Lenovo najavljuje savitljivi računar i prvi svetski 5G laptop

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.873
1578583482300.png


Saopštenje za javnost

Kompanija Lenovo je na događaju CES u Las Vegasu predstavila novi niz inovacija koje imaju potencijal da transformišu živote, unapređuju industrije i otkrivaju nove mogućnosti koje predstavlja naša dinamična era povezanosti. Sa globalnom vizijom stvaranja pametnije tehnologije za sve, ove najave nisu samo pametnije, već donose bržu i prenosiviju budućnost svima, svuda. Za sve informacije o proizvodima kompanije Lenovo najavljenim na događaju CES, posetite ovaj link.

Brza budućnost uz 5G
Budući da će 5G nastaviti da menja tehnološki pejzaž i omogućiti pametne gradove, pametne infrastrukture i pametan Internet stvari, kompanija Lenovo najavila je prvi 5G PC na svetu – prvi put donoseći 5G mogućnost povezivanja vrhunskom računarskom iskustvu izvan tehnologije pametnih telefona. Yoga 5G je ultra-prenosivi 2 u 1 laptop i prvi PC koji pokreće Qualcomm® Snapdragon® 8cx 5G Compute Platforma. Omogućuje brzu 5G mrežnu povezanost koja je i do 10 puta brža od 4G, putem 5G provajdera kada ste u pokretu, i pouzdani WiFi pristup kod kuće.

Laptop Yoga 5G će biti dostupan u proleće 2020 – saznajte više ovde.


lenovo4_1.jpg



Savitljiva forma

Kao lider u predstavljanju novih formi na tržištu, kompanija Lenovo je još jednom transformisala svet laptop računara prvim računarom na svetu koji se može saviti, ThinkPad X1 Fold. Koristeći inženjersku izvrsnost i misljenja dobijena od korisnika da preispita prenosivu formu, novi revolucionarni ThinkPad je napravljen od kombinacije lakih legura i ugljeničnog vlakna, i prekriven je kožnim poklopcem. Uz izdržljivost i pouzdanost koja se očekuje od brenda ThinkPad, X1 Fold je u potpunosti funkcionalan prenosivi računar sa 13.3-inčnim preklopivim OLED ekranom i teži manje od 1kg. Prilagođava se potrebama korisnika jer može neprimetno promeniti više različitih orijentacija iz kompaktnog otiska u potpuno ravni ekran.

X1 Fold će biti dostupan sredinom 2020. godine – saznajte više ovde.

Redefinisanje lične produktivnosti
Kako su upotrebe laptopa i pametnih telefona sve bliže i kako radna snaga nove generacije često ima više zadataka na različitim uređajima, kompanija Lenovo je predstavila ThinkBook Plus – laptop sa inovativnim ekranom za e-mastilo kako bi poboljšao produktivnost i fokus. Ekran se može koristiti za kreiranje ilustracija i pravljenje beleški preciznom olovkom, i istovremeno za primanje osnovnih obaveštenja kada je poklopac zatvoren. Uređaj je nova vrsta laptopa koji pruža inovativne funkcije kako bi korisnicima pomogao da povećaju svoju efikasnost u više zadataka.

Laptop ThinkBook Plus će biti dostupan od marta 2020. Saznajte više ovde.


lenovo2_84.jpg



Prenosivost + jednostavnost

Dizajniran za one koji vole da pregledaju najnovije aplikacije, prate najnoviju zabavu ili obavljaju bitan posao u pokretu, novi Lenovo IdeaPad Duet Chromebook jedan je od najlakših i najtanjih Chromebook računara na svetu sa dugim radnim vekom baterije do 10 sati. Novi Chromebook ima minimalistički dizajn i opcionalnu olovku USI stylus, za intuitivno pisanje rukom, hvatanje beležaka i crtanje crteža, i potpuno opremljeni 2 u 1 Chromebook koji se može ukloniti za savršenu kombinaciju prenosivosti i jednostavnosti.

Chromebook IdeaPad Duet biće dostupan od maja 2020. godine. Saznajte više ovde.


lenovo3_14.jpg



Unapređivanje pametnog doma

Oslanjajući se na uspeh uređaja Lenovo Smart Clock i Lenovo Smart Display, kompanija Lenovo primenjuje svoju stručnost u novoj kategoriji, lansiranjem uređaja Lenovo Smart Frame. Smart Frame ima ekran sa mat završnom obradom i slojem protiv sjaja što znači da slike možete gledati sa različitim podešavanjima osvetljenja ili u različito doba dana. Senzor boje prilagođava osvetljenost slike u skladu sa ambijentalnom svetlošću u sobi za prirodniji i estetski doživljaj, što ga čini idealnim za bilo koju sobu u kući u kojoj se te davno zaboravljene fotografije sa putovanja mogu ponovo otkrivati i deliti. Razni pokreti ruku mogu se koristiti za reprodukciju, nastavak ili pauziranje slajdova ili video zapisa.

Lenovo Smart Frame će biti dostupan od avgusta 2020. godine. Saznajte više ovde.

Izvor: Lenovo
 
ау 5г - значи нећу га купити

пс. све нове технологије и нови гаџети.. се користе да се ували к.. народу.. ево на пример ово:
продају савитљиви екран али са 5г... значи и шаргареша и отров!

Mora se covek adaptirati na novu tehnologiju ; moramo unapred sa svetom :)
 
ау 5г - значи нећу га купити

пс. све нове технологије и нови гаџети.. се користе да се ували к.. народу.. ево на пример ово:
продају савитљиви екран али са 5г... значи и шаргареша и отров!
Ne dramatiziraj! Zašto bi samo kod kuće mogao da pratiš neku svoju emisiju, a ne recimo i dok putuješ na posao, čučiš pred šalterom gde radi neka babetina kojoj se hebe živo kada ćeš da dođeš na red itd? :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
 
Ne dramatiziraj! Zašto bi samo kod kuće mogao da pratiš neku svoju emisiju, a ne recimo i dok putuješ na posao, čučiš pred šalterom gde radi neka babetina kojoj se hebe živo kada ćeš da dođeš na red itd?
то може и 4 г
Mora se covek adaptirati na novu tehnologiju ; moramo unapred sa svetom :)
шта морамо - да сви буљимо у мониторе као дебили пратећи још дебилније серије у којима ти говоре шта да радиш.
и то све у колима испред шалтера....??? ко је овде луд'?

још приде добијеш једно 30-40 билолошких негативних, да не кажем штетних по зравље, ефеката!!
 
то може и 4 г

шта морамо - да сви буљимо у мониторе као дебили пратећи још дебилније серије у којима ти говоре шта да радиш.
и то све у колима испред шалтера....??? ко је овде луд'?


још приде добијеш једно 30-40 билолошких негативних, да не кажем штетних по зравље, ефеката!!

:hahaha: slatko se nasmejah na ovo

Mi, stara generacija, smo ludi burazeru
 
добро провалио си да нисам клинац да сам старији ...
не знам да ли си видео ову тему..није баш смешно:
https://forum.krstarica.com/threads...a-da-li-je-moguce-da-niko-ovo-ne-vidi.784797/
Nisam gledao u temu mada mislim da je to vec neko razmisljanje u koje ne bi bas trebali da ulazimo ; ali to je samo neko moje misljenje

Ovde pricamo o tehnologiji koja ocigledno nesto radi pozitivno u svetu.
 
Kad smo kod tankih laptopova ...

Acer TravelMate P6 je izuzetno tanak i izdržljiv laptop


1578672548038.png


Acer je predstavio dva nova laptopa (TravelMate P2 i P6), od kojih je P6 model verovatno jedan od ključnih proizvoda prikazanih tokom ovogodišnjeg CES sajma u Las Vegasu. TravelMate P6 je zainteresovao veliki broj posetilaca, a razlog ovoga je to što se radi o tankom, laganom i izdržljivom laptopu.

Kada su u pitanju specifikacije, Acer TravelMate P6 koristi Intel i7 procesor osme generacije, uz NVIDIA MX250 grafičku kartu. Moguće je pronaći i opcije sa slabijim karakteristikama za isti model. Laptop ima opciju okretanje od 180 stepeni, preko podrške za šarku.


Pored navedenog, TravelMate P6 pofržava i opciju otključavanja preko crta lica (face unlock) i ima senzor otiska prsta. Tu su i podrške za eSIM, kameru koju je moguće sakriti, PCIe SSD-ove i do 24GB RAM-a.

Od priključaka su prisutni VGA, HDMI i USB TYpe-C / Thunderbolt 3 portovi. Laptop je moguće povezati i na displej koji nudi rezoluciju do 8K.

Acer TravelMate P6 bi trebalo da bude dobra opcija za korisnike koji žele lagan i izdržljiv laptop, a koji istovremeno nudi i dobre performanse. Laptop će se u prodaji naći od februara po ceni od 1150 dolara.

Izvor: Ubergizmo
 

Back
Top