Legalno ludilo ili korak ka slobodnom društvu?

ucencovjek

Ističe se
Poruka
2.645
Da li je woke pokret najluđi pokret svih vremena, i zašto da?

Ili vam se čini kao možda dobar pravac razvoju ljudskih prava i sloboda, koji trenutno nailazi na nerazumevanje i koji možda pogrešni ljudi promovišu-poput ovih na videu? Ili je ovo ipak stvarna strana "woke culture":

Kratka istorija woke-a

https://youtu.be/g32OBPIyzPo?si=G-BB-jZdXzOZANWQ

Jedan od najpoznatijih woke protagonista je i trenutni kandidat za predsednika SAD Kamala Haris: "Everybody needs to be woke"
Kamala-Harris.jpg

Poslednja izmena od moderatora:

Ili vam se čini kao možda dobar pravac razvoju ljudskih prava i sloboda, koji trenutno nailazi na nerazumevanje i koji možda pogrešni ljudi promovišu-poput ovih na videu? Ili je ovo ipak stvarna strana "woke culture":

Kratka istorija woke-a

Jedan od najpoznatijih woke protagonista je i trenutni kandidat za predsednika SAD Kamala Haris: "Everybody needs to be woke"
Pogledajte prilog 1596449
Pred šmajser i tuci.

Kratka istorija woke-a

Pogledajte prilog 1596449

Као прво то није култура, већ субкултура.

С обзиром да се у чланку кренуло са лагањем, даље не треба ни читати... :kafa:

Pa eto razloga zasto ne razumem....
to je previse razlicitih stvari skupljeno na jednu gomilu...
drustvena diskriminacija, je jedno , seksualnost je drugo...
Recimo , sta radi Woke po pitanju kapitalizma....po pitanju drzavne uprave...po pitanju izbora....da ne bude mi sviramo djoki , laganice, a ono sto jevazno to ne diramo kao u socijalizmu sto smo imali na tanjiru , lgbt, mogao si sta si hteo u intimi...ne javno...
mogao si o nepravdama javno , ali ne da rusis vlast....i tako , neke uslovljenosti..

A ako je samo za stvaranje prilike za alternativni pristup , onda je super...
ali onda ne razumem zasto rasprave sa woke subkulturom...
Dozvoljeno je svakome da mislis sta hoce i tacka...kraj...
Ekologija, nekom je ekoloski da se skuplja lisce, nekome nije...neko obozava da cuva pauke, neko hoce sterilno okruzenje, ako moze i rov sirine 60 cm svuda oko kuce...

Woke” култура је појам који је постао свеприсутан у савременом друштву. Односи на свест и осетљивост према друштвеним неправдама, расизму, сексизму, хомофобији, трансфобији и другим облицима дискриминације.

Термин „woke” (воук) долази из афро-америчког сленга и означава стање свести о расизму и друштвеним неједнакостима, а реч у буквалном преводу значи „пробуђен”. Појам се, међутим, сада проширио као „одговор на друштвену неправду” и користи се у ширем смислу за означавање свесности о свим врстама социјалних неправди.

Evo ovo je na nekom casopisu...
Totalno razlicito tumacenje woke...
osetljivost na rasizam....jesam li ja rasista ako mi se crnkinje ne ebu....ebes ti takve definicije...
Homofobija, hm, pipav naziv...transfobija, pipavo , jer onda postoji zahtev da se svako iskreno definise ili da se svakom lako ustanovi koji je petoznak....MFMFF ili B...

Diskriminacija....Ima film o tome, white chick, gde se pokazuje da se neko moze osecati seksualno ugrozenim cak i kad je fizicki dominantan i kad je musko ili ako je crnac a ima afinitete prema belkinjama...tj da koja god bila seksualnost, navalentnost je prestup....
Sto znaci da bi woke udruzenje moralo odmah da radi mnogo na ukidanju zenske zloupotrebe namestanja i provokacije muskaraca....tj da moze da postoji inicijacija flerta i dalje naizmenicno saradjivanje, ali nikako ono provokacija pa negiranje pa dalja eskalacija provokacije da bi se utvrdilo koliko je majmunu stalo da nategne doticnu zenku...

A to postoji skoro kao dominantan obrazac u perverznim i liberalnim okruzenjam belackog stanovnistva...mozda i africkog crnackog, ne znam..Doduse vise na selu , seljanke po gradovima i tako to ....znaci gradjanke su vec uvidjajnije u smislu tu krece naizmenicna komunikacija..

evo definicije u mwb recniku...
Woke is now defined in this dictionary as “aware of and actively attentive to important facts and issues (especially issues of racial and social justice),” and identified as U.S. slang.

Socijalna pravda, to ne postoji , mozda socijalna nepravda.....
Socijalna prava, to je opet pravo , to nije pravda...

Stalno isti problemi kad su ljudi u pitanju , laprdaju a ne znaju ni sta znaci ono sto laprdaju..

recimo ona glupost oko reci negro....sipak bi kod mene moglo da ti upotrebljavas rec a da je ona uvredljiva kad je ja upotrebim, to ne moze da postoji....
I ovo za cigane u Srbiji , ja licno znam i odrastao sam sa ciganima u okruzenju i nikad se nisu ni oni ni mi ljutili sto ih zovemo cigani , a nije bilo ni u ruznom kontekstu, cak i kad ih shvatamo razlicito to je razlicita kultura...
Oni brane svoju kulturu, pipni ti njihovu kraljicu ima da te polome samo tako....
Dakle imaju svoje netolerancije.....i dok se to postuje, nema nikakvih sukoba i problema..

Jasno je da je woke skretanje ulevo i popuštanje kaiša dok se ne dobiju izbori i umire strasti, pa posle opet se sluša engleska i njeni interesi. Dvoličnost američke administracije je normalna, jer državu ne zanimaju problemi naroda, nego globalni politički interesi engleske monarhije koja se ogleda u policijskoj državi koja zavodi red u svetu po principu kolonija...gde i sama amerika spada.
Woke skreće pažnju na pojedinca i kao uvek malo se popusti pred izbore u americi, a onda se sprovodi nasilje nad svim neodgovarajućim elementima, u svakom slučaju to je pravac prema komunizmu, gde elite moraju da poštuju interese naroda...

Back