Lekarski pregled pred zaposlenje i laganje na njemu

Dragisa123

Početnik
Poruka
1
Evo koja je moja situacija: treba da krenem da radim u kancelariji, a imam hronicno oboljenje, Kronovu bolest. U ponedeljak idem na lekarski pregled. Priroda bolesti je takva da cu ja sad verovatno proci sve preglede i analize lagano (tj javljaju mi se komplikacije na po 15 dana svakih 4-5 godina). Jedino me brine sto pise da moram da donesem dokumentaciju o hronicnim oboljenjima. Ako im donesem to, onda se plasim sta ce da mi napisu na izvestaju, a ako ne donesem, plasim se da me ne uhvate u lazi, jer cu ja svakako morati kasnije kod lekara opste prakse da uzmem lekove itd.

Ako neko ima neki savet, neka kaze ;)

I interesuje me da mi kaze neko ko je vec vadio ovo uverenje, da li na njemu pise samo u fazonu "sposoban da obavlja taj i taj posao (ili posao za koji se skolovao)", ili pisu detaljno od cega bolujem, kolki mi je pritisak, secer, broj leukocita itd

Hvala unapred
 
Ne znam gde živiš i kakva je situacija tamo, ali ovde u Nišu, taj lekarski pregled, odnosno uverenje je manje-više formalnost.Bila sam na tim pregledima nekoliko puta, uglavnom se protrči kroz ordinacije, pitaju te da li imaš neke hronične bolesti i to je to. Mislim da nisi obavezan da dostavljaš svoju medicinsku dokumentaciju.

Sećam se, pre nekoliko godina sam se zaposlila i otišla sam da izvadim to uverenje, trebalo je da dajem krv, međutim, kasno sam došla, pa su to preskočili, išla sam na pregled vida, sluha, ekg i dobila sam uverenje.

Inače to uverenje se plaća, iako imaš overenu zdravstvenu knjižicu, kao i uverenje za polaganje vozačkog ispita.
 

Back
Top