4-5.Septembar:Švajcarska
5-6.Septembar:Irak
----------------------------------------------------------------------------------------------
5.Septembar 2009.,21:26
Umalo se uspavao,uz čašu vina,kad prilazi član obezbeđenja da me budi."Šefe,šefe,krećemo za Irak!"veli on."Ae,možemo i za...za..."pokušam ja,ali on me vuče,prišlo ih više i vode me."Koju ćemo danas avio kompaniju,šefe?"pitao me je jedan od članova obezbeđenja dok smo se vozili mojom Cadillac DTS limuzinom."Mmmm...Čekaj...Prva klasa Singapore Airlines-a kao i uvek..."odgovaram ja."A telefon?"upita on."Onaj moj...Znaš onaj iPhone,što uvek nosim."kažem ja."Uredu...Čekajte,ministar transporta Iraka g.Louei Hatim Sultan al-Aris nam je ponudio neki specijalni avion Iraqi Airways-a,šta kažete?"upita on."Ae,dobro..."odgovaram dok nešto kuckam po onom iPhone-u."Čekajte,imamo neku ponudu od kuće...mmm...Sony Ericsson...Ako ih budemo reklamirali,daju besplatno paket Sony Ericsson Black Diamond-a,dali su vam na nedelju dana,pa ako vam se svidi..."kaže on."Ajde,s njim ću u Bagdad."odgovaram.
Kada se crna limuzina parkirala na Beogradski aerodrom,grupa security guard-ova je prišla vozilu i izvukla me iz njega.Avion Iraqi Airways-a je čekao sa mojom besprekornom plazmom-The Yalos Diamond.Ulazim,čeka me lepa crnka,arapkinja,sa kavijarom i parmezanom na poslužavniku."Dobro,dobro...Nije loše,"kažem ja,"Hoću jedan voćni kup,najbesprekorniji koji imate."kažem."Da,gospodine."ona odgovara,i za nepuna 3 minuta jeo sam voćni kup u svojoj sobi,gledajući Miss Universe 2009(imam na DVD-u)i komentarišem svaku.Sati prolaze,uživam u svojoj sobi,kad upada Džoni(jedan od mojih najvernijih...staffova?)i kaže:"Gospodine,šef obezbeđenja predsednika Iraka je poslao ovu listu kako ćete biti dočekani i sve..."Ja uhvatim papir,zgužvam ga i bacim u kantu za đubre."Ja pišem listu."kažem strogo."Da,gospodine."odgovori on.
I evo mog rasporeda:
(Prema šefu obezbeđenja predsednika Iraka trebao sam da stignem u 09:00,debil!)
-12:00-Stižem,naravno crveni tepih,cela vlada,vojni orkestar,svi u honour guradu,himna Srbije,himna Iraka
-14:00-Posećujem srpsku ambasadu,držim neki govor
-15:00-Svečani ručak,ja ću napisati meni!
-17:00-Pijenje čaja sa iračkim predsednikom i ćaskanje
-18:00-20:00-Posećivanje znamenitosti Iraka
-20:05-21:00-Obilaženje predsedničke palate
-21:15-Turneja završena,vraćam se u avion