legalizacija marihuane

• Začetnik teme Začetnik teme Elvin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

da li ste za legalizaciju marihuane?

• za

• samo u medicinske svrhe

• protiv

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
commodore:
Protiv.
Stroga zabrana upotrebe droga. Kazna javno bicevanje na trgovima.
Narkomane slati na najteze fizicke poslove.
...
Diktatura normalnih.

da,inace ta diktatura "normalnih"je na snazi u najnormalnijim zemljama na svetu,prosto rajevima na zemlji gde svako zeli ziveti:sirija,saud.arabija,kina,jordan i slicna beda...zaboravih iran...

Elvin:
moze neki argument od protivnika...

Marihuana sadrži kanabinoide koji konstantno povišavaju koncentraciju dopamina-neurotransmitera u CNS, čija pretjerana količina u mozgu, izaziva, vezujući se za dopaminske D2 receptore gubitak vjeze sa stvarnošću i pojavu šizofrenije...
Ovo ti govorim kao stručnjak, a i kao čovjek, mani se toga... :wink:

Pa pitali ste. Ja sam protiv legalizacije bilo kakve droge i usput - za istrebljivanje narkomana. Fizickom silom. Nasilno. U krvi, da se ostala deca zaplase za sva vremena.
+ edukacija deca da ce nayebati ako podju tim putem.

Straight there’s no other way

Tražeći_ljubav:
Marihuana sadrži kanabinoide koji konstantno povišavaju koncentraciju dopamina-neurotransmitera u CNS, čija pretjerana količina u mozgu, izaziva, vezujući se za dopaminske D2 receptore gubitak vjeze sa stvarnošću i pojavu šizofrenije...

u neumerenim kolicinama...
napisi mi posto si strucnjak koja su stetna dejstva alkohola u neumerenim kolicinama

@commodore
sta cemo sa alkoholicarima?

Tražeći_ljubav:

pa sad,to nisu ceste pojave,ustvari to se veoma retko dogadja,jos nikad nisam upozao coveka koji je oboleo od shizofrenije koriscenjem marihuane...
to je isto kao i sa cigarama,alkoholom,hranom prskanom pesticidima koju svi jedemo,aditivima,zacinima i sta ti ja znam cime...moze biti,ali je retko...

zakljucio bih ovo izlaganje recima meshe selimovica:"plasi se od ovna,plasi se od govna i ode zivot"...jednom se zivi treba biti umeren,paziti se,ali....ZIVITE LJUDI

commodore:
Zabrana tocenja alkohola maloletnicima, fizicko istrebljenje pijanaca. Nasilno. Silom. Poslati ih da rade najteze fizicke poslove.

Dobro je sto su vremena inkvizicije i istrebljenja odavno prosla...uf...
zivi i pusti druge da zive,sve dok te ne ugrozavaju...a pusaci marihuane gotovo nikad ne ubijaju,ne pljackaju i vrse kriminalna dela da bi dosli do novca za vutru...to rade oni drugi...mada,narkomanija je klasifikovana kao bolest,leci se u specijalnim ustanovama
po toj logici bi trebalo pobiti sve bolesne,umobolne,invalide...to je vec vidjeno,samo treci rajh je propao u krvi...

serb_pagan:
pa sad,to nisu ceste pojave,ustvari to se veoma retko dogadja,jos nikad nisam upozao coveka koji je oboleo od shizofrenije koriscenjem marihuane...
to je isto kao i sa cigarama,alkoholom,hranom prskanom pesticidima koju svi jedemo,aditivima,zacinima i sta ti ja znam cime...moze biti,ali je retko...

jednom se zivi treba biti umeren,paziti se,ali....ZIVITE LJUDI

Dobro je sto su vremena inkvizicije i istrebljenja odavno prosla...uf...
zivi i pusti druge da zive,sve dok te ne ugrozavaju...a pusaci marihuane gotovo nikad ne ubijaju,ne pljackaju i vrse kriminalna dela da bi dosli do novca za vutru...to rade oni drugi...mada,narkomanija je klasifikovana kao bolest,leci se u specijalnim ustanovama
po toj logici bi trebalo pobiti sve bolesne,umobolne,invalide...to je vec vidjeno,samo treci rajh je propao u krvi...

potpisujem

Bolesne, umobolne (koji su funkcionalno ipak korisni), invalide INTEGRISATI potuno u drustvo. Omoguciti im pristup (fizicki i svaki drugi) svim institucijama i objektima. Omoguciti im posao.
Uvesti pozitivnu diskriminaciju prema njima. Ne mesaj me sa nacistima.
Alkoholicari i narkomani nisu korisna ljudska bica. Nego paraziti. Mrzim parazite.

pricamo o dostupnosti...

na coveku je kako i koliko ce konzumirati,kao i alkohol...kad je alkohol dostupan u slobodnoj prodaji zasto nije i marihuana?

ako cemo da zabranjujemo i budemo puritanci onda idemo do kraja...

Pa ne treba da bude dostupan. Moze da se uvede i svedski model. Prohibicija.
Inace, samo kazem sta mislim, nije mi bitan momenat da li je izvodljivo ili nije. Kapiras?

I ne treba biti puritanac do kraja nego proceniti koje su grupe tih non-strejt korisne drustveno u izvesnoj meri pa ih iskoristiti. Poslati da obradjuju zemlju... Ostale (beskorisne) eliminisati pod ovim ili onim izgovorom.
Ali javno, da se zaplase deca.

Naravno. Nikako ne prihvatam ta liberalna sranya o slobodi izbora... to moze tamo u Vavilonu...
U starom (normalnom) svetu ima da ucis, ides u skolu, da se bavis sportom, da radis, da se zenis i da pravis decu, da drzis slavu i da pises cirilicu. A izbor imas : gimnazija ili strucna skola, ekonomija-pravo-eltehnika.... kosarka-odbojka-fudbal..... Milica-Jelena-Kaca-Sanja..... plava ili crna... :)
...
i to ti je sasvim dovoljna sloboda izbora. Toliko. Diktatura normalnih.

Protiv... Ako je već legalizovano : piće, cigarete, kocka, to ne znači da nam treba još sranya...Duvao sam kao klinac, ništa bitno, skontao sam lepše stvari u životu...

Mada pušim ( svetska zavera tobacco mafije ), cugam samo pivo ( svetska zavera dobre kapljice ) , a i kladionica je čudo ( svetska zavera kad naplatiš tiket ) .

Ma, možda...

Ih, ***** ti, što sam karakter... :wink:

serb_pagan:
glasao sam za,mada nije postojala jos jedna opcija-dekriminalizacija,koja je najbliza mom shvatanju...dekriminalizaciju bi trebalo urediti kao u holandiji,znaci kontrola kvaliteta marihuane,odredjena mesta na kojima se uziva i prodaje,i strogo sankcionisati svaku prodaju ili omogucavanje uzivanja marihuane maloletnicima
takodje.....razlozi navedeni...
ako ce vec da bude droge i korisnika iste,a bice ih uvek,onda bolje da to bude kontrolisano koliko je god moguce.
nisam korisnik (nikada ni bila) ali mnogo je razloga za.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back