Legalize MaryJane or not?

Legalizovati marihuanu:

• Da.

• Ne.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa ne volim kada me ljudi smatraju narkoman zato sto duvam.. Ustvari mozda i jesam u neku ruku ali u svakom slucaju manji je narkoman od osobe koja pusi one odvratne cigarete.

Ustvari dokazano je da je secer vise zavisan od gandze. Secer je ok za covjeka posto se nas mozak hrani njime...

Ali opet ako ne pazisl postaces svinja...

Sve se nekako mora svesti na umjerene granice tako i trava...

Takodje moje misljenje je da koliko nam je potreban secer mozgu toliko nam je gandza potrebna za duhovni razvoj. Naravno ovo sve je od osobe do osobe.

Pitanje je dali smo mi narod koji zna za umjereno?

Ja mislim da bih bilo ok posto ne bih vise duvali ony uzasnu prskanu otrovima travu. Djeca ce da vam, se truju otrovima. Zar vas to ne zabrinjuje. Svaki drugi klinac duva zar vas ne zabrinjava da mogu dobiti rak od otrova kojima prskaju travu?

Da citiram moga druga Slo-Eru:

"Samo pravilno uzgojena,isprana,posušena i konzervirana trava može biti zdrava."

Stani, stani trava nemoze nikako biti zdrava.
Nemoj da se zavaravamo.Mozemo svi mi da je gotivimo do besvesti ali ona nikako nije zdrava.
Iako je produktivna u nekom smislu mnogo je vise stetnije nego sto je korisna.
No svakako je manje zlo od cigareta i alkohola a ta dva poroka su odavno legalizovana.

Iako sam je se odrekao i vise ne nekonzumiram, dao sam svoj glas za legalizaciju.Zasto?
Da ne bi bila zabranjeno voce, eto zasto.Da je pre 12 god. bila legalna ja je verovatno ne bih toliko zagotivio.

Moja poruka: Kome je stalo do zivota i ko voli i postuje svoju porodicu taj ce reci NE svakoj vrsti droge.

A ovim MORALISTIMA sto piju kafu, puse cigare i locu alkohol, njima bih porucio da pogledaju prvo sebe i svoje poroke pa tek onda da sude o drugim porocima.
Ja sam se svega toga odrekao, josh jedino ovaj internet kad bih zabatalio
nothing.gif

mammy:
A, dobro, ZASTO bi vi htjeli da se marihuana legalizuje?

dobro pitanje.
Kao sto rekoh zato da ne bi bila zabranjeno voce.(procitaj prethodni moj post)
Zatim da bi drzava mogla da uzima profit od prodaje marihuane i da bi ona jacala a ne pojedini likovi.
Zatim da bi se poboljsao sam kvalitet marihuane.
I josh jedan razlog: da bi se ovo drustvo procistilo od kretena koji ne mogu da razluce sta je dobro za njih a sta ne.

Da se ja pitam ja bih legalizovao i heroin, pa ko ima 21god. i hoce da se drogira, samo izvol'te imamo koliko god zelite.A ko proda nekom mladjem od 21.god odmah javno streljanje na gradskom trgu.Po kratkom postupku.
anger.gif

U kakvom stanju je organizam posle kafe, alkohola, cigarete, čaja ili marihuane?
Beš narkomane...
Alkoholizam se može izlečiti a ovo što se živo osuši i što izbuljavi očima...

Kad smo kod slobodnog izbora, postoji još jedno trovanje - religija, pa opet nametnuše deci...
To nikog ne brine, već da li legalizovati radnju onom što to već radi...

poDpis:
MORALISTA!

Moj komšija, alkoholičar, još uvek radi u preduzeću.
Ovaj balavac odozgo, sprat iznad mene, mnogo pametan, sve zna samo se grebe od keve za travu.
Neće on brate da radi u ovakvoj zemlji.
On bi da uživa...
Dotle se prvi komšija otrezni a ovaj i dalje ne zna šta da radi...

Uporedjujes dva zla, a ne znas koje je gore.

No tu ne treba raspravljati o vrstama narkotika koje oni koriste.Taj prvi da je znao za gandzu verovatno bi se od nje opijao, a ovaj da nema kevu od koje ce da se grebe verovatno bi se propio jer je alkos jeftiniji.

No tu nisu u pitanju supstance nego osobe koje ih koriste.I za jedan i drugi slucaj ima izreka nije zvaka za seljaka.
I alkohol i marihuana imaju lekovito dejstvo kad se koriste u razumnim kolicinama, ali zloupotreba narkotika je vec druga prica kojoj definitivno nema kraja...

To vjerovatno sve stoji, ali zdravlje nepovratno odlazi..
Sad, znam da bih ja mogla da se suzdrzim, ali znam i na desetine, cak stotine onih koji jedva cekaju da se legalizacija desi da mogu sebi da priuste ovo "uzivanje"
Mene se ovo licno ne tice, ali svako ima svoje misljenje a moje je da nam ne treba ta legalizacija.
Mozda neke pametnije chike bolje znaju od mene, ali ni jedan argument do sad me nije ubjedio da je legalizacija pozitivna.

Posteno receno ovoj drzavi ni ne treba davati u budzet da pi poslanici u skupstini imali 100.ooo+ platu i biftek za 60din.

Ali kad bi se sve to dovelo na svoje mesto, onda bi i legalizacija mogla sasvim razumno da se donese.
No ova drzava ima jedo 3 milion precih pitanja od legalizacije.
I josh jednom da napomenem nisam ja za legalizaciju zato sto mislim da je gandza dobra i korisna, vec da bi i pametni ljudi imali koristi od kretena koji je koriste.
Treba li josh koji put da se ponavljam?

TOM@X:
Poserem ti se na tvoje vaspitno-obrazovne metode!

moje vaspitno obrazovne metode ukljuchuju postavljanje slobode izbora za osnovu lichnosti..a uloga roditelja do punoletstva je da nauche decu kako da im izbori budu najpovoljniji za njih..
radije bih se sama pobrinula da mi deca odrastu tako da ne postanu narkomani (pochela sa vutrom ili ne :roll: ) nego to prepustila zakonu..
zakon ih ne shtiti od toga da postanu alkosi, suicidalni depresivci, asocijalni ekscentrici, promiskuitetna landarala, shto je takodje stvar izbora - vec ih shtiti njihova lichnost..
kamo srece da si ti tako odrastao.. :roll: mozda bi bilo neshto od tebe..

Ama ljudi vi napraviste marihuanu na opshtu kataklizmu koja je gora od svih stvari na svetu.

loop:
...vec da bi i pametni ljudi imali koristi od kretena koji je koriste.

Mislim nemam komentar, drvlje i kamenje... :roll:
I taj tamo klinac shto nishta ne radi nije lenj zbog ganje sigurno... mislim...
Jeste li ikad chuli da se neko napushio i otishao kuci pa maltretirao zenu i decu?
Ili zaspao usred zime u jarku pa umro? Ili se upishao u gace usred kafane?!

LUDICA:
Da ja pitam nesto: Da li se smanjilo konzumiranje alkohola i cigareta njihovom legalizacijom?

u Holandiji se smanjio broj heroinskih [i ostalih] zavisnika ukljuchujuci i alkose, broj razvoda brakova, broj obolelih od side, smanjio se procenat samoubistava...

Mi bre nemamo ni ustav ni zakon i ono shto ima je nikakvo.
Za 20g ganje moz' da dobijesh 5-6 meseci a neko siluje pa zaglavi na godinu i po do dve.
Mislim...

Uostalom, jedan od najvecih ljudi koje je ova planeta ikada izrodila je bio itekakav uzivaoc, Marley naravno.
Za pravo uzivanje se mora dostici odredjen stepen svesnosti i empatije, ko nema toga u sebi ne moze ni da razume.

Peace.

Ne razumem se u droge, ali sam čitala, kažu stručnjaci,
da je marihuana tek PRVI KORAK KA NARKOMANIJI, znači nije
baš tako bezazlena i bezopasna kako je neki predstavljaju....
Svi punoletni, a da se ja pitam punoletstvo bi bilo sa 21. godinom,
mogu da rade šta god hoće, pod uslovom da to ne ugrožava druge,
pa i da se drogiraju, ali MALOLETNICIMA PRODAVATI DROGU,
pa makar to bila i marihuana, e to bih ozbiljno kažnjavala.

LUDICA:
Da ja pitam nesto: Da li se smanjilo konzumiranje alkohola i cigareta njihovom legalizacijom?
Evo ja cu da ti odgovorim :arrow: jeste!
Ovde u Norveskoj su cigarete i alkohol zabranjene osobama ispod 18/21 i mnogo je veci broj klinaca koji puse i piju! :roll: Ja sam bila sokirana! Ovde u osmom pusi pola razreda u Srbiji samo 5-6 likova!
Glasala sam za, upravo zbog toga! Kada je legalizovano, nije vise zanimljivo.
Eh da i prostituciju bih legalizovala. :)

chokolada:
Evo ja cu da ti odgovorim :arrow: jeste!
Ovde u Norveskoj su cigarete i alkohol zabranjene osobama ispod 18/21 i mnogo je veci broj klinaca koji puse i piju! :roll: Ja sam bila sokirana! Ovde u osmom pusi pola razreda u Srbiji samo 5-6 likova!
Glasala sam za, upravo zbog toga! Kada je legalizovano, nije vise zanimljivo.
Eh da i prostituciju bih legalizovala. :)

Znači droga,alkohol,prostitucija..
jer ostalo još nešto da legalizujemo odmah :roll: ;-)

Back