legalizacija marihuane

• Začetnik teme Začetnik teme Elvin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

da li ste za legalizaciju marihuane?

• za

• samo u medicinske svrhe

• protiv

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogotovo onaj razlog da ista slabi volju, demotivise korisnika za rad, rusi mu odlucnost i brzinu reakcije i ostecuje sinapse...
Pa recimo, nisi sposoban da vozis kola pod dejstvom doticne...
Pravi razlog za njenu legalizaciju...
smil42e4cd647483b.gif

u konzervativnoj engleskoj 19. veka bilo je pusionica opijuma na svakom cosku...toliko o konzervativizmu...

nego...neka drzavna regulacija bi trebalo da postoji, pa sad, sigurno ne na svakom cosku, ali slicno..."institucije" kojima je iskljuciva namena uzivanje lakih droga, gde ces i da ostanes dok se ne "oduvas"...

ali, neka fora kupovine na trafici ne dolazi u obzir...u lokalnoj prodavnici dolazi cigance, nema 10 godina, i trazi cigarete, riba mu daje, a pored cigareta, kao i na jos tri mesta u radnji, stoji "ne prodajemo cigarete maloletnicima"...da nije najbliza radnja, i da nemaju sve sto mi treba, i da ne rade do 2 ujutru, prijavio bih je bez razmisljanja...

Vidim ja da je ovaj Commodore neki Mao Ce Tung.
Evo ga jedan CKM od pre par nedelja i sta kaze? Kaze ovako: Pol Pot(Kambodza), Hitler, Sadam Husein, Kim Il Sung nisu pili alkohol.
Kaze jos i Causesku-francusko vino; Staljin-gruzijsko vino; Idi Amin(Uganda) viski; Mao Ce Tung-pirincana votka.
Znaci od 10 najvecih diktatora u ovom veku njih 5 nije uopste pilo alkohol. E to je ta diktatura normalnih. I sada ja tebe da pitam comm. ko je tu, a ko nije normalan? Ko to moze da odredi. Toliko o diktaturi normalnih ili bolje reci nenormalnih.
A sada o maruani. Neki tamo laboratorijski tehnicar tvrdi da se marihuana ne koristi uopste u zdravstvu. E pa koristi se kao blagi anelgetik i cesto ga propisuju onima sa rakom u poodmaklim fazama i narano za nerna ostecenja. Jedna od najvaznijih primena je lecenje glaukoma. Navode se i neke price oko toga da sprecava par vrsta raka, ali to moze da bude samo prica koju guraju drustva za legalizaciju.
Neko je rekao da pod dejstvom iste ne moze da se vozi normalno. Sta je sa alkoholom onda? Inace pod uticajem MJ. Najcesce se vozi presporo, nikada prebrzo. Jos jedna dobra stvar je sto mozes da se "otreznis" za par sekundi ukoliko je potrebno, dok je za alkohol to malo teze.

Apsolutno protiv, jer niko ne moze da me ubedi da bi broj onih koji konzumiraju marihuanu bio isti kad bi se marihuana legalizovala, naravno da bi broj bio mnogo veci, a i ti sto su vec zavisnici bi se "davili" u njoj kad bi bila lako dostupna.

Urose legalizacija ne znaci da ce svaka druga osoba na ulici pusiti MJ. Uz legalizovanje dolazi do stvaranja raznih pravila sto se toga tice koja bi se nametnula od starta tipa onih koje EU polako uvodi za cigare. Nesto tipa gde sme javno da se pusi (zona grada). Holandjani su legalizovali prostituciju i imaju tacne zone grada gde se one nalaze. Ne moze se pusiti MJ tek tako u bilo kom kafeu. Plus jos jedna stvar. Sta mislis kolika bi bila cena marihuane ukoliko bi je drzava legalizovala i regulisala koncesije za proizvodnju iste. Treba da se otplati poljoprivrednik, skladistenje, prerada, pakovanje i naravno porez. Oko 2, a mozda i vise puta skuplja.
Uostalom ta ***** predstavlja tabu upravo zbog toga sto je ilegalna. Da nije ne bi ni bila privlacna toliko. Ima 1001 nezabranjena droga koja moze da promeni stanje svesti koje su lako dostupne, ali oni koji su ih probali da zadovolje hir su uradili upravo to: samo su probali 1- par puta.
Naveo bih lekove koji se danas uglavnom dobijaju na recepte, ali mozete da izlazirate neke simptome i da dobijete amfetamine. Ketamin imate u svakoj veterinarskoj apoteci. Tatule rastu divlje na hektarima i hektarima ove nase zemlje. Mak (ali ne poljski nego papaver somniferum) se takodje moze povremeno sresti kako raste divlje, a opijum ili caj iz njega moze da izvadi malo dete. Cactus peyote nije regulisan nasim zakom, a mozete da ga kupite preko neta i gajite u stanu i niko ne sme nista da vam kaze.
I sad MJ smeta. Ne valja da to bude legalised.
Pa dobro. Sverc komerc.
E da BL.
Ako je mi budemo gajili i prodavali to nece raditi albanci.

Nexus 6:
u konzervativnoj engleskoj 19. veka bilo je pusionica opijuma na svakom cosku...toliko o konzervativizmu...

dakle poredish neq istoriju i danashnji konzervatizam....mislim pre 2000 god su imali robove....i niko se nije bunio....toliko o konzervatismu pre nas....a ja sm to napisao eto chisto pisanja radi....mogo sam da napishem puritanci....uvatio bi se ko pijan plota...mislim ajd nemo molim te....

ganje cje biti svakako, kao i njenih korisnika. a sad vi vidite dal cje od nje zaradjivati drzhava ili narko-mafija. nisam za legalizaciju ni zato shto sam korisnik (jer evo vecj preko godinu dana nisam), ni zato shto se tako radi "tamo na zapadu", vecj zato shto je to najbolje reshenje za sve (;

a rasprave o shtetnosti ganje batalimo.
bar u ovom drushtvu. svako cje da drma radzu i bicje OK. furnjamo ko turci i OK. al ganja? pa to je opijat? neeeee.

jomini:
BL, nemoj da si militantan, bar ne po ovom pitanju.
МА то је зло, како да се према томе односиш толерантно, то је болест као рак или леукемија, а нисам приметио да људи када добију неке од тих болести толеришу је, него лете доктору, а ако неће онда прво иду психијатру па доктору.

za legalizaciju..ne znam bas puno ljudi koji su sa trave presli olako na nesto gore..to je prica jutarnjeg programa za keve...
za one koji rade nesto jace sam mogao i pre trave da pretpostavim da ce tako nesto uraditi,tako da mislim da trava je za vecinu normalnih likova prilicno bezopasna..
mada,ipak ne znam da li bi je trebalo legalizovati..

Hajde da ilustrujem svima tu stetnost. Koji su najjaci fakulteti u zemlji?
ETF i medicinski (po mom misljenju). Ja znam sigurno jednog crazy party boy-a koji je svejedno dao 1. godinu u roku. Sa ETF-a takodje poznajem par ljudi koji su, a koji i dan danas nemaju bog zna sta protiv MJ sa prosecima iznad 9.5. Da dodam da KST najveci broj svojih posetilaca upravo ima iz redova studenata tehnickih fakulteta, a ko je bio tamo od nazovi normalnih kapira da odredjeni ljudi odande nemaju nista protiv MJ (ovo kazem deduktivno, a ne induktivno). I oduek su studenti bili malo sumnjiviji po tom pitanju, a kasnije je vecina dobila diplomu. I danas je isto.
I ako su MJ koristili dipl. inzenjeri, a stetnost iste su u najvecem broju zagovarali upravo oni bez faksa ili isti ti, ali kad im je dete postalo tinejdzer o kojoj stetnosti (u umerenim kolicinama) mi uopste pricamo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back