Legalizacija gej brakova

Ствар је у агресивној агенди, нема компромиса, зашто се форсира на сваком кораку, да ли те то подсјећа на тоталитарну идеологију?
Sasvim je prirodno da zainteresovana strana to gura. Kako bi inace uspeli. Ovo vazi za bilo sta.
Ова друга питања су бесмислена, као да ја тебе питам: како тебе угрожава рат у Палестини, како те угрожавају дилери наркотика, како те угрожава неко ко је на власти, како...
:D opet totalno pogresne analogije. Ali bas totalno. Sve pobrojano me stvarno ugrozava. A to sto ce dvoje ljudi pred zakonom obavezati jedno drugo me ic ne ugrozava.
Zato sam i pito, kako te to ugrozava? Mozda sam nesto propustio.

Da se ogradim odmah, 100 posto strejt sam. Uzimajuci u obzir da se ovde kod nas lgbt osobama lome jos uvek glave, pogledah po svetu ko je sve legalizovao i tako reci ceo civilizovani svet. Ja nisam ni za ni protiv, niti generalno imam neki stav, ali me boli cinjenica da zivim u zatucanij zemlji, ne samo po ovom pitanju, niti smatram da je jako bitno. Lgbt osobe neka rade sta hoce sto se mene tice, ne ugrozavaju me. Ali Srbija jeste zatucana i primitivna zemlja. Kaskamo za svetom i civilizovanim zemljama. Zemlja u kojoj jos uvek se ne pere na "Crveno slovo" itd... Pohotovu Centralna Srbija. Prebijati nekog jer je drugaciji je jako ruzno. Pogledajte prilog 1643161

LGBT prava bi morala biti malo tisa.
Demokrate gube vlast svuda jer su ta prava izbila u prvi plan demokratskih frakcija.
Sto je greska...i tu gresku placamo.

Nemam nista protiv da se legalizuju gay brakovi ali uz svest da je vencanje tek pocetak zajednickog zivota a ne cilj jednog odnosa. Narocito ne politicki cilj.

Sasvim je prirodno da zainteresovana strana to gura. Kako bi inace uspeli. Ovo vazi za bilo sta.

:D opet totalno pogresne analogije. Ali bas totalno. Sve pobrojano me stvarno ugrozava. A to sto ce dvoje ljudi pred zakonom obavezati jedno drugo me ic ne ugrozava.
Zato sam i pito, kako te to ugrozava? Mozda sam nesto propustio.
На који начин тебе угрожава рат у Палестини, како тебе лично угрожава дилер ако не купујеш, како те угрожава властодржац ако поштује твој интегритет и не подрива твоја права?

Sasvim je prirodno da zainteresovana strana to gura. Kako bi inace uspeli. Ovo vazi za bilo sta
Није природно и није нормално наметање по сваку цијену. Није нормално на примјер да не могу у тмурно зимско поподне да погледам филм у друштву малољетне дјеце, ако га нисам претходно одгледао. Само до прије десетак година могао си да изабереш по жанру неки филм и да га погледаш без бојазни од неких сексуалних конотација било каквог типа, а сад кад гледам екранизацију неког романа у којем није било помена било какве сексуалности, одједном "Перо заскаче Васу" дакле од никакве важности за радњу филма, ван сваког разумног контекста, само да би се агресивно гурала агенда. Ако ти не видиш како овај баналан примјер утиче на неке свакодневне ствари у друштву, ја стварно немам воље да око тога полемишем.

Није природно и није нормално наметање по сваку цијену. Није нормално на примјер да не могу у тмурно зимско поподне да погледам филм у друштву малољетне дјеце, ако га нисам претходно одгледао. Само до прије десетак година могао си да изабереш по жанру неки филм и да га погледаш без бојазни од неких сексуалних конотација било каквог типа, а сад кад гледам екранизацију неког романа у којем није било помена било какве сексуалности, одједном "Перо заскаче Васу" дакле од никакве важности за радњу филма, ван сваког разумног контекста, само да би се агресивно гурала агенда. Ако ти не видиш како овај баналан примјер утиче на неке свакодневне ствари у друштву, ја стварно немам воље да око тога полемишем.
Sto se toga tice. "odjednom Pero zaskace Milicu", "odjednom Pero ulicarski psuje.....", "odjednom Pero odsece glavu ....".................
Sto ti samo smeta "odjednom Pero zaskace Vasu"?
Nazalost potpuno si u pravu po ovem pitanju. Mi nismo navikli na to.
Inace mnogo toga nije "nije prirodno i nije normalno nametanje....".

На који начин тебе угрожава рат у Палестини, како тебе лично угрожава дилер ако не купујеш, како те угрожава властодржац ако поштује твој интегритет и не подрива твоја права?
Ne samo mene, sve nas. Pobegne Palwstinac odapne strelu..... Svaki kriminalac me ugrozava a ne samo dileri na raznorazne nacine. Odakle sad poslodavac :D. Vlast je bila, a kako nas ugrozava mogu roman od 10 tomova da napisem.

Неће бити да је тако.
Европски лекари су лекари као и било где у свету.
Ако европски лекари лече хомосексуализам заједно са свим лекарима осим Америчким, ствар је јасна.
Американци су нешто лобирали што везе нема са медицином.
Не би СЗО тек тако више од 25 година касније одлучила да скине хомосексуализам са листе болести.
Да докази које ти помињеш постоје СЗО би то урадила 1973.
А пошто докази не постоје онда је овако.
SZO je globalna organizacija čije članice imaju vrlo različite kulturne, političke i naučne pozadine. Odluke prolaze kroz dug i složen proces konsenzusa, što često usporava prihvatanje novih naučnih saznanja. Evropski lekari nisu "lečili" homoseksualnost jednoglasno ni u to vreme - u nekim zemljama je već 70-ih tretirana kao normalna varijanta seksualnosti, dok je u drugim, pod uticajem tradicionalizma, nastavila da se patologizuje. Što se tiče SZO, njeno odlaganje je odraz globalnog političkog kompromisa, a odluka iz 1990. nije doneta zato što su se pojavili novi dokazi nego zato što je došlo vreme da nauka nadjača kulturne i ideološke predrasude.

Ne brigaj ti brigu za to kako ja čitam, nego kako ti čitaš - ništa u tom tekstu ne potkrepljuje tvoju tvrdnju da se "želja prema suprotnom polu ne javlja u vreme puberteta". Ne znam otkud ti uopšte takva ideja. Seksualna želja obično počinje da se javlja tokom puberteta, zatim se dalje razvija u adolescenciji.

Ne brigaj ti brigu za to kako ja čitam, nego kako ti čitaš - ništa u tom tekstu ne potkrepljuje tvoju tvrdnju da se "želja prema suprotnom polu ne javlja u vreme puberteta".

U devet srednjoškolskih udžbenika iz biologije, psihologije i medicine, na 18 mesta je eksplicitno diskriminatorni sadržaj, čime se krši Ustav i niz zakona Srbije, rekla je Tanjugu Aleksandra Gavrilović iz „Labrisa“, organizacije za lezbejska ljudska prava, kao i u „Psihologiji za drugi razred gimnazije“ prof. dr Žarka Trebješanina.
- Sve drugo mogu da prihvatim kao dobronamernu sugestiju, ali ne mogu da razumem kako neko može da se postavi iznad svih recenzenata i s kojim pravom da izbacuje ili menja rečenicu usklađenu s naučnim i stručnim znanjem - rekao je Trebješanin smatrajući da ideologija ne bi smela da se upliće u nauku.
Trebješaninu se zamera i što piše: „U adolescenciji, seksualno sazrevanje prati razvoj snažnog interesovanja za suprotni pol i pojava erotske strasti
Labris“ preporučuje da se citirani deo „snažnog interesovanja za suprotni pol“ dopuni sa „snažnog interesovanja za suprotan, isti ili oba pola“.

- Mislim da bih unošenjem te preporuke zbunio učenike i doveo ih u zabludu da je to nešto potpuno isto. Postoji ono što se zove biološka norma. Biološka usmerenost na suprotni pol nije plod moje lične želje, nego plod evolucije, a osim toga, ako bismo imali društvo gde preovladava homoseksualna orijenatacija, takvo društvo bi vrlo brzo iščezlo - rekao je poznati psiholog.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/t...e-za-gej-prava-ali-udzbenik-ne-menjam/4416vlj

Sto se toga tice. "odjednom Pero zaskace Milicu", "odjednom Pero ulicarski psuje.....", "odjednom Pero odsece glavu ....".................
Sto ti samo smeta "odjednom Pero zaskace Vasu"?
Nazalost potpuno si u pravu po ovem pitanju. Mi nismo navikli na to.
Inace mnogo toga nije "nije prirodno i nije normalno nametanje....".
Изгледа да ниси пажљиво прочитао, навео сам без сексуалних конотација било каквог типа, а у 90 пост случајева то су геј сцене којима нема логичног мјеста у радњи.
Гледао сам нека два сф серијала, одгледао по неколико сезона, није било никаквих сексуалних алузија до тада, то је у вријеме кад је Обама одлазио са власти, једна од његових задњих одлука је била да се у сврху промоције лгбт агенде планира из буџета поприличан износ(не сјећам се тачно колико, вјероватно се може изгуглати), већ у новим сезонама снимљеним након те одлуке, већ у првој епизоди имамо геј сцене сасвим ван контекста и без икаве важности за радњу приче, ето чисто да се провуче.
Управо тај агресиван приступ код мене изазива револт, јбг ја сам тврдоглави балканац и не подносим да ми неко нешто намеће.

Da, piše da je seksualno sazrevanje praćeno razvojem snažnog interesovanja za suprotni pol i pojavom erotske strasti u adolescenciji. Razumem srpski odlično. Ono što ti ne razumeš je to da ta rečenica ne znači da do privlačnosti ne dolazi u pubertetu. Fokus je na snažnom interesovanju za suprotni pol, što ukazuje na to da se interesovanje ne javlja tek kao površna privlačnost, već kao intenzivnije, dublje osećanje. Ovde nije samo reč o bilo kakvom interesovanju, već o njegovom intenziviranju u adolescenciji. Sama rečenica ne definiše da li je seksualno interesovanje isključivo ili primarno za suprotni pol, već ukazuje na dominantan trend. Ne isključuje mogućnost da neke osobe u ovom periodu razviju interesovanje za isti pol, ali glavni fokus je na suprotnom polu, kao najčešće prisutnoj seksualnoj privlačnosti u adolescenciji. Ako bi se ova rečenica koristila kao argument u diskusiji o seksualnoj orijentaciji, trebali bi biti svesni da ne ukazuje na to da se interesovanje isključivo ili apsolutno odnosi na suprotni pol, već da je to jedan od najčešćih obrazaca u tom periodu.

Духовном и психолошком борбом против своје грешне страсти. Имаш примера тих људи који су успешно превазишли то, на крају се оженили и постали срећни, породични људи.
Само треба вера и јака воља.

Čo'ek izneveren od strane samog boga, ups:
"They think that they can preach the homosexuals away in the Church of God in Christ," said Caldwell. "And you can't."
"So this notion of you saying you were delivered there on the spot...that is not the case?" we asked Caldwell.
"No," said Caldwell. "That's not the case...I still have desires."
"Do you have any regrets about what happened?" we asked Caldwell.
"I do hold regrets," said Caldwell. "Because my life has been in danger."
In just the past week, Caldwell claims he was attacked and called homosexual slurs.
"That video caused a lot to me...mentally and physically," said Caldwell. "I feel that, if I was delivered, God should deliver me more. But I know it takes a process. But I think it is going a little bit slow. I want God to work on my mannerisms. I want God to stop the switching...talking like a woman."
Despite all the laughing and name calling, Caldwell says he sincerely wants to be delivered. He says he can't help feeling let down by this whole experience.
"Continue to pray for me," said Caldwell. "Because I am going through a lot each and every day."
https://www.12onyourside.com/story/...no-more-viral-sensation-i-still-have-desires/

HaHaHa VLASTODRZAC. Sad bolje pogledah.
Al nista ne menja od onog sto rekoh.
Kolko vidim imamo gotovo istovetno misljenje samo sto ja manje insistiram na LGBTMJHFDSA.... nametanja (dosadni ko stenice), meni su sva problem.
Знаш како то иде, искуство ме научило да оно што се у први мах јавно тражи представља само врх леденог бријега, ево у Македонији је био приједлог да се проведе она глупост родитељ 1 и родитељ 2, не знам докле је то дошло, али зар не сматраш да је то атак на права већине зарад једне мале групације?

Back