Legalan Office

spale59

Početnik
Poruka
36
Na koliko računara može da se instalira Office kada se kupi legalna licencirana verzija. Da li za svaki računar u firmi mora da se kupi po jedan Office, ili može da se instalira na više računara, i ako može na koliko?
Hvala i pozdrav!

Na koliko računara može da se instalira Office kada se kupi legalna licencirana verzija. Da li za svaki računar u firmi mora da se kupi po jedan Office, ili može da se instalira na više računara, i ako može na koliko?
Hvala i pozdrav!

Ako program kupuješ od Legalnog Ovlašćenog Distributera...možeš kupiti i ..GRUPNU LICENCU..:ok:..( kao za firme...malo je skuplja )
U dogovoru sa distributerom možeš tada izabrati i odgovarajući ..LICENCNI PAKET...:ok:..( broj kompjutera...dužina trajanja licence-godina...suport & update...itd )

Ako program kupuješ od Legalnog Ovlašćenog Distributera...možeš kupiti i ..GRUPNU LICENCU..:ok:..( kao za firme...malo je skuplja )
U dogovoru sa distributerom možeš tada izabrati i odgovarajući ..LICENCNI PAKET...:ok:..( broj kompjutera...dužina trajanja licence-godina...suport & update...itd )

MS office kosta, openoffice dzaba. Mislim da je tesko odluciti :D

Kad cujem ovakav argument odmah mi dodje da aninstaliram openoffice... Nije openoffice kriv, kriv si ti jer ne znas...

Sta ja tu treba da ne znam? Ja radim kao prevodilac, zena iz neke agencije mi posalje word dokumente sa nekim tabela i ja to sve prevedem i posaljem prevedeni dokument i sve tabele izgledaju kao da je bomba pala na njih. Otvorim te iste tabele u wordu, sve je normalno, otvorim u openofoiice, isto da je bio zemljotres. Ne moze mi niko reci da je openoffice kompatibilan sa microsoft office.

Sta ja tu treba da ne znam? Ja radim kao prevodilac, zena iz neke agencije mi posalje word dokumente sa nekim tabela i ja to sve prevedem i posaljem prevedeni dokument i sve tabele izgledaju kao da je bomba pala na njih. Otvorim te iste tabele u wordu, sve je normalno, otvorim u openofoiice, isto da je bio zemljotres. Ne moze mi niko reci da je openoffice kompatibilan sa microsoft office.

Ajd otvori wordom openoffice dokument... Formatiranje nije isto sto je i za ocekivati. Rekoh ne znas... Niko nije ni rekao da je kompatibilan, a ko je to proglasio ms word za standard?

Poslednja izmena:
MS office kosta, openoffice dzaba. Mislim da je tesko odluciti :D

MS Office....svi znamo da koristimo...MANJE ILI VIŠE.....i oficijelni je sofver u mnogim firmama...NAŠIM..i..STRANIM....

Ima i besplatna verzija MS Office-a....Microsoft Office 2010 Blue Edition :)
Download >>> http://www.hackersorigin.com/microso...ivated-800-mb/

Open Office ...se još...PROBIJA....na tržištu ( zato je besplatan )....ali i njega treba naučiti ...da bi ga koristio...;)...mada sam čuo nagoveštaje...da više neće biti .....;)

Pomenuti Open Office imam na mom kompu ...redovno se update-je....nisam ga do sada koristio...ali ga čuvam za svaki slučaj....a i...ne jede leba...;)

Da svi imaju ms office ali nelegalan. Kad dodje do toga da treba da ga plate vidicemo koliko ce ljudi ostati na njemu, a koliko ce preci na openoffice, ili neku drugu besplatnu alternativu. Iskreno otkad sam poceo da radim u openoffice-u, ne bih se vratio na ms word da mi oni plate. A fajlove prosledjujem u PDF-u, posto znam da vecina koristi ms office.

Da svi imaju ms office ali nelegalan. Kad dodje do toga da treba da ga plate vidicemo koliko ce ljudi ostati na njemu, a koliko ce preci na openoffice, ili neku drugu besplatnu alternativu. Iskreno otkad sam poceo da radim u openoffice-u, ne bih se vratio na ms word da mi oni plate. A fajlove prosledjujem u PDF-u, posto znam da vecina koristi ms office.

Ne znam kako je u drugim firmama...ali u mojoj konkretno...svi programi su licencirani. Ozbiljne firme se sa tim stvarima ne ..ZEZAJU...;)
A što se tiče konverzije dokumenata u pdf...to ima svaki noviji office...:)

за ове што имају проблем са OpenOffice.org :
Инсталирајте LibreOffice 3.3.2 и имаћете мање проблема него кад користите разне верзије MS Office-a (проверено).
LibreOffice је настао од истих програмера који раде и на OpenOffice-u али који су се одвојили како би цео пројекат заштитили од политике власника бренда OpenOffice.org . Верзија 3.3.2 је сасвим задовољавајућег квалитета и већ је мноооого квалитетнији рад са .doc(x) фајловима.

Што се тиче тога да ли неко зна или не зна да користи отворене канцеларијске пакете, довољно је то што се дотични није ни упустио у подешавања програма како би га подесио на оно на шта је навикао да користи.
Најчешћи проблем јесте тај што MS Office и Оpen(Libre)Office користе различита подешавања по питању формата странице (поготово ако се користи локализација која одмах поставља европске стандарде а не америчке што је случај код већине докумената рађених у MS Office-u)...

Libreoffice
домаћи форум корисника Open(Libre)Officea

Ovih dana sam srednjoškolcima radio neke maturske radove, uglavnom je bilo prepravljanje postojećih, sve je bio .doc format, radio sam ih u Open Office-u i nisam imao nikakvih problema oko fornmatiranja teksta.

Ubaciću se u ovu temu sa svojim pitanjem za open office. Kako da u openoffice calc. u jedoj odabranoj ćeliji ubacim dugme za filtriranje tj. sortiranje. Npr. ikona u glavnom meniu za sortiranje od A-Z se može ubaciti kao dugme u ćeliji u naslovu neke tabele.. Video sam to ali ne znam kako.

Ukoliko tvoja firma koristi Microsoft proizvode pametnije bi bilo da uzmeš Microsoft office paketa onoliko koliko ti budžet dozvoljava, ostalo možeš pokrpiti i sa besplatnim verzijama.
Primer: Moja firma koristi Microsoft Dynamics NAV, i podatke iz baze možeš da imaš u elektronskom formatu samo ako imaš instaliran Microsoft Office.
Pored toga Microsoft nudi i besplatne verzije Add-In paketa kao npr: Jet Reports Express for Microsoft Dynamics NAV, koji mi u mnogome pomaže da iz baze podataka izvučem željene podatke i prikažem ih kolegama, koji kasnije prosto na dugme dolaze do uvek svežih podataka.

Kad je džaba i sirće je slatko -- zamisli da se Microsoft naljuti pa da sve ponudi besplatno. PA NIŠTA OD TIH OPEN SRANJA NE BI PROŠLO :D
Čak i ovako sa velikim cenama svojih proizvoda ne može niko da mu priđe.

Има ту један мали проблем, кад би Микрософт одлучио да своје производе понуди бесплатно, не би имао довољно пара да потплаћује разне званичнике и агенције да трубе како су њихови производи најбољи... ;)
Овако Микрософт на разне нелегалне начине гура своју причу и одржава монопол... А кад се једном урезао у мозак већини потрошача, монопол је загарантован...
ЗА просечног корисника Микрософтове напредне опције у канцеларијским пакетима су потпуно непотребне и више од пола тих опција просечан корисник никад ни не покрене нити их је свестан. За такве кориснике Отворени канцеларијски пакети имају и те како основа. До сада је највећи проблем био то што је Микрософт у својим производима користио искључиво сопствене стандарде па је настајао проблем око компктибилности, али и то се лагано мења и Микрософт је почео да имплементира и међународне стандарде усвоје производе. Тако од верзије МС Офис пакета 2010 без проблема се отварају и стварају документа у ИСО стандарду ( .odt , .... .... ) па је тако могуће заобићи постојећу некомпактибилност при кориштењу .doc(x) формата између МС офиса и нпр Либреофиса/Опенофиса...

Back