Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
picture.php

Zvonchice, e ovako stizes na Porto Katsiki...

hvala za info oko puta...ali iz nekog razloga ne vidim ove dve fotke koje si kachila...nije do firewall-a. ne znam kako je sa ostalim forumashima?

2)Sto se Amerike i pamuka tice...jos jedna nasa predrasuda..ne da ima pamuka,nego boli glava...Pominjah na onoj temi-bas danas gledam posteljine,peskire-pamuk,naravno,dezeni boli glava,a cene..da kukas(mi za te pare samo dz klasu mozemo da kupimo u Srbiji).Garderoba-takodje,ima pamuka,mesavina,ma svega...

meni je brat kupovao garderobu i to savrshenu u australiji i kanadi za sitnu kintu, sve je bilo pamuchno. medjutim prijateljice u kanadi se zale da ne mogu da nadju pamuchni vesh, a koliko vidim, i kod nas je sve suzeniji izbor...josh uvek u lisci moze poneshto da se uzme, ali mi se chini da cje i ovde u blizoj buducjnosti biti problem nabavka.

Pozdrav svima!
Ocarana opisom Lefkade na prvoj i ostalim stranama - uplatili smo aranzman preko Robinsona - vila sa bazenom. I nismo pogesili. Ne postoje reci kojima bih opisala samo ostrvo,tu lepotu i sve sto Lefkada pruza. U potpunosti se slazem sa onim sto je Putnica navela za koga [ni]je ostrvo.
Iz Nisa smo krenuli u 20h a na Lefkadu stigli u 9h , bez pauza sem na granici.
Zbog deteta smo par puta bili na plazi Desimi, ali nismo propustili ni sve ostale. Bilo je 2 do 3 oblacna dana koja smo iskoristili tako sto smo isli do Preveze,obilazili ostvo, sam gadic Lefkadu..more bilo jako nemirno tih dana, pa je bazen u dvoristu bio zgodan posebno ako imate malo dete {moje iskustvo sa ranijih letovanja} .
Krstarenja ne volim jer ih fizicki jako tesko podnosim, pa sam o njima samo citala u ponudama i slusala iskustva drugih. Delovalo mi je da se vise povodi na brodu a vrlo malo na kopnu pa smo nasli drugo resenje. Posto smo bili smesteni u Nidiju - rano ujutru krenuli prema Vasilikiju odakle smo hvatali trajekt prema Kefaloniji i ljudski videli ostrvo. Trajekt vodi u luku Fiskardo gde smo kupili kartu Kefalonije i krenuli u akciju..videli nekoliko plaza,kupali se na Myrtos-u, isli do glavnog grada Kefalonije - Argostoli...ostrvo je divno i mozda lepse od Lefkade. Definitivno nasa destinacija sledece godine.
Sa ova ostrva uJonskom moru su prica za sebe i ne bih znala da kazem koje je najlepse. Svako donosi razlicita iskustva. Nesto mi se vise svidja,nesto manje,trudim se da budem sto objektivnija kada me pitaju za misljenje...
Volim Grcku ali se bas tudim da izbegnem deo koji su "Srbi izgradili". Nakon Lefkade, letovanje smo zavsili jos jednim aranzmanom u Leptokariji .Nazalost. Ali veliku radost cerkice koja je napokon nasla drugaricu koja prica srpski. Mada je mrsteci sei sama rekla:' Mama, zasto je ovde more ovakvo?'

Inace,dok smo bili na Lefkadi saznali smo da je po zvanicnim statistikama agencijaoko 25.7. bilo 60 registrovanih Srba.

Jos jednom,hvala Putnici na tako dobrom putopisu zbog kojeg sam i ove godine odlucila da
zajedno sa porodicom da odem na Jonsko more i divnu Lefkadu.
Pozdrav iz Nisa.
Jelena

Dobar ti avatar ac002. Sveza informacija od juce : na Grckom dnevniku je objavljeno da ce 100 % do nove godine hitno biti zavrsen ceo autoput i da se vise nece ici preko Mecova !

Aha, i ja sam to videla. Do kraja 2008. je gotov i trebace oko 5.5h od Turske do Igumenice tim putem. Ja vec nagovorila muza da moramo da isprobamo taj novi put i da vidimo jel stvarno 5.5h do Turske :-)

Da li neko zna da mi kaze kolika je kazna za voznju skutera bez kacige? Planiram da iznajmim skuter, a imam osetljivu i problematicnu kozu glave, pa ne bih trebao da stavljam kacigu. Interesuje me kolika je kazna ako me zaustave? Jel znas ti Tamigo, vi ste lokalni tamo?

Jao ne preporucujem ti. Nekada je bila 30 za suvozaca i 80 za vozaca, ali po novim kaznama dodje te mislim negde oko 350 evra.

Svuda su iste, ali ako te uhvate moze da se desi da ti pisu neku manju kaznu, bar su nama tako radili. I mislim da ako je platis u roku od par dana onda placas pola sume. Ali nadam se da te nece zaustavljati. Pazi, ako vec izazivas pandure bez kacige, trudi se da izbegavas glavne puteve.

Jao ljudi ocu li docekati nedelju ujutru da krenem u Rusiju, jedva cekam, da i ja konacno odem na odmor. He he blago meni, em zivim na Lefkadi, em jos idem na odmor, kako je to dobro. Ali gledajuci prognozu tamo ce biti malo
r020.gif
posle Lefkade ali snaci cu se.

Nego na Lefkadi je prilicno toplo poslednjih dana, ali podnosljivije nego u avgustu. Voda je predivna, brckam se kad god stignem, ljudi mnooooogo manje, ma sad je prava uzivancija
f025.gif

Poslednja izmena:
[
Nego na Lefkadi je prilicno toplo poslednjih dana, ali podnosljivije nego u avgustu. Voda je predivna, brckam se kad god stignem, ljudi mnooooogo manje, ma sad je prava uzivancija
f025.gif
[/QUOTE]

E pa tamigo mislim stvarno ti nije fora!!!:thumbdown:
Mi obicni smrtnici do sledeceg brckanja imamo celu godinu a ti tako :dash:
Brckaj se ti ali nemoj da se hvalis!
Puno pozdrava jednom od najlepsih grckih ostrva!!:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back