26.08.2009. - 16:03


Svetska ekonomska kriza uticala je na drastično pojeftinjenje kuća u SAD, a jedan od najdramatičnijih primera takve promene dogodio se u gradu Sent Polu u Minesoti gde su lokalne vlasti rešile da prodaju neke od 11 napuštenih kuća, po ceni od svega jednog dolara.

U Sent Polu ukupno ima oko dve hiljade napuštenih kuća, a rukovodstvo grada je, da bi problem tih nekretnina što hitnije rešilo, odlučilo da neke od njih proda budzašto, ali uz neke prethodne obavezujuće uslove. Cena kuće zavisi, prema obaveštenju koje je potencijalnim kupcima dostupno na internet stranici gradske uprave, prvenstveno od stanja u kome se ponuđena nekretnina nalazi.

Kupac koji želi da se domogne super-jeftine kuće u istorijskom centru prestonice "hladne države na severu SAD" kako nazivaju Minesotu, mora prethodno sa gradskom upravom da potpiše ugovor i time se obaveže na niz uslova. Novi vlasnik kuće je dužan da kupljenu kuću obnovi i opremi tako da se u njoj može normalno živeti. To podrazumeva, u nekim slučajevima, i zamenu kompletne komunikacione opreme i drugih instalacija, što je znatan trošak.
Kupac nekretnine ne može, osim toga, da živi u takvoj kući sam, ne sme da je izdaje pod zakup, niti da "zamrzne" preuzeti objekat, u očekivanju novih, viših cena na tržištu nekretnina. Hipotekarna kriza, koja je buknula u SAD u avgustu 2007. godine, do danas je ojadila milione američkih građana koji su morali da se isele iz svojih stanove i kuća, jer nisu bili u stanju da, u uslovima znatno većih izdataka za otplatu stambenih kredita, uredno servisiraju svoje obaveze po ranije uzetim bankarskim zajmovima.

http://www.blic.rs/svet.php?id=107928

Eto,ko ima papire trk u obećanu zemlju.:mrgreen:
 
Može ona črvena od ne znam koliko milijardi.

Misliš ova?

500000000000dinara.JPG
 
A ne mi nemamo teritorialnih pretenzija, pogotovu prema susedima...

ne znam odkud im takve sumanute ideje:hahaha::hahaha::hahaha:
u vezi teme. ima tu jedna racunica koja je primenljiva u celom svetu. recimo ovde kod nas, ako poljprivreda nikog ne zanima, a ti poklonis desetak hektara nekome uz odredjene uslove... ili industrija propada, prodas fabrike za jedan dolar, ali isto postavis neke uslove koji se moraju posto-poto ispostovati i....
ma pametni ameri
 

Back
Top