Lekar proglašen krivim za smrt šampionke Bobane Veličković!

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
23.158

Lekar proglašen krivim za smrt šampionke Bobane Veličković! Ide u zatvor i oduzima mu se pravo na rad!​

1737045460519.png

Sud je doneo prvostepenu presudu u slučaju tragične smrti Bobane Momčilović Veličković, šampionke u streljaštvu. Lekar Zoran Roško, koji je vodio njen rizičan porođaj, proglašen je krivim i osuđen na četiri godine zatvora i pet godina zabrane rada u medicin​

Uprkos njenom teškom zdravstvenom stanju, dijabetesu i visokom riziku tokom porođaja, dr Roško tada nije preduzeo adekvatne mere. Nakon porođaja, Bobana je pala u eklampsiju (hipertenzivni poremećaj trudnoće), a molbe njenog supruga Miroslava da se hitno prebaci u Beograd naišle su na odbijanje svih lekara u Zaječaru, jer su smatrali da je ona u stabilnom stanju.

Tek pet dana kasnije, Miroslav je samostalno organizovao njen transport u Beograd, ali je bilo prekasno. Bobana je, uprkos naporima tima u KBC Srbije, preminula.

Da li je ovo pravedna presuda?
Da li je samo dr. Roško kriv ili svi oni koji su odbili da je transportuju u Beograd na daljne liječenje?

Malo je to, a verovatno su krivi i oni koji su odbili prebacivanje za BG,
To mi je tako čudno i iskreno, nije mi jassno kakvim kodeksom ljekara se drže pa da ne odobre da se pacijent kome ne mogu da pomognu, pošalju u veću i opremljeniju zdravstvenu ustanovu?
Mnogo ljudi je tako izgubilo život ali mnogi su se i spasili jer su potegli sve moguće "veze" a i novce.
Zar se i sa životima mora kockati?

To mi je tako čudno i iskreno, nije mi jassno kakvim kodeksom ljekara se drže pa da ne odobre da se pacijent kome ne mogu da pomognu, pošalju u veću i opremljeniju zdravstvenu ustanovu?
Mnogo ljudi je tako izgubilo život ali mnogi su se i spasili jer su potegli sve moguće "veze" a i novce.
Zar se i sa životima mora kockati?
Pa upravo to, iz sujete ti ne daju uput da odes bar tamo gde znaju a to je u BG, i tako nastaju njihove zrtve, ni krive ni duzne.

A vecina su mediokriteti koji samo ganjaju karijeru u dr, mr., dobro mozda u Zajecaru ne jer nije univerzitetski centar, (mada utoliko gore po njihovo znanje, ponekada), ali gde su univerzitetski centru, tu je tek zbir nicega uz par izuzetaka.

Back