Leglo virusa

loznicanin

Zainteresovan član
Poruka
478
Išao sam kod komšije da instaliram neke programe na komp i vidim nešto što nikad nisam.Neki antivirus koji je on imo na njemu stalno izbacuje upozorenje da je antivirus zaražen virusima.Računar je jedva radio a konfiguracija jako dobra uradim mu format c particije podignem novi Win instaliram kasper 7 i zanimljiva stvar jednom ga pokrenem update i restart kopma i više kasper nema šanse da se pokrene.USB koji sam od mene nosio sa nekim programima kad sam doneo kući ubacio kod mene u komp isti kasper 7 je i kod mene pola sata je krešto sve mi bilo na USB zaraženo ali je sve moglo da se dezinfikuje ni sada mi nije jasno.Šta taj komšija ima u kompu ni kako da to rešim kad ni jedan antivirus ne radi na njemu.http://prntscr.com/191r1kod mene u izveštaju kaspera stoji ovako kao na slici.

Poslednja izmena:
ima više particija ali nisam čoveku moga sve da pobrišem ima dosta stvari filmova i muzike.Ali meni nije jasno kaki je to virus koji spreči pokretanje antifirusa.Nemoj te mi samo reći da nisam dobro instaliro kaspera ili da je neispravan i pre toga i posle sam ga instaliro na više računara i savršeno radi kod svijuh jedino kod njega neće jednom ga pokreneš i kraj

ima više particija ali nisam čoveku moga sve da pobrišem ima dosta stvari filmova i muzike.Ali meni nije jasno kaki je to virus koji spreči pokretanje antifirusa.Nemoj te mi samo reći da nisam dobro instaliro kaspera ili da je neispravan i pre toga i posle sam ga instaliro na više računara i savršeno radi kod svijuh jedino kod njega neće jednom ga pokreneš i kraj

Svaki iole normalan virus ce da spreci pokretanje antivirusa, pristup antivirus sajtovima, apdejt antivirusa i slicno. Ako to nije u stanju onda i nije neki virus. :)

Pa ima fajl infektor, eto sta ima. Sve mu je zarazeno sto se tice exe fajlova, muzika slike i filmovi nisu zarazeni. Tu ti je resenje ponovo format C i instalacija antivirusa sa nezarazene fleske ili sa CD-a, ili pak ako ima net da ga skines na desktop. Ako kliknes na neku od particija zarazices system odmah.
Znaci samo antivirus dolazi u obzir, nista drugo.

Moli boga da i svoj racunar nisi zarazio preko te fleske. Najverovatnije se radi o Sality ili Virut virusima.

Nemoj da se zezas sa rescue diskovima jer ces se nacekati a neces nista uraditi. Pobrisace ti systemske fajlove koji su zarazeni i neces moci da podignes sistem, znaci najbolje da odmah odradis format C.

Poslednja izmena:
E pa stanje je ovako ovaj prvi program je malvare je našao 3500 zaraženi objekata i očistionekoliko puta je tražio da ubacim sistemski disk pretilo je padanje sistema i opet kaspera ne može da podigne onaj rescuje nisam mogo da pokrenem.Prvo sam sa malvare radio c particiju i isključio sistem restore pre restarta i sve mi je pokazivalo na drugoj particije gde nije sistem.I znate šta je rešilo stvar format obe particije i ponovni Win sad sam instaliro kaspera bez problema.Neznam o kom se virusu radilo plašim se da posle sa tog fleša što je bio na njegovom kompu nisam zarazio i svoj mada sam sve što je kasper tada tražio denzifikovo i obriso za sad mi on kod mene ništa ne pokazuje imam bakap sistema ako bude pravio problem kod mene ja ću ga čas posla srediti.Ipak hvala svima na odgovoru mada mi ni sad nije jasno odakle je komšija pokupio taj virus kad sam mu tek taj dan instaliro i pustio wireles pre toga nije imo neta

znate šta je rešilo stvar format obe particije i ponovni Win

I sve podatke si mu unistio, a gore sam ti lepo napisao sta da radis. I koristio si Malwarebytes? Sta si trazio sa tim programom protiv virusa, zajebanciju?

mada mi ni sad nije jasno odakle je komšija pokupio taj virus kad sam mu tek taj dan instaliro

Sa druge particije prijatelju, nego ti ne citas sta ti se pise, a trazis pomoc.

Poslednja izmena:
I sve podatke si mu unistio, a gore sam ti lepo napisao sta da radis. I koristio si Malwarebytes? Sta si trazio sa tim programom protiv virusa, zajebanciju?

Sa druge particije prijatelju, nego ti ne citas sta ti se pise, a trazis pomoc.
Čitam ja šta piše ali nije moglo drugačije.Malvare sve što je naša bilo je na d disku a nije mu muzika u pitanju nego sve igrice.Kaspera imam narezanog na disk već par godina i uvek sam instakliro bez problema.Ovog puta nisam uspeo a na disku koji je već narezan ne postoji mogućnost da udje virus.I jednom sam podigo sistem i formatiro c particiju kad je se digo sistem prvo što sam uradio instaliro kaspera i normalno označio da se pokrene.On se ne pokreće ja udjem na instalirane programe da probam odatle da pokrenem on pocrneo i više mu nema pomoći na kraju sam formatiro obe particije i podigo sistem drugi instaliro ga updatovo i skeniro kommp sad je sve u redu.Dali sam pogrešio ii nisam neznam ali sam se zezo oko toga tri sata i nisam ništa uradio na kraju sam opet moro sve da obrišem

Za ubuduce, ako ti se desi nesto slicno, znaci ako zakacis virus, ne trojance, crve i ostalu gamad, vec klasican virus.

Kad podignes sistem, prvo instaliras drajver za mreznu da bi imao internet, pa skines taze antivirus sa neta na desktop i pokrenes full scan. (Avast, boot scan). Ako nemas drajvere, skines sa drugog kompa antivirus, najnoviju verziju, ne te bajate koje imas na CD-u, tu si napravio gresku. Pitanje da l' taj koji ti imas, uopste ima definicije za tu verziju virusa.

edit:

Malwarebytes nema sta da trazi kad je u pitanju virus, znaci infekcija koju si ti imao.

Za ubuduce, ako ti se desi nesto slicno, znaci ako zakacis virus, ne trojance, crve i ostalu gamad, vec klasican virus.

Kad podignes sistem, prvo instaliras drajver za mreznu da bi imao internet, pa skines taze antivirus sa neta na desktop i pokrenes full scan. (Avast, boot scan). Ako nemas drajvere, skines sa drugog kompa antivirus, najnoviju verziju, ne te bajate koje imas na CD-u, tu si napravio gresku. Pitanje da l' taj koji ti imas, uopste ima definicije za tu verziju virusa.

edit:

Malwarebytes nema sta da trazi kad je u pitanju virus, znaci infekcija koju si ti imao.

Da li ti znas sta je uopste malware i sta radi malwarebytes?

E pa stanje je ovako ovaj prvi program je malvare je našao 3500 zaraženi objekata i očistionekoliko puta je tražio da ubacim sistemski disk pretilo je padanje sistema i opet kaspera ne može da podigne onaj rescuje nisam mogo da pokrenem.Prvo sam sa malvare radio c particiju i isključio sistem restore pre restarta i sve mi je pokazivalo na drugoj particije gde nije sistem.I znate šta je rešilo stvar format obe particije i ponovni Win sad sam instaliro kaspera bez problema.Neznam o kom se virusu radilo plašim se da posle sa tog fleša što je bio na njegovom kompu nisam zarazio i svoj mada sam sve što je kasper tada tražio denzifikovo i obriso za sad mi on kod mene ništa ne pokazuje imam bakap sistema ako bude pravio problem kod mene ja ću ga čas posla srediti.Ipak hvala svima na odgovoru mada mi ni sad nije jasno odakle je komšija pokupio taj virus kad sam mu tek taj dan instaliro i pustio wireles pre toga nije imo neta
nekada ni to ne uspeva da ukloni pojedine viruse jer se zavuku u FAT tablicu , tada pomaže uništavanje svih particija i pravljenje novih particija i njihovo puno formatiranje jer tada se FAT tablica nanosi nova na HDD.

Back