Led svetla - gradovi ''duhova''

dixieland

Iskusan
Poruka
6.480
Retko otvaram teme, a da li ste primetili u šta su se pretvorili gradovi osvetljeni led svetlom.
U ''gradove duhova'' . Vidite li da neko ( deca ) šutaju loptu na trotoaru, da se igraju školice, da se neko svadja ,
da neko sprema zimnicu na terasi u Beogradu, da se čuje galama, da čak neko psuje čisto da razbije monotoniju.
Nema ništa , Beograd je postao '' grad zombija'' bez graje.
A po samoj temi, , neki kvzi stručnjaci i ( isti oni koji Vam nude vetrogeneratore) su ugradili u lampione led svetriljke . Ušteda je nula, jer prvo se posle nekolko meseci ništa ni nevidi
(kako je bilo ranije osvetljeno pod ''natrijumovim ili živinim'' ), drugo to je lažna ušteda, svetiljke nisu večne , a sama svetlost je veoma loša za društvo.

Dobro je LED svetlo...i nema posledice koje zamisljas...
Ne znam koji spektar steti covidu , ali recimo da je bela svetlost bolja nego zuta, pa bi onda LED bio u nekom malom procentu i pomocnik npr pri covid epidemiji....
Zavisi koliko brzo eliminise covid virus...ima sanse da je bela 5600 bolja od 4000 ili 3200 svetlosti...

Dobro je LED svetlo...i nema posledice koje zamisljas...
Ne znam koji spektar steti covidu , ali recimo da je bela svetlost bolja nego zuta, pa bi onda LED bio u nekom malom procentu i pomocnik npr pri covid epidemiji....
Zavisi koliko brzo eliminise covid virus...ima sanse da je bela 5600 bolja od 4000 ili 3200 svetlosti...
Naslov teme je figurativan .
..............................................
Kako su led svetla okupirala ljudski um ( led ekrani, displeji, ulična rasveta , mobovi ) i dovela do toga da se otudjimo.
Nema više druženja ni odraslih ni dece , nema graje, nema pozdrava na ulicama.
Jedan ''korzo'' u Beogradu , kako reče Sizif - graja muzika, umesto da se u svakom kvartu Beograda nalazi takva ulica.

Dobro , led svetlo ti povecava ego trip kod osoba....to ima analiza , da li me je neko zvao , da li me neko zove, da li je poslao poruku , itd itd..

Ja sam iz velikog dvorista...ali je sad unisteno lepim uredjenjem....
Jos uvek sam nedostupan kad idem u grad...ne nosim mobilni...osim kad me zamole da im prenosim dogadjaj, pa ukljucim kameru na mobilnom i prenosim...
ali to je retko....

To je stav, ja bih rekao ....jeste njihov zahtev i kao ugodnost, ali sve se moze i bez savremenih telekomunikacija...

Moj zakljucak je bez savremenih komunikacija ljudi moraju da budu pouzdaniji , nisu olaka laprdala....mora da budu precizniji i tacni....

Back