Holy1
Ističe se
- Poruka
- 2.463
Da li neko ko je živeo u to doba moze da potvrdi cinjenicu da su za sve građane lekovi bili potpuno besplatni? Danas kad bi tako nesto rekao nekome da je moguce gledao bi te kao sa marsa sa si pao.
direktna prodaja bez posrednika u doba kapitalizma kako je moguca?U sustini neko je to morao da plati i onda , ali jeftinije zdravstvo je svakako moguce ako je direktna prodaja
svih potrepstina bez posrednika. Naravno i ako nema monopola.
Da li neko ko je živeo u to doba moze da potvrdi cinjenicu da su za sve građane lekovi bili potpuno besplatni? Danas kad bi tako nesto rekao nekome da je moguce gledao bi te kao sa marsa sa si pao.
Da,ja sam ziveo u to doba,a lekove su placali,radnici.samo sto su tada te pare isle na pravo mesto,a ne u dzepove lopova i PIO-aDa li neko ko je živeo u to doba moze da potvrdi cinjenicu da su za sve građane lekovi bili potpuno besplatni? Danas kad bi tako nesto rekao nekome da je moguce gledao bi te kao sa marsa sa si pao.
Moguca .direktna prodaja bez posrednika u doba kapitalizma kako je moguca?
Ko je posrednik izmedju Proizvodjaca lekova i konačnog kupca, po tebi a da to utiče na cenu proizvoda?Moguca .
Razne trgovine , imas primer u sad da pacijentima naplacuju rolnu toalet papira nekoliko i vise dolara a kosta 10 dinara. .Ko je posrednik izmedju Proizvodjaca lekova i konačnog kupca, po tebi a da to utiče na cenu proizvoda?
pa to je trgovina..kupiš jeftino da bi mogao da preprodaš za skupo.Razne trgovine , imas primer u sad da pacijentima naplacuju rolnu toalet papira nekoliko i vise dolara a kosta 10 dinara. .
То је потпуна неистина. Станове су добијали само чланови Партије и официри, остали суморали да се сналазе..да плаћају кирију или само зидајукуће.тако никад нису дошли у ситуацију да оркупе јефтино било шта у Слобино време.Evo ja potvrđujem, lekovi su bili besplatni. Školovanje je bilo besplatno završno sa doktorskim studijama.
Ni vanredni studenti nisu ništa plaćali osim neke siće kad su polagali ispite.
Zaposleni su dobijali stanove od svojih firmi, koje su u Slobino vreme otkupili za smešne pare.
Nikome nije struja sečenа..
Itd...itd...
Постојали суванредни студентии они су плаћали све.
То је потпуна неистина. Станове су добијали само чланови Партије и официри, остали суморали да се сналазе..да плаћају кирију или само зидајукуће.тако никад нису дошли у ситуацију да оркупе јефтино било шта у Слобино време.
Постојали суванредни студентии они су плаћали све. Уџбеници у ОШ и СШ нису били бесплатни.
За лекове нисам сигурна, али они који су уплаћивали здравствено осигурање, сигурно су имали бесплатне услуге за мање проблеме.Није било партиципација, у то сам сигурна.
Šta mi napriča?!!!
Samo članovi partije?
Pitam se kako je moj otac dobio stan a nije bio član niti oficir? Ti to verovatno bolje znaš,a?
Распитај се боље.
Педесетих година мој деда је ишао на радну акцију, заједно са вршњаком и другом.Два месеца је трајала и све су радили исто, од ујутру до увече.
На крају акције, вршњак је добио ударничку значку, а деда није јер није био члан Партије. Иако су имали исту школску спрему и обојица су у банци, вршњак је добио стан, деда није.Обојица су имали родитељске куће , чак у истом крају града, и исти број породичних чланова. Убрзо је вршњак постао шеф, а мало после и директор банке, док је деда остао где је био на почетку. Зидао је кућу. Кад је била акција "имаш кућу, врати стан" вршњак није вратио. Најстарији његов син, члан партије, био је директор и добио је (још један) стан. Кућу су издавали станарима.