Legalno ludilo ili korak ka slobodnom društvu?

Koji nemaju veze sa stvarnošću?

Tebi to deluje kao podrazumevano da svi znaju o čemu se radi, a pola
ljudi kad pitaš za woke misle da je to neki novi keks il tako nešto..
Pa ti mahom mladi ljudi koji misle da je dovoljno biti "woke" i da mogu da se ponašaju ko budale.

Odmah se vidi odsečenost od stvarnog sveta i da je to neki novi trip za takvu omladinu.

Voleo bih da vidim neki zreo primer osobe koja je deo tog pokreta.

Jel ti vidiš problem u vedostima koje podržavaju ili u načinu
na koji pokušavaju druge da ubede u svoje vrednosti?
Pa i jedno i drugo.
Ako ćemo generalizovati svi podržavaju neke ispravne vrednosti, ali način na koji ih podržavaju i prezentuju svojim primerom, zapravo nam daje sliku kakve su to vrednosti.

Ja isto podržavam slobodu govora, žensku emancipaciju, prevazilaženje bilo kakvih površnih predrasuda-boja kože, religija (uvek sam to smatrao debilnim), ali moj mentalni sklop i stav i nivo intelekta i takvih ljudi nebo i zemlja.

Međutim ako govorimo o tome da čovek može da izabere da se polno izjasni kao taraba od svinjca (karikiram), takve "vrednosti" ne podržavam ni u kom obliku, jer je jednostavno skroz promašena priča i pomenuti "gubitak veze sa stvarnošću".

Jese slažeš?

Pa i jedno i drugo.
Ako ćemo generalizovati svi podržavaju neke ispravne vrednosti, ali način na koji ih podržavaju i prezentuju svojim primerom, zapravo nam daje sliku kakve su to vrednosti.

Ja isto podržavam slobodu govora, žensku emancipaciju, prevazilaženje bilo kakvih površnih predrasuda-boja kože, religija (uvek sam to smatrao debilnim), ali moj mentalni sklop i stav i nivo intelekta i takvih ljudi nebo i zemlja.

Međutim ako govorimo o tome da čovek može da izabere da se polno izjasni kao taraba od svinjca (karikiram), takve "vrednosti" ne podržavam ni u kom obliku, jer je jednostavno skroz promašena priča i pomenuti "gubitak veze sa stvarnošću".

Jese slažeš?
Potpuno se slažem.

Još bih na taj spisak dodala i meso. Potpuno prazumem i prihvatam
vegetarijance, vegane, bretarijance i svaštojede. Nek jede ko šta
hoće. A što meni neko u tanjir da gleda? Tako neki odnos, kao da
sam inferiorno, nerazumno biće zato što jedem meso.

Odlično što je pomenuto meso. To je u sklopu pravila koja se nameću, vezano za priču o emisiji CO2, dok je po sredi stara dobra kontrola(hrana kao oružje). Monopol uz pomoć uništavanja stočnog fonda i posedovanja sredstava za proizvodnju veštačkog mesa.
Sa druge strane, s obzirom na neke lične moralne dileme, voleo bih da to stvarno i zaživi, kao i apsolutna kontrola ljudi putem savremenih tehnologija, ali ukolilo bi to bio neki prosvećeni tehnokratski komunizam. Izvinjavam se za offtopic.

Te sportske igre, kad vidis da iste osobe ne mogu da shvate mnoge stvari i onda se dohvate nekih stvari da bi sebi docarale da ipak nisu priglupe ili ogranicene svesti , pa se dohvate politike, pa religije pa cega god mogu samo da se nesto melje...to je kontaminacija misaonog prostora....
Nasilno pokusavanje da se od besmisla ili slabog smisla napravi nesto smisleno , a ustvari se zbog ogranicenja od 5 recenica dobija samo nesto povrsno , nesto iscaseno i totalno destruktivno...

Kad o miru ili resavanju problema pricamo sa ogranicenjem od 5 recenica znajte da ce izbiti rat...jer u 5 recenica ce svako izreci sukobe, ono sto mu smeta a niko nece stici da iznese bilo sta to bi moglo da bude resenje...

Eto tako funkcionise kad se poluprazni umovi dohvate da ispadaju pametni....

Back